pátek 5. října 2012

30 Day Book Challenge - Day 18


Projekt vymyslela Kacennka.  Dnes je ne řadě 18.den :)
--------------------------------------------------------------------

Kniha, kterou mám ráda, ale jsem v rozpacích, když to musím říct
Tak teda to je oříšek... Teď jsem v rozpacích spíš z toho, jakou knihu mám vybrat :-D Ale dobře.. zkusíme to.. Nemám žádnou knihu za kterou bych se styděla nebo u které by mi bylo blbé říct "Hele, to se mi líbí." Nečtu žádné nechuťárny nebo neobvyklosti, takže vyloženě nějakou knihu, která by mi dělala "problémy" na veřejnosti opravdu nemám. Ale abych aspoň nějakou uvedla, tak zmíním Školu noci: Označenou. Co si budeme povídat - tahle knížka moc oblíbená není. Alespoň, co jsem slyšela z různých zdrojů nebo třeba recenzí. Já mám doma 8 dílů (ani nevíte, jak mě štve, že jich bude 15! Kde na to člověk má brát peníze a čas?? To nestačilo třeba jen 5 dílů??) a v podstatě každý z nich jsem dostala jako nějaký dárek k něčemu (narozky, Vánoce, svátek..). Tím pádem k nim mám docela velký citový vztah právě kvůli této skutečnosti. Netvrdím, že je to geniální dílo. Já osobně mám ráda prvních 5 dílů a pak je to takové.. nemá to tu jiskru a myslím, že autorkám trošičku došly nápady. Všeho moc škodí.
Takže Škola noci. Knížka, která má ( a bude) mít dílů jako nějaká telenovela, ale já mám první díly ze série ráda :) Každopádně mě opravdu štve, že dílů bude tak moc. Jak už jsem psala výš - všeho moc škodí. Ovšem ze Školy noci nejsem vyloženě na rozpacích - každý má svůj názor a za tím by si měl stát a druzí by to měli respektovat :-)

10 komentářů:

  1. Mně se tato kniha HODNĚ líbila. :) Jako začátek to vůbec nebylo špatné. Ale taky už je to nějaký ten rok zpátky, co jsem četla první díl. Já plánuju dokoupit si díly a skončit u desátého dílu. To je takové optimální číslo. Navíc mi hodně vadí, že autorka teprve desátý píše, takže bude trvat třeba rok a půl, než se k nám díly dostanou. A to je moc dlouho. Do té doby mi bude dvacet a pak už to asi číst nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch knížek Školy je a hlavně bude opravdu hodně. Zase tak nic světoborného ani originálního to není, ale když už to má člověk doma, tak by tak nějak chtěl vědět, jak to skončí ://

      Vymazat
  2. Ja sériu zbožňujem:) Označená je prvá kniha ktorú som si sama kúpila.Dovtedy som knihy požičiavala len z knižnice a občas som niečo dostala na narodeniny alebo Vianoce. Jej kúpu som nikdy neoľutovala a prednedávnom som písala na ňu aj recenziu. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to má pro Tebe tato knížka taky hodně velké poslání a máš na ni příjemné vzpomínky :))

      Vymazat
  3. Škola noci se mi líbí :) ale pouze prvních asi 4-6 ? dílů, pak mi to přijde jako série Upíří deníky (víc dílů => menší kvalita).
    Ale líbilo se mi pojetí upírů ze strany autorek - znamení atd. Ale 15 dílů? :D trošku moc... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano - díl od dílu je to horší.. nejlepších bylo cca prvních 5 :)

      Vymazat
  4. Také mám ráda Školu noci, mám doma všech 9 dílů. Chci si koupit všechny díly, počítám s tím že to bude drahé. Kdybych věděla, že jich bude 15, možná bych Školu noci vůbec číst nezačala. Série mě baví, i když se najde pár věcí, co se mi nelíbí. Prvních pět dílů jsem byla ze série nadšená. Šestý díl mě také bavil, ale ke konci se stalo něco, kvůli čemu jsem uvažovala nad tím jestli nepřestanu sérii číst. Sedmý díl se hodně točil kolem postavy, kterou nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych věděla, že bude těch dílů 15, tak taky nevím, jestli bych do toho šla... No uvidíme. Někdy dám čtení Školy znovu a uvidíme, jak se mi to bude líbit :)

      Vymazat
  5. 15 dílů?? Já mám doma všech 9, ale od toho páteho dílu už to taky moc nemusím, ale řekla jsem si zase, že když už jich mám 9, tak budu mít celou sérii, ale já žila v domění, že jich je jen 10 ?? Achjo, 15 dílů?? je fakt moc, na to, že se od 6, už nic neděje ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si napřed myslela, že bude "jenom" 10.. ale pak se to zvýšilo na 15 ://

      Vymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com