čtvrtek 27. září 2012

30 Day Book Challenge - Day 10


Projekt vymyslela Kacennka.  Dneska máme krásně kulaťoučkou desítku :)
----------------------------------------
Kniha, která změnila můj život
Toto označení si asi každá knížka nezaslouží. Člověk by mohl hledat a třeba by žádnou knihu, která mu změnila život ani nenašel. Jak vlastně může taková knížka změnit náš život? Čtení je zábava, náš koníček - může nás ovlivňovat natolik, že by změnila náš život?
Já jsem měla upřímně taky trochu problém s "nominováním" knihy pro toto označení. Čtu strašně moc ráda a snažím se číst hodně, ale je to především můj koníček. Život mi může změnit hodně věcí, ale že by kniha?
Dívala jsem se, že hodně z Vás, kteří jste se do tohoto projektu také zapojily, jste žádnou knihu s tímto označením nevybrali. Já však jednu mám a jsem ráda za to, že jsem si ji mohla přečíst, protože..jsem díky ni objevila mnoho věcí :-) O Hunger games jsem tu asi už několikrát mluvila a dokázala bych o této úžasné sérii mluvit celé hodiny (a psát samozřejmě také). Já se teď zaměřím hlavně na to, jak Hunger games změnilo můj život. S klidným svědomím můžu napsat, že díky HG jsem si ještě víc zamilovala čtení. Četla jsem vždycky moc ráda, ale mívala jsem jedno období, kdy jsem před knihou dala přednost např. počítači. Opravdu to nechápu a stydím se za to!! HG mě pro čtení ještě více nadchlo a hlavně jsem poznala ÚŽASNÝ příběh a hrdinové se mi dostali opravdu hluboko do srdce. Hurikán, Katniss, Finnick, Prim a tak dále a tak dále... Jsou v mém srdci pořád a budou tam už asi navždycky. HG mi taky otevřelo dveře do úžasného světa dystopií a v neposlední řadě   mi otevřely dveře i do YA žánru knih. Nesmím zapomenout ani na to, že jsem si díky nim uvědomila mnoho věcí a životních pravd. Celková pointa knih mě samozřejmě dojala, ale hodně mi toho dala. HG jsou prostě mou srdcovkou. Ovšem pouze knihy. Film se mi nelíbil... K HG se kdykoli ráda vrátím a přečtu si je s velkým nadšením :))

PS: Pokud jste na facebooku, tak budu ráda, když dáte tomuto blogu like TADY. Díky moc :)

2 komentáře:

  1. Krásně napsané! =) Právě čtu Arénu smrti a hrozně se mi líbí! Ale jsem blbka, protože jsem se první podívala na film (čekala jsem dlouho, než mi dorazí kniha domů, takže jsem to nemohla vydržet :D :/) a teď už vím, co se stane. Ale u dalších dílů to bude jiné... =)

    OdpovědětVymazat
  2. HG je také moje srdcovka. :)) ♥ Je to úžasná série. Ovšem život mi nijak zvlášť nezměnila, pouze mě dovedla málem k šílenosti. :D Život mi změnila kniha Pýcha a předsudek. Není to sice moc originální, ale díky této knize jsem začala číst starší knihy z období (především) 19. století. Nebýt této knihy, asi bych se stále držela YA literatury. Ne že by na tom bylo něco špatného, ale je třeba to nějak střídat, aby mě to brzy neomrzelo. :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com