neděle 23. září 2012

Noční pavouk - recenze


Autor: John Lutz
Nakladatelství: Domino
Rok vydání v ČR: 2006
Žánr: thriller, krimi
Anotace: Každá z jeho obětí spí klidným spánkem v bezpečně uzamčeném bytě ve vysokém patře manhattanského věžáku. Každá je před smrtí svázána prostěradly tak pevně, až se zařezávají do kůže, a následně ubodána. Každá pomalu vykrvácí. Žádná však nedokáže skupině detektivů poskytnout jediné vodítko k vrahovi. Dveře zůstávají zamčené a pavoučí muž uniká. Ani kapitán Thomas Horn, detektiv ve výslužbě, jenž je k nevysvětlitelným vraždám povolán, nedokáže ze strnulých, k výkřiku otevřených úst nic vyčíst. Kromě způsobu usmrcení a posledního hrůzného zážitku nespojuje zavražděné vůbec nic. Kdo je ten šílený predátor, který leze po stěnách domů s neskutečnou lehkostí a stejně tak snadno se dostává ženám do ložnice? Ve snaze rozplést krvavou pavučinu se detektiv stále víc zaplétá. Naproti tomu noční pavouk je na svou další oběť připraven. Bude jí samotný detektiv, nebo jeho manželka? Ve zběsilém zápase s časem se Thomas Horn pokouší lapit vraha do svých vlastních sítí, aby sám neuvízl v jeho smrtící pasti.

Moje recenze:
Moje hodnocení: 9/10

9 komentářů:

  1. Už je v to-read listu :) já mám thrillery moc ráda a Johnovi Lutzovi jsem v životě neslyšela, takže děkuji moc :) .. snad se mi to bude líbit.. a jinak jako vždycky skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Jsem ráda, že Tě na knížku nalákala :))

      Vymazat
  2. O téhle knížce jsem nikdy předtím neslyšela, ale zní to fakt dobře, navíc tvou recenzí jsi mě úplně nalákala. :) Takže doufám, že i já budu mít s Nočním pavoukem brzo tu čest. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Knížka je to opravdu vydařená :) Jinak na knižních blozích není moc známá.. přece jenom to není YA a čtou ji spíš dospělí, ale je to opravdu povedená knížka :)

      Vymazat
  3. Děkuju =) Normálně mě v soutěžích štěstěna nepotkává, ale v této bylo opravdu málo lidí, tudíž byla velká naděje.. :D
    Jinak o knize Noční pavouk slyším poprvé, nicméně vypadá to dost zajímavě! Má opravdu originální námět a jelikož miluju thrillery, dokonce víc než horory, knihu v nejbližší době omrknu.. =) Děkuju za tip! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky radši thrillery než horory :) Horory = krev, mučení atd.. já mám ráda mrazivé thrillery :)) a to Noční pavouk je :)

      Vymazat
    2. Hrozně ráda čtu thrillery i knihy o duchách - nedávno John Saul Nemilovaní a Utrpení neviňátek. Neumím moc hledat v pc, neporadili byste mi, kde najít nějaký seznam těchto knih, ať vím co hledat v knihovně. Díky pište na zimido@seznam.cz

      Vymazat
  4. O téhle knize jsem myslím už někde zaslechla, ale až teprve u téhle recenze jsem se nad ní pozastavila. Jinak to s tím krémem a bombou mi trochu připomělo MacGyvera :D ale jinak to vypadá na vážně zajímavou knihu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem viděla tvojí recenzi,tak jsem knížku prostě musela mít.
    Na začátku mi moc nesedl styl psaní,ale pak jsem si na něho naštěstí zvykla.Moc se mi líbilo,že jsme se před smrtí oběti s ní seznamily a taky s vrahem.Konec byl velmi dobrý,nečekaný.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com