sobota 12. května 2012

Rande na slepo s knižními hrdiny 1

Přidávám svůj první příspěvek do opravdu originálního a skvělého meme, které má na svědomí Snow Fairy. Mně osobně se "Rande na slepo s knižními hrdiny" opravdu strašně moc líbí, určitě se do něho zapojte taky!!:)

O co ve zkratce jde? Představ svého oblíbeného knižního hrdinu, kterého máš opravdu hodně hodně hodně ráda :) Samozřejmě chlapci můžou psát o hrdince. Přilož informace o knize, fotku hrdiny a samozřejmě pár slov k němu :))
Dnešní hrdina: Hurikán
(Hunger games)



Celou trilogii Hunger games opravdu miluju a mám v ní spoustu oblíbených hrdinů, takže je možné, že se v tomto meme objeví mnoho mužských hrdinů právě z Hunger games. A teď se už konečně dostáváme k Hurikánovi :))
   Hurikána mám ráda od první chvíle, co se v HG objevil. Okamžitě mi padl do oka a byl mi moc sympatický. V knížce se dozvídáme, že je taky hodně pěkný.. no kdo by neodolal? Celkově bych mohla říct, že Hurikán má opravdu všechno, co si každá holka přeje. Zápory má taky.. k těm se ještě dostanu :)
   Pro Katniss je oporou. Nejlepší přítel a člověk, který by za ni položil život. Katniss ho bere jen jako kamaráda, ale on ji.. on v ní vidí víc, než jen kamarádku. Ovšem na scéně se objevuje Peeta a Hurikán v něm vidí konkurenta. Katniss ovšem sama neví, koho vlastně doopravdy chce.

Klady Hurikána:

  • Skvěle se stará o svou rodinu - on je prostě.. úžasný bratr a úžasný syn. Jeho rodina mu visí doslova na krku a bez něho by jen těžko přežila.
  • Je tím nejlepším přítelem - pro Katniss je oporou. Vždy jí pomůže a postará se o ni.
  • Je hezký - už ve knížce se dozvídáme, že je Hurikán opravdu velký krasavec, po kterém touží ne-jedna dívka. Mužný, vysokový, hnědovlasý.. kdo by odolal? :)
  • Nemá jednoduchý život - to sice samozřejmě není klad, ale je úžasné, že Hurikán takhle dokáže žít. O své blízké se stará  a je prostě.. hrdina :)
  • Ví co chce - rozhodně není nerozhodný.

Zápory Hurikána:

  • Žárlivý - to podle mě opravdu je. Zas tak špatně to není, ale... v pár momentech byl až moc.
  • Urážlivý a tvrdohlavý - k tomu asi nemusím ani nic dodávat.
Další vlastnost, kterou uvedu, k Hurikánovi taky rozhodně patří. Velký rebel. Většina lidí to bere jako zápor, já ne. Na jednu stranu to v některých chvílích opravdu hodně přeháněl, ale měl k tomu své důvody. Celý život měl těžký a užil si svoje. Chtěl to všechno napravit a žít tak, jak by chtěl . V době, kdy nebudou mít všichni hlad a nebudete se bát o své životy a o životy svých dětí.....

Hurikán na filmovém plátně:
Možná víte, že z filmového zpracování HG nejsem zrovna dvakrát moc nadšená. Hurikán mě bohužel celkově spíš zklamal. Liam se na něho vzhledově hodí hodně dobře, ale celkově nevystihl dobře Hurikánův charakter. Hurikán byla osobnost, byl to rebel, byl to bojovník. Ve filmu byl takový nemastný neslaný. Takže na obrázcích se mi líbí, ale když se na něho dívám ve filmu, tak to prostě Hurikán není :)) Aspoň pro mě moc ne.

Shrnutí
Hurikána mám opravdu hodně ráda. Peeta je taky skvělej, ale Hurikán je Hurikán. Nejsem žádný team, mám ráda oba dva. Každý je jiný a něčím úžasný :))

Informace o knize Hunger games: Aréna smrti:
Autorka: Suzanne Collins
Nakladatelství: Fragment
Anotace:V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit...

6 komentářů:

  1. Moc ti děkuju za zapojení se do meme,gratuluju k vylosování Hunger Games :D:D Hurikán je charizmatická osobnost,moc hezky jsi ho v článku popsala :)) Ovšem já stojím za postavou Peety :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky moc ráda Peetu, protože je daleko citlivější než Hurikán :) Ale na druhou stranu Hurikána mám taky moc ráda. Zkrátka fandím oběma :) A já děkuju za toto úžasné meme:))

      Vymazat
    2. V té citlivosti máš naprostou pravdu,ale Peetu mám ráda i pro jiné vlastnosti a záležitosti víc než Hurikána,ale to neznamená,že Hurikán nic :)) Však vís,jak to myslím :)) :D Nemáš vůbec za co :)) Já jsem ráda a děkuju ti za zapojení :))

      Vymazat
  2. Najprv mi nedošlo, kto ten Hurikán je. :-)V slovenskom preklade sa volá Gal, aspoň myslím, že si myslela jeho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano.. myslela :) V originále se jmenuje Gale, v českém překladu Hurikán :)

      Vymazat
  3. On se jmenuje v originále Gale,to jsem netušila.Já mám ráda Hurikána,Peetu nemusím.Jen mě stve že v poslední knížce na konci.řekne že Katniss si vybere toho kdo ji dá víc,ale sám od ní odejde do jiného kraje :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com