neděle 19. února 2012

Vampýrská akademie 2 - Mrazivý polibek



Informace o knize
Autor: Richelle Mead
Vyšlo (ČR): 2010
Nakladatelství: Domino
Anotace: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější - jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...


Moje recenze

Celkově bych řekla, že jsem z tohoto dílu překvapená. Po jedničce jsem si myslela, že vím, co od VA čekat.
Nemyslím to teď zle - knihy se mi líbí - ale zvykla jsem si na styl psaní a zhruba na to, o co tam jde. Ale tato kniha byla překvapením.. příjemným.

Jednička se mi líbila taky, ale toto bylo už od začátku akční. Vyvražďování morojských rodin je rozhodně... tématem zajímavým k psaním. Richelle Mead má dar dobré vypravěčky. Podle toho, jak píše, si to umím skvěle představit "v hlavě".. chápete :-)

Ano, knížka se mi líbila velmi a celkově pro mě byla poslední tečkou k tomu, abych si myslela, že se mi VA celkově líbí (chvíli jsem totiž byla trochu zmatená a něvěděla, co si myslet).

I když upírno a vše kolem něj je mi upřímně trochu vzdálené, toto mě baví číst a celkově doporučuju.
 

Postavy mě nezklamaly, spíš naopak jsem si našla další oblíbence!
viz například Adrian.
Rose mi tu byla od začátku sympatická, přišla mi na chuť :-) Masona mám taky moc ráda... takže.. no nic. Lissa, Christian, Dimitri.. stále skvělí :-)
S postavami tu problém opravdu nemám, mám je ráda.

Dějově mi přišla knížka opravdu celkem zajímavá. Dobrá zápletka a v závěru skvělé finále, ze kterého mi bylo smutno.
 
Vampýrská akademie má hodně dílů, ale podle mě stojí za přečtení. Někoho zaujmou víc, někoho míň. Já jsem spíš v skupince, kterou knížky baví!
Sice bych tu dokázala najít pár záporů, ale klady je celkově vždy přemůžou :-)

Knihy jsou asi nejvhodnější pro ty, kteří milují fantasy, upíry atd... Já si knížky o tom ráda přečtu, i když mám ráda i jiné. Tuto knížku ale jak už jsem psala doporučuji. Investice pěnez do této série rozhodně stojí za to.

Osobně jsem moc zvědavá na to, jak se to bude celkově vyvíjet dál!!

U čtení jsem se velmi bavila :-)) Na konci jsem si i skoro poplakala...
 
VIDEORECENZE:
(společná pro VA1 a VA2)
 

Moje hodnocení
4 hvězdičky

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :). Už se moc těším, až si tento díl přečtu :D.

    OdpovědětVymazat
  2. nějvíc se mi líbily postavy, které v minulém díle buď nebyly (Adrian) nebo nedostaly tolik prostoru (Mason) :) Ted čtu třetí díl a líbí se mi o něco víc než tento :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com