sobota 21. února 2015

Ohnivý ostrov (Kimberley Freeman) - recenze



Ohnivý ostrov přede mnou četla již má mamka, která z knížky byla nadšená. Proto jsem se těšila ještě více. A musím říct, že ve výsledku se mi kniha líbila  jak jen to šlo. Našla jsem v ní všechno, co mám ráda a čtení jsem si neuvěřitelně moc užila.

V knížce najdeme dvě časové linie. V moderní době poznáváme spisovatelku Ninu, která má tak trošku tvůrčí krizi a jede si odpočinout do domu její rodiny na Ohnivý ostrov, aby tu načerpala síly a inspiraci. Náhodou tu objeví deník své příbuzné Evelyn díky kterému se přenáší na konec 19.století na Ohnivý ostrov - do samého domu, kde Evelyn vyrůstala. Byla totiž dcerou ředitele věznice, která tu stála. Tresty si tu odpykávali ti nejtěžší zločinci ...



Druhá časová linie souvisí s příběhem Evelyn - jedná se totiž o osudy její vychovatelky Tilly, která to v životě neměla rozhodně jednoduché. Po smrti milovaného dědečka si vzala muže - Jaspera, který se zdál jako ideální partie. Opak byl však pravdou. Zažila si s ním neskutečně těžké časy a muka, kdy poznala, kým je ve skutečnosti - lhářem a násilníkem. V jejich domě však jednoho dne došlo k požáru, při kterém Jasper uhořel. Tilly absolutně nevěděla, co dělat. Zázrakem přežila, bála se však obvinění z vraždy. A tak se rozhodla utéct - na Ohnivý ostrov, kde se stala chůvou Evelyn. 


Tato kniha je neuvěřitelně čtivá hned od první stránky. Já osobně jsem hltala především pasáže z minulosti, kde jsme byli součástí Tillyina života. Tilly mi totiž byla moc sympatická a já ji neuvěřitelně fandila. Ve svém životě musela překonat nejednu překážku a celkově to byla fajn hrdinka.
Izolovaný ostrov plný vězňů dělal knihu ještě více atraktivní. Nejen, že na Vás při čtení dýchne tehdejší doba, dýchne na Vás i tíživá atmosféra, kdy je ostrov plný nebezpečných lidí a těch normálních je tam daleko méně. Mrazivé a děsivé. Taková je i tato kniha. Samozřejmě je romantická, ale napínavá taktéž. Především ke konci. Takže při čtení si vězně taky užijete, to Vám mohu slíbit :-) Já osobně jsem vážně hodně ráda, že autorka na ostrov zasadila věznici, protože o to víc tahle knížka strhující a zajímavá byla.

Podle mého názoru se jedná především o román pro ženy. Ovšem je okořeněný i napětím, na to nesmím zapomenout.
Knihu bych doporučila spíš ženám, každopádně rozhodně od toho neočekávejte pouze červenou knihovnu, tahle kniha má co nabídnout a má daleko větší potenciál, nejedná se o klasickou love-story.

Ke konci knihy mě jedna událost velmi překvapila a i když si na ni vzpomenu takhle zpětně, poměrně dost mě mrazí v zádech....
Celkově je závěr téhle knihy plný akce, napětí a převratů ...

Knížku jsem četla, když jsem byla nemocná a přečtenou jsem ji měla poměrně dost rychle. No a jak už jsem zmiňovala výše- konec Vás opravdu nenechá od knihy odejít, prostě musíte vědět, jak to celé dopadne :-)

Pokud máte rádi knihy, kde je více časových linií, troška romantiky i napětí a pokud Vás láká prostředí exotického a izolovaného ostrova plného vězňů, nemáme co řešit, do této knihy se rozhodně pusťte! A nezapomeňte mi dát vědět, jak se Vám líbí :-)

No a v závěru nesmím zapomenout poděkovat obchodu Knihcentrum za zaslání knížky, děkuji moc :-)

Videorecenze samozřejmě bude také, časem ji do tohoto článku přiložím a dám Vám o ní vědět! :-)

SOME PICTURES IN THIS ARTICLE ARE FROM WEHEARTIT.COM 

16 komentářů:

  1. O knize slyším prvně, ale vypadá skutečně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o ní taky slyším prvně! Rodaw máš úžasné recenze!Já kdybych uměla psát tak jako ty!Můj blog je: konilinka.blog.cz

      Vymazat
  2. Tak tahle knížka nevypadá vůbec špatně! Pěkná recenze! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. O téhle knížce jsem ještě nečetla, ale určitě si jí musím jednou přečíst!:) Skvělá recenze.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, knížka vypadá docela lákavě - až teda na ten šíleně přeslazený obal. Říká se nesuď knihu podle obalu, ale vím, že kdybych jí zahlédla v knihkupectví, rozhodně bych po ní nesáhla..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že ten obal je opravdu hodně sladký a úplně z něho sálá romantika :)) Ale knížka rozhodně nepatří do červené knihovny, je i dobrodružná! :-)

      Vymazat
  5. No tak to bude bomba, knihy s prolínáním času miluju, díky za recenzi! Sláva ti, že překonáváš bolest zubu a dokážeš napsat recenzi, která navnadí všechny, kdo si ji přečtou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle kniha vypadá, že na bolest zubu zabere líp, než prášek! :) Na to, že je to romantika a tu já moc nečtu, mne kniha zaujala.. doporučím jí aspoň mamce, tá takovéto moc ráda :) Skvelá recenze, budu se tešit na tu "videovou" a preju brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo děkuji moc! ♥ Pokud romantiku moc nemusíš, do téhle knihy spíš nechoď. Ono jak jsem psala- jen romantika tu není, ale je tu :D :)

      Vymazat
  7. Ahoj Rodaw, proč mi to děláš?! :D V nejbližší době musím zajít do knihkupectví. :D Jinak moc nádherná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kniha podle obálky vypadá jako červená knihovna, takže bych ji dokonale minula. Tvá recenze mě na ni ale hodně nalákala. Střídání a prolínání časových rovin mám hodně ráda a tohle vypadá opravdu dobře. Děkuji za tip, Rodaw:)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com