pondělí 20. října 2014

Bílý tesák (Jack London) - recenze

Název: Bílý tesák (WHITE FANG)

Autor: Jack London
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2014 (originál: 1907)
Anotace: Příběh Bílého tesáka se odehrává během zlaté horečky na sklonku devatenáctého století v Kanadě a západní části Spojených států. V tomto dobrodružném a romantickém prostředí má čtenář možnost sledovat osudy vlka, který se snaží přežít a přizpůsobit neustálým změnám svého okolí. Může se divoká šelma stát věrným přítelem člověka? Dokáže rozlišit dobro a zlo? Je obyčejné zvíře schopné najít smysl života? Co charakter formuje silněji, láska nebo násilí? Nesmrtelný příběh vlka mezi lidmi patří mezi ty výjimečné knihy, které si vychutná jak teenager, tak dospělý s mnoha životními zkušenostmi. Kniha několikrát inspirovala filmaře, ale jejich zpracování nikdy nedosáhla kvality a hloubky tištěné předlohy.
Moje recenze:













Za knihu mnohokrát děkuji nakladatelství OMEGA :-)

7 komentářů:

  1. Bileho tesaka bych si take rada precetla a ma prekrasnou obalku :)
    Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, má moc krásnou obálku :) Pak mi napiš, jak se Ti líbil :)

      Vymazat
  2. Bílého tesáka mám moc ráda, ale četla jsem ho hrozně dávno do povinné četby... Film se mi moc nelíbil, ale kniha rozhodně. Je to taková sázka na jistotu :) Seriál? O tom jsem tedy netušila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě film ještě neviděla, ale určitě bych se na něho časem ráda podívala :) Uvidíme, jak se mi bude líbit, kniha je úžasná :) Škoda, že my ji v povinné četbě nemáme :(

      Vymazat
  3. na tvá videa se trašně moc těším :) Já radši knížky o zvířatkách nečtu, protože pak to na mě všechno spadne jak ten pejsek prtěl atd. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem četla Bílého tesáka v páté třídě a moc mě nebavil, ale ráda bych si ho chtěla přečíst teď, protože si myslím že mě bude bavit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jedna z mála dětských knih, po které jsem s nadšením sáhl i jako dospělý. Sice ne tuhle, protože ji už vlastním, ale kdybych ji neměl, tak synkovi určitě koupím :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com