sobota 7. února 2015

Nemocná a obklopená knihami /2/

Ahoj, všechny Vás vítám - netradičně - u článku :-)
Vím, že na klasické články ode mě nejste zvyklí - já upřímně taky ne a pořád si myslím, že mi psaní nejde zase tak dobře :D Nicméně videa někdy zkrátka natočit nejdou a já mám dneska obrovskou chuť podělit se s Vámi o knihy za poslední týden.
Už to bude skoro rok, co jsem psala podobný článek a v té době měl velké ohlasy a mě samotnou to strašně zaskočilo. Samozřejmě mě to moc mile překvapilo :-) Dokonce někteří z Vás psali, že byste chtěli články jen s fotkami častěji. Tak uvidíme... třeba někdy :-)

Od neděle ležím se zápalem plic. První dny nebyly nic moc, bylo mi hodně špatně a v podstatě jsem stále jen spala. Zhruba však před třemi dny se mi udělalo lépe a to znamenalo jediné- začít si číst. A já bych Vám teď trošku mé čtení za uplynulé dny chtěla přiblížit :-) (Samozřejmě všechny knihy uvidíte i ve videu a v recenzích, které už připravuji :P)


Jako první jsem se pustila do MONUMENTU 14. Přiznám se, že tuhle knihu jsem měla už hodně dlouho rozečtenou a vždycky jsem dala přednost nějaké jiné a tuhle spíš odkládala. Tak jsem si řekla, že se k ní musím vrátit a dočíst ji, protože mě moc zajímalo, jak tahle má oblíbená série skončí. Celkově jsem si všimla, že Baronet vydal hned mé dvě oblíbené dystopické série- Dech a Monument. Monument 14 jsem začala milovat od začátku, tahle série mi prostě sedla a neskutečně moc mě zaujala. První i druhý díl jsem hltala, tady s třetím jsem měla napřed trošičku problém. Je hodně jiný než předchozí díly, z jiného prostředí, o něčem jiném. Napřed jsem měla problém pořádně se začíst a knížka mě nebavila na 100%, místy mi přišla až zdlouhavá a zbytečně protáhlá. Postupem času si mě však dostala získat jako předchozí díly a konec byl opravdu velmi napínavý!!!! Po dočtení jsem byla smutná, přepadla mě taková nostalgie, že mám tuhle sérii už za sebou.. Rozhodně jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Doporučila bych ji čtenářům především okolo 15 let, tahle série stojí za to :-)


POČÁTEK ZKÁZY pro mě byl také jasnou volbou. Knížku jsem měla rozečtenou dlouho- ovšem tady to bylo jednoznačně kvůli škole. Poslední dobou mě maximálně vycucává, v maturitním ročníku je to normální, ale občas toho mám opravdu už plné bačkory :-D Těším se, až se to skončí, upřímně. Ale zpátky k Rollinsovi :-) Já mám pro tohoto spisovatele slabost, to už možná víte. Pár knih jsem od něho už přečetla a rozhodně mám v plánu v tom pokračovat. Je to skvělý spisovatel, který píše velmi poutavě a atraktivně. Na Počátek zkázy jsem se těšila ještě více, protože jedním z hlavních hrdinů je tu pejsek Kain (který je mimochodem naprosto super♥). A jak jinak- tuhle knížku jsem si maximálně užila. Sice na mě byla místy až moc plná zbraní a přestřelek, ale pořád se to dalo a Kain mi to vynahrazoval :-) Takže rozhodně doporučuji. Zatím se mi nestalo, že by se mi kniha od Jamese Rollinse nelíbila :-)



No a na závěr ty dvě nejlepší knihy :-) OHNIVÝ OSTROV jsem plánovala už pěkně dlouho a nakonec mě ve čtení předběhla ještě má mamka, která knížku četla, když byla nemocná (hezky se to u nás doma střídá:)) a byla z ní naprosto nadšená. Dokonce o ní básnila tak moc, že si Ohnivý ostrov přečte i má babička :-) Já jsem knížku začala číst s poměrně velikým očekáváním, protože v knihách miluju jednu věc: střídání časových rovin. A přesně tohle tu je. Moderní doba se střídá s koncem 19.století a sleduje osud dívky Tilly, která to neměla vůbec jednoduché. Po komplikované minulosti skončila jako vychovatelka a učitelka dcerky ředitele věznice na Ohnivém ostrově. Odříznutý ostrov, věznice, zlí vězni, špetka romantiky.. neuvěřitelně moc mi to sedlo a tuto knihu jsem doslova hltala. Na konci je hodně napínavá a rozhodně ji velmi doporučuji. Ona tahle knížka může na první pohled vypadat jako taková tuctovka,ale věřte mi, že není, opravdu stojí za to. My jsme od autorky okamžitě objednaly (s mamkou) i její druhou knihu- Luční kvítí. I na tu se moc moc těším :-)


No a na závěr asi to úplně nejlepší. NEJTEMNĚJŠÍ HODINA od Barbary Erskinové. Tuhle knížku označila má mamka za tu nejlepší za rok 2014. Po Ohnivém ostrovu jsem měla chuť na další pecku, proto jsem zvolila zrovna tuto knihu. A musím říct- nemůžu se odtrhnout a dělalo mi celkem velký problém sednout si za počítač a napsat tento článek, protože nejraději bych stále jen četla a četla a četla. Knížku čtu od dnešního rána a opravdu- až na pár vyjímek ji čtu stále. Sice jsem teprve na straně 146, což je poměrně málo, ale já čtu pomalu a vždycky se na knihu snažím co nejvíce se soustředit.
Tahle knížka je boží, dokonalá, skvostná. Barbara Erskinová je mou nejmilejší spisovatelkou, což myslím mluví celkem za vše. V knize jsou takové dvě časové roviny: moderní doba a období 2.světové války- přesněji začátek v roce 1940. Je to neuvěřitelně čtivé a napínavé. A taky nesmím zapomenout na to, že jsou tu duchové. Občas mě docela mrazí v zádech... Pokud máte chuť na strhující příběh, který Vás pohltí, chopte se Nejtemnější hodiny. Za tuto knihu Vám ručím! Je dokonalá, opravdu :-) Teď mě napadá, že se rozhodně bude líbit všem, které oslovil Měděný jezdec. I když si troufnu říct, že tohle je ještě lepší (i když Měděného jezdce taky strašně moc miluji!).
Dnešní večer si rozhodně budu číst tuto knihu a ani nevíte, jak moc se na to těším :-)



A co momentálně čtete Vy? A jak se máte? Určitě mi napište, budu moc ráda :-)

Mějte se moc hezky,
v budoucích dnech zveřejním video Nejlepší knihy roku 2014 :)
Krásný večer ♥

24 komentářů:

  1. Počátek zkázy! :3 Jako typický "pejskomil" zbožňuju tu obálku. (A ta záložka na poslední fotce je taky skvělá. :D)

    Já jsem zrovna u naturalismu - čtu Miláčka a chystám se na Kuličku od Maupassanta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počátek zkázy je určitě skvělou volbou pro všechny pejskaře! :-)
      Moc děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  2. Přečetla si toho celkem dost. Mně a celé naší rodině se nějaká chřipka vyhla (ale úpřímně by mi nevadilo pár dnů bez školy). Já dneska dočetla knihu V šedých tonech, která se mi hrozně moc líbila.
    Strašně moc se těším na Tvá další videa! Už mi chybí! :-D A přeji Ti brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V šedých tónech je suprová knížka! Taky se mi moc líbila :-)
      Jsem moc ráda, že se na videa těšíš! :) Moc děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  3. Krásný článek, přeji brzké uzdravení!:)
    Já si nedávno pořídila Počátek zkázy a Nejtemnější hodina, tak snad se k nim brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejtemnější hodinu si musíš přečíst co nejdříve! ♥ Moc děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  4. Krásný článek :) Taky bych chtěla být obklopená takovými knihami :) Hlavně bych si chtěla přečíst Počátek zkázy :) Přeji ti brzké uzdravení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počátek zkázy je skvělý! :) Moc děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  5. Zdravím sestru v zápalu. U mě to teda byl první týden horeček, kdy jsem na čtení neměla ani pomyšlení, ale teď už se to taky zlepšuje, a jestli existuje u týhle nemoci nějaký pozitivum, tak to, že je člověk vlastně nucen ležet a číst. Nebejt k tomu ty další příznaky, je to ráj a chci mít zápal plic celej život. :D Přeju rychlý uzdravení, nebo pomalý s tím, že budeš mít chuť na čtení a tak. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Irenko, brzy se uzdrav!! :)
    Já se na sérii monument taky chystám, jsem moc zvědavá, jak se mi to bude líbit! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavne sa uzdrav! :)
    Veľmi rada si čítam dlhé články, takže sa mi táto alternatíva páči. Ale zároveň sa teším na nové videá :)
    Škoda, že ani jedna z kníh čo si čítala nevyšla u nás :/ Zaujali ma veľmi.
    Som síce iba v prvom ročníku, ale poslednú dobu si čítam iba veci do školy no a zisťujem, že ma pomaly prestáva baviť young adult literatúra. Netuším prečo O.o Tak som siahla po knižke od Dr. Josepha Murphyho a bola to naozaj skvelá voľba :) Veľmi mi to pomohlo v mnohých veciach :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ať ti je hlavně brzy zase lépe :). Mně dělá společnost Jana Eyrová a moc si její čtení užívám.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,
    Doufám že už se cítíš lépe. Tvá videa mi moc chybí, strašně ráda poslouchám, když někdo mluví o knížkách. U nás v rodině jsem jediná, kdo rád čte, a tak si o tom nemám s kým pokecat.
    Právě jsem dočetla V šedých tónech a strašně se mi to líbilo :-)
    Jinak jsi mě hrozně navnadila na knihu 15 minus, ale zjistila jsem, že už se nedá vůbec sehnat. Jedině v bazaru (kde jsem zatím žádné nabídky nesehnala) nebo v elektronické podobě a tomu se zatím bráním. Radši bych pravou knihu. Moc mě to mrzí :(
    Měj se krásně a pozdravuj pejsky :-)
    Týna ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týno, zkus napsat přímo Tomáši Zářeckému, třeba u sebe ještě nějaké knihy má :-) V šedých tónech je moc pěkný kniha :) Moc děkuji za komentář a za všechna milá slova! :-)

      Vymazat
  10. Skvělý článek, psát a fotit bys měla častěji - jdě Ti všechno :) Tvými doporučeními se budu určitě řídit nejvíc, jak to půjde...
    A hlavně se brzy uzdrav (i když čtení samozřejmě není špatné, nikdo není rád nemocný) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář :-) A děkuji i za milá slova, červenám se, nepopírám ♥

      Vymazat
  11. Čauky,
    rozhodně by jsi měla psát častěji, ale videa máš stejně dobrá ;)
    Já jsem se včera rozloučila se Somanem Chainanim, a momentálně se seznamuji s Michaelem Grantem....a je to něco :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář :-) Jsem ráda, že se líbí i mé články :-)

      Vymazat
  12. Jak dlouho jsi byla nemocná? Tolik přečtených knih. :) I když já jsem za týden, kdy jsem byla v přesvědčení, že se už žádné zkoušky konat nebudou také stihla dost. :D :) Máš nádherné fotky :) I ta poslední kniha, která mě neláká, vypadá na fotkách úplně perfektně. :) Počátek zkázy si asi budu muset přečíst. :) Už jsem četla Podezřelý (2014, R. Crais) znáš? Je to něco podobného? Jinak mi obálka úplně připomněla jinou knihu Talisman od Kinga. Tu chci taky přečíst. :D Už jen proto, že je na obálce pes (vlk), tak mě to zaujalo. :) A vidím Monument 14, takže jsi mě jen utvrdila v přesvědčení, že ty další díly prostě musím někde sehnat. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Teď koukám na tvoji recenzi na Nejtemnější hodinu a musím říct, že jsi mě nalákala :) Mám ráda téma světových válek, takže je to rozhodně něco pro mě :) Děkuju za tip :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com