středa 9. května 2012

Na slovíčko s knížkou - brněnská skupina čtenářů


http://knihankov.blogspot.com/
Na slovíčko s knížkou je projekt, díky němuž se seznámí (snad) mnoho knižních fanoušků v Brně :)
Dneska je úžasný den ve všech směrech. Splnil se mi můj sen a jsem opravdu šťasná :) Totiž díky mě a mamce pomůže rádio Krokodýl jednomu skvělému psímu útulku, ze kterého máme pejska Cvrčka. V pondělí jdeme nahrávat do rádia a jsem opravdu hrozně hrozně moc šťastná. A mám pro Vás hned dvě novinky:
1. bude giveaway (tedy snad, doufám, ještě to musím všechno domluvit :))
2. bude velký projekt..... a teď se dostáváme k tomu, o čem chci vlastně psát :-))


Máš rád/a knížky? Jsi z Moravy? Přijeď na sraz!!


Tento nápad vlastně není z mé hlavy. Zakladatelkou považuji Yanny, která vymyslela, že by se mohli fanoušci knížek sejít a o knížkách si popovídat. Už dlouhou dobu si říkám, že je škoda, že je to jen v Praze. Já osobně to mám do Prahy opravdu daleko a tím pádem se nemůžu účastnit jistě skvělých srazů. A tak vlastně vznikla ta myšlenka. Mohli bychom se sejít v Brně. Do budoucna plánuji i další místa, nejen Brno, ale napřed se musíme pořádně všichni seznámit :-))
O tomto jsem uvažovala asi měsíc. Pak jsem se svěřila Veryuu ( má reálná spolužačka :)) a ta souhlasila, z čehož jsem opravdu nadšená a ještě jednou jí moc děkuju!! :) A své na tom má i Snow Fairy, díky které mě to vlastně všechno napadlo, protože jsem se s ní domluvila na setkání :-))
A tak přicházím s konečnou realizací nápadu.
Pokud jsi knižní fanoušek, nesmíš na akci chybět!
Zatím je vše předběžně. Chtěla bych tuto "událost" opravdu moc udělat a třeba ji pořádat i pravidelně, ale napřed musím mít přehled o tom, zda by do toho vůbec někdo šel :)
Napíšu Vám, jak bych si to všechno představovala.

  • Sraz by byl v Brně. Vždy bychom vybrali nějaké fajn místo :))
  • Povídalo by se samozřejmě o knížkách. Mohli bychom zvolit jednu (stejně jak to dělají holky v Praze), o které by byla řeč a nebo bychom si mohli povídat tak všeobecně :))
  • Dál bych chtěla uspořádávat různá témata: Má oblíbená kniha, Můj oblíbený hrdina, Kniha jako film a mnoho dalších. Každý by si mohl připravit pár slov a hezky bychom se vystřídali. Pak by samozřejmě nastala diskuze mezi všemi :))
  • Jak by to všechno bylo dlouhé? Pro začátek myslím, že by stačily tak dvě hodiny. S sebou byste si asi měli vzít pár peněz na občerstvení, popřípadě knihu podle domluvy :-))
Do budoucna se nebráním tomu, abyste přijeli třeba i ke mně domů. Mohli bychom se koukat i na filmy atd... popřípadě třeba něco knižního vyrobit :-)) Ale chce to opravdu se seznámit a zkusit to. Tuším, že by to mohlo být opravdu fajn, ale pravda je, že si to nedokážu přestavit :))
Na slovíčko s knihou... jdeš do toho?
Pokud Ti vyhovuje místo zúčastnil/a by ses, tak je to super :)) Pak Vám napíšu maily, kde bychom se přesněji domluvili. Předem všem děkuji!! :)) Sraz by mohl být snad co nejdříve!
Napiš mi prosím na mail rodaw@seznam.cz e-mail ve tvaru:
  • Přezdívka/Jméno
  • Pokud máš, tak blog
  • Jaký termín by se ti zhruba hodil (aspoň zhruba den a hodina)
  • Co by jsi na setkání chtěl/a přesně dělat. Máš nějaké nápady? :))
Předem děkuji všem, co se ozvou ;)

PS: Budu moc ráda, když si dáte upoutávku na tento "projekt" na blog nebo se o tom třeba někde zmíníte. Bylo by fajn sehnat co nejvíce lidí :-))

7 komentářů:

  1. To se mi líbí :) Jsme z Brna, takže je to ideální :D

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný,prefektní a pro nás Moraváky a Brňáky jedinečný nápad,já se bezpodmíněčně přidávám :)) A je krásné,že se s mamčou aktivně podílíte na pomoci zvířátkům bez domova. Je to vážně skvělé :)) A na ten sraz už se strašně moc těším teď :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jé :) Né, vůbec mi to nevadí :) Naopak, jsem hrozně ráda, že se nápad tak ujal, že se dokonce takhle rozrostl až na Moravu :) Já osobně si na ten nápad až zas tak velké nároky nedělám, v pořádku :)
    Až budete mít nějakou oficiální stránku na facebooku nebo tak, tak dej vědět :)
    Každopádně budu ráda, kdybychom třeba kluby i propojily :) proč ne :))
    Napíšu o vašem klubu na naše facebookovské stránky, mám tam pár mimopražských slečen, tak třeba se přidají k vám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já chci hlavně poděkovat, že je konečně taky něco v Brně!!! :) Srazu, stejně jako příští týden autogramiády, už se nemůžu dočkat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za nic neděkuj! Já jsem moc ráda, že to všechno vyšlo :)) Už se taky těším!!

      Vymazat
  5. Jůů Moraváci! Muhehe :D
    He, no tak v Brně jsem byla naposledy na podzim a rozhodně bych si to zopakovala.. jenže je tu několik ale, které nedokážu ovlivnit.. nedokážu říct, co bude zítra, natož co za týden, dva nebo měsíc... teď to mám takové hodně vyzpytatelné a hrozně mě to štve!
    Bydlím kousek od Zlína, ale vlakem to není problém za hodinku a půl nebo dvě se to dá zvládnout, ale přijde mi, že když už by se to konalo, mohli by se aktivně zúčastnění třeba i trošku po Brně projít :D užít si příjemný den s lidmi, co mají něco společného :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com