čtvrtek 7. ledna 2016

Knižní chvilky 12

Ahoj, všechny Vás vítám po hodně dlouhé době (roce a půl!) u nových knižních chvilek. Jak víte, jsem hlavně videová, ale v poslední době dělám ráda i články. Začalo to recenzemi a nyní jsem se rozhodla obnovit i Knižní chvilky, doufám, že se Vám budou líbit :-) Zavedu Vás tak ještě více do mého světa a poznáte útržky z mých všedních dnů :-)))


Dneska jsem byla ve škole, takže klasika. Čtvrtek je však můj oblíbený den, protože máme moc fajn paní učitelky a i když vždycky děláme hodně gramatiky, mám ty hodiny ráda, jsou takové pohodové :-) I když teď mám takové trošku dilema, jestli dělat FCE (mezinárodní zkoušky) a nebo ne. Teoreticky bych měla, připravují nás na to. Jenomže ty zkoušky stojí nějak kolem 5.000 a když si vezmu, co dám jen za přihlášky na školy, tak nevím... Když to neudělám, nikdo mi ty peníze nevrátí :-D Mám to já ale starosti, že? No nic, musím to nějak vymyslet, ale naštěstí mám ještě čas, tak uvidíme :-) V poslední době se snažím netlačit na pilu a nenervovat se a je mi líp :-)




Už pár dnů čtu knihu Údolí úžasu- to si už víte, protože jsem o knížce mluvila v Týdnu s knížkou. Musím říct, že jsem od knížky měla poměrně dost velká očekávání, ale i tak je ještě lepší než jsem čekala! Takže za mě zatím maximální spokojenost. Je to strhující, napínavé a strašně čtivé. I když je to bichle (téměř 700 stran), knihu s sebou každý den beru do školy (jo, možná jsem trošku blázen :D) a čtu si cestou tam i zpět. Samozřejmě je pohodlnější číst si doma v posteli/křesle, ale i to autobusové (popřípadě šalinové- i když tam nečtu tak ráda) čtení si užívám - je to pěkné využití času a hlavně moc fajn start nového dne :-) Když jsme ještě u toho rána, tak u mě se rána dost změnila. Vstávám dřív, protože musím dávat léky Bizonkovi a hlavně jak Bizonka, tak Kubíčka přebalit. Jsou to taková moje miminka, říkám jim plínkáčci :-) Napřed to byla spíš starost - abych léky dávala správně a plínek jsem se napřed taky bála - ale teď je to radost. Asi jsem blázen (pár lidí mi to i řeklo), ale radši budu ráno přebalovat pejsky než stát u zrcadla a malovat se. Ha, jste překvapení? Já myslím, že ani ne, protože mě už znáte :-D



Tady záběr na moji dnešní svačinu.. ještě jsem měla kousek čokolády Geishy, ale tu jsem nestihla vyfotit, ha ha ha :-D Dneska jsem ze školy přijela později, protože jsem měla sraz s bývalou spolužačkou- studuje biochemii a bude dělat přijímačky na medicínu. Musím říct, že z jejího povídání o vysoké mám celkem depku a nebo spíš pocit, že je to šílené a že to nedám (pokud bych se někam dostala). To zkouškové, to množství učiva a ten stres.. no fuj. Obdivuju všechny studenty vysoké. O veterině a medicíně nemluvě, protože tam je to zase ještě úplně jiný level..



Také mi dnes přišla kniha Kečupová mračna, což pro mě bylo překvapení dne, protože jsem to vůbec nečekala!!! Tímto moc děkuji Slovartu, vážně se Vám povedlo maximálně mě překvapit :-) Zahřálo mě to u srdíčka, děkuji! Mimochodem tahle knížka je sice spíše pro teenagery, ale vypadá hodně hodně zajímavě a upřímně musím říct, že si ji strašně ráda přečtu :-) A přijde na řadu brzo, takže ji určitě uvidíte v nějakém budoucím Týdnu s knížkou :-)



Ještě jsem Vám Kečupová mračna musela vyfotit z boku, protože.. no sami vidíte- neuvěřitelné, originální a jedinečné! Takovou nádheru jsem ještě u žádné knihy neviděla.. Stále se tím kochám, nádherná ozdoba knihy♥ Jinak příběhově jsem vážně zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. Uvidíme! :-)



Taky nám přišel nový katalog Knižního klubu. Touto dobou ho už mám přečtený. Většinou jsou tam knihy, které už dávno mám doma (takže takové retro :D ), ale i tak si ho strašně ráda prohlížím- vždy si čtu životopisy autorů, koukám na obrázky a pokud tam najdu knihu, kterou ještě neznám, samozřejmě prostuduji i anotaci :-)



Tady záběr na mé zlatíčko - Wulfa Dorna a jeho nejnovější knihu Spouštěč, kterou prostě musím mít co nejdřív!!! Nemůžu se dočkat, Wulf se řadí k mé naprosté TOPCE v žánru thriller, je báječný. Pokud jste od něho ještě nic nečetli, tak 100% vřele doporučuji!!



A tady je ještě Vaření pro vegany- nádherná kuchařka po které mé srdce taky hodně touží :-D Jak víte, nejsem vegan ale vegetarián, ovšem chci do svého jídelníčka zařadit i hodně veganských jídel a myslím, že tahle kuchařka by mohla dodat hodně inspirace! A je tam recepet na veganské sádlo- to znamená, že kvůli mamce je to naprosté MUST HAVE!!!



Ještě jednou krásné Údolí úžasu a s ním ještě ošklivá Rodaw v zeleném vytahaném svetru :-D :-D Dnes si ještě rozhodně budu číst - teď půjdeme ven na procházku se smečkou, pak léky a přebalování u bobků, pak večeře úklid a takové srandičky, potom Cirkus Humberto nebo O zvířatech a lidech a potom postel s touto báječnou knihou! Hurá, těším se :-))



Samozřejmě mi dnes (jako vždy) dělali společnost kluci - zrovna tady na fotce Cvrček a Arínek :-)

To by bylo pro dnešek všechno! Určitě mi napište, jak se dneska máte Vy a co děláte :-) Pac a pusu, Rodaw!

10 komentářů:

  1. Musím říct, že Kečupová mračna vypadají vážně skvěle, jak ti ptáčci, tak anotace...už se těším na recenzi, protože sama uvažuji o koupi! ;) Je krásný jak přistupuješ k plínkám Rodaw. V kočičím útulku, který navštěvujeme a odkud máme taky dva chlupáčky, pečují i o dvě kočičky "pemprsačky" a je neuvěřitelný jak už samy chodí nastavovat zadeček když chtějí přebalit :)
    Já se dnes už jen těším večer na Nevinnost a pak mě čeká Zločin na Bězdězu. Užij si zbytek dne.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. O Kečupová mračka se píše čím dál více :)) asi si ji budu muset taky koupit .. krásný článek :))

    OdpovědětVymazat
  3. ja bych za to tech 5000 nedavala muzes si to pak udelat na vysoky kde si tu anglictinu treba jeste vic procvicis, pokdu na tvem oboru anglictina bude, kazdopadne na pohovoru do práce to bylo "umíte anglicky?" "umim, koukam na filmy" "tak dobre, zkouset vas nebudu" :D samozrejme zalezi ale asi bych si to dodelala az pokud to bude potreba

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky Irenko. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek! :)
    Já dnes měla dlouhou školu a pak ještě nějaká ta práce,takže jsem se domů dostala až po páté a hned jsem musela skočit na školu.Do teď u školy sedím,ale v malých ''přestávkách'' se koukám na videa+blogy a samozřejmě čtu.Momentálně jsem na straně 130 Nebezpečné minulosti od Davida Morrella a jsem zvědavá,jak se příběh rozvine :)
    Přeji všem krásný večer :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný článek jsem moc ráda, že jsi tuto rubriku znovu obnovila budu se těšit na další články. Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee, takový článek se mi moc líbí, obzvlášť u tebe, protože z videí mám pocit, že už tě trochu znám, než když jen čtu něčí blog. Budu moc ráda za další takový článek, jak vypadá tvůj den :)Ten autor Spouštěče, nenapsal Temné šílenství? Přijde mi ta obálka že má podobné rysy, ale mžná si to pletu (a jsem teď líná to hledat :D). Údolí úžasu vypadá dobře, těším se na video, kde o něm budeš víc mluvit. Co se týče té angličtiny, tak mně certifikát přijde celkem zbytečný, pokud nechceš jít studovat jazyky a pracovat jako tlumočnice nebo tak. A pokud bys na nějakou na jazyky zaměřenou vejšku šla, tak je možné že ty certifikáty můžeš udělat i levněji díky škole. Záleží co plánuješ do budoucna, jako neztratí se ti to, ale pro normální práci je důležitější, aby anglicky fakt uměla, než nějaký papír. Já jsem si třeba mohla udělat certifikát po gymplu, ale teď po vejšce neumím ani kváknout. A bylo by mi to k prdu. Fakt lituju toho, že jsem se těm jazykům víc nevěnovala. Na jaké vejšky máš v plánu jít? :) Myslela jsem že budeš chtít na veterináře nebo něco takového, ale po tvém posledním videu si tím nejsem úplně jistá :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj moc pěkný článek s radostí jsem si ho přečetla jen tak dál už se těším na další to Udolí užasu si taky určitě přečtu vypadá moc dobře připíšu na seznam díky měj se Petra

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Rodaw,na jaké školy si vlastně budeš dávat přihlášku? A na jakou by ses chtěla dostat nejraději? Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Rodaw :-) Ono taky záleží na tom, na jaký obor chceš jít, protože přírodovědné obory jsou náročnější než humanitní. Já třeba studuji starověk a ten je celkem v pohodě. A připojuji se k ostatním, také jsem zvědavá, kam se vlastně hlásíš :-)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com