úterý 1. dubna 2014

Dívka z nočních můr - recenze

Název: Dívka z nočních můr (Girl of Nightmares)
Autor: Kendare Blake
NakladatelstvíBaronet
Počet stran: 288
Série: 2.díl - závěrečný (recenze: 1.díl)
Anotace: Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést.Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít - a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.Vidí teď Annu všude - někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem. Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.
Kniha na Goodreads: Tady
Moje recenze: 

Mnohokrát děkuji nakladatelství BARONET za poskytnutí knížky :-)






3 komentáře:

  1. moc pěkná recenze! :-) a vystihla jsi přesně moje pocity, hlavně ten konec... prostě povzdech. k tomu člověk nemusí už nic víc dodávat. a taky se mi hrozně líbil ten překlad, ani jsem si nevšimla nějakých překlepů, což je skvělé, protože kupříkladu Pod nekonečnou oblohou a Cesta věčnou nocí jsou jich plné až hrůza. strašně to sráží celkovou hodnotu a čtenářský požitek, navíc tak úžasné série jako Nebe :-(
    Andrea Vašíčková překládala z toho, co jsem zatím četla, ještě Střípky duší a tam se mi ten překlad taky líbil a byl hodně povedený.

    budu si muset najít tu stranu 225 :D mě zatrnulo v Anně krví oděné když scházela jedna nejmenovaná postava po schodech. to ve mě hrklo :D ale tady si nemůžu vzpomenout...

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda měla s touhle knihou celkem problém. Z prvního dílu jsem byla nadšená a tenhle mi prostě přišel horší. Nějak jsem se do něj nedokázala začíst, dokonce jsem si pak uvědomila, že si třeba vůbec nepamatuju pár stránek dozadu. Anna mi v příběhu dost chyběla a občas se mi zdálo, že se Cas choval jako malá holka. Ale na druhou stranu se mi líbilo taky přestě to s Casovým otcem, Řádem a i tu novou hrdinku jsem si oblíbila. Z konce jsem byla lehce rozhozená, ale když jsem se uklidnila, došlo mi, že jinak to prostě dopadnout nemohlo. Tohle byl ten nejlepší konec, jaký mohla autorka vymyslet:)

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to zajímavě :-). Já jsem teda tuhle knížku nečetla,ale třeba někdy v budoucnu... :-).

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com