pondělí 25. listopadu 2013

V šedých tónech - recenze

Nakladatelství: CooBoo
Autorka: Ruta Sepetysová
Rok vydání: 2013
Počet stran: 288
Anotace: Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera ale k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně nenechat se zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky své rodině a také lásce k výtvarnému umění.

Moje recenze:

6 komentářů:

  1. Pěkná recenze! :) Knížka V šedých tónech mi také velmi přirostla k srdci a v některých pasážích mě i rozplakala. Příběh maminky s děťátkem mě taktéž velmi zasáhl. A i když jsem knihu četla v angličtině už přibližně před rokem, stále na ni občas vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
  2. V šedých tónech si chci už strašně dlouho přečíst. Radši se, ale na ní emotivně připravím, protože si myslím že to bude hodně silná knížka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla bych si tu knížku přečíst, ale mám strach, že mě převálcuje, takže si to asi nechám na jinou roční dobu, abych si nekazila Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku jsem vyhlížela v knihkupectví, ale neměla jsem u sebe tři stovky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Čitala som veľa recenzií a musím povedať, že kniha ma zaujala, tak dúfam, že sa k nej v najbližšej dobe dostanem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Я собирался в отпуск и жаловался на такой нюанс, что не плохо было бы сбросить несколько килограммов, я не смел думать о десяти. Я веду очень беспокойное поведение - с 6 часов утра потом на нижних конечностях и прыгаю каждый день, барышня объяснила мне, что организму нужна небольшая помощь, она сама пьет капли one two slim капли one-two-slim-kapli.ru, Которые позволяют ей поддерживать собственную и без того красивую фигуру. Я согласился, но не учел разницу в возрасте, девушка заказала мне капли на ресурсе, они были в 2 флаконах, довольно милые в принципе. На любом из них есть надпись, так что нет необходимости ее перепутывать.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com