pondělí 23. června 2014

Den s Rodaw ✯ 2 (bonus: Unboxing 1)

Dobrý večer všem!
Vím a je mi naprosto jasné, že byste ode mě čekali spíš video k unboxingu , ale řeknu napíšu Vám, co je můj velký problém. Když mám doma balík knih, neumím čekat. Tím pádem nepřichází v úvahu, že bych si balíček dala někam na skříň a hezky počkala, než se mi jich nakupí víc, abych mohla natočit video. Zrovna dneska kromě malého balíčku přišla i obří krabice, ale to je případ druhý: nemám trpělivost na to postavit stativ, namontovat a připravit foťák a slušně se obléct. Myslím, že s tímhle čekáním má problém i moje mamka (která se mnou ty velké balíky rozbaluje) a tak hold videa v této rubrice (nejspíš) nebudou, však já Vám to potom vynahradím v Chvástačce :-) Můj rekord je ten, že si aspoň foťák vezmu a udělám nějaké fotky :D Když na mě doma čekají knihy, opravdu se neumím držet, skáču po místnosti (fakt!) a hodně lidí by si o mně řeklo, že mám asi psychický problém. Já tomu říkám radost :) 
Takže se kouknem na dnešní den :)
S mamkou jsme dneska jely do Brna na kardiologii (bohužel mám menší problém se srdíčkem, tak to bude ještě zajímavé, ale zatím žiju :D) a pak jsme si daly dámskou jízdu. Dobrovský, Levné knihy, oběd, vyzvednutí řidičáku (jupííí!), kafe, koupení psího pelíšku, koupení nádherného baťůžku,  koupení chleba pro dědu (ok, to už asi není tak zajímavé, ani mě to moc nebavilo :D). No a doma na nás čekal balík knih z Buxu a ještě jeden recenzák od Fortuny, takže naprosto parádní den!
Pojďme se napřed podívat na smaotný unboxing - balík z Buxu :) :



Však si to asi dokážete představit - i když jsme se s mamkou z Brna vrátily už poměrně unavené, z tohoto balíku jsme měly opravdu radost :-)


Omlouvám se za ty tmavší fotky, fotila jsem trošku špatně- proti světlu a venku se už smrákalo..
Tak co, jste zvědaví, co za krásky tam bude? :-D Nebudu Vás dlouho napínat ... :-)




Ano, ano, ano! Je tam i Panenka od Mo Hayder, na kterou jsem se tak dlouho těšila :3 A teď se pojďme podívat na každou knížku :-)

GRAVITACE - Jak už asi víte, Tess mám opravdu hodně ráda a na Gravitaci jsem se moc těšila. Když jsme si ji dneska s mamkou procházely pořádně, shodly jsme se na tom, že doufáme, že to nebude moc vojenské a takové technické ... Každopádně v této knížce nám Tess rozhodně ukáže jiný styl, něco, na co od ní nejsme zvyklí a já se na tu změnu moc těším a uvidíme, jak mi to bude vyhovovat :-) Kniha v originále vyšla už v roce 1999.

VZPOMÍNKA je další kniha, která přišla a upřímně mě trošku (nemile :D) překvapila reakce mamky, když zjistila, že Vzpomínku napsala Jude Deveraux. Četla od ní už pár knih a říkala, že na ní byly až příliš romantické a ne vyloženě nudné, ale prostě až moc velké slaďárny. Na druhou stranu tahle knížka bude plná minulých životů - což sice určitě nepředčí mou milovanou Barbaru Erskinovou (Žila jsem již před staletími), ale mohla by to být fajn letní oddechovka.

ZVRAT a můj milovaný John Lutz. Ten pán je fakt super! Spisovatel s velkým S. Jako jeden z mála dokáže psát tak, že mi běhá mráz po zádech (a někdy se i bojím). Tím, že se pořád koukám na horory, jsem už celkem otrlá (já vím, že to zní možná povýšeně, ale jsem zvyklá koukat se na řezající se hlavy- sakra, to znělo zase úchylně), oceňuju dvojnásobně to, když mě kniha dokáže vyděsit. A to ty Lutzovy umí, Takže rozhodně palec nahoru a na Zvrat se už moc těším :-)

PANENKA je pro mě momentálně asi nejvíc VIP knihou. Od Mo Hayder  jsem zatím nic nečetla, ale kromě Panenky máme doma ještě 3 knihy a mamka tvrdí, že taky píše celkem drsně a brutálně. Panenka má v sobě všechno, co mám ráda (a čeho bych se i dokázala bát), takže má očekávání jsou celkem obrovská - to asi není dobře, pak přijde snáz zklamání, ale já si nemůžu pomoct- Panenka mě uchvátila :-)
Rozhodně si ji chci přečíst brzo, nejlépe hned začátkem prázdnin :-)

SMRT VE VRATISLAVI napsal Vlastimil Vondruška, který je v naší rodině už takovou tradicí :-) Máme od něho opravdu hodně knih a vždycky každou novou koupíme. Babička miluje Oldřicha z Chlumu a vždycky si každou knížku od pana Vondrušky ráda přečte.

STALO SE VČERA V NOCI je ve skutečnosti poměrně bichle :D Mamka má Adele Parks  moc ráda a já mám taky rozhodně v plánu nějakou její knihu. Obálka se moc povedla, kniha bude jistě skvělá, já z ní mám dojmy dobré a mamka se na ni už taky moc těší :)

 ČERVENÝ VRCH je pro mě další TOPKA! Sice se mi Krásná katastrofa tak moc nelíbila, ale tahle knížka zní prostě báječně, bude v ní epidemie a i starší hlavní hrdinka. Jsem zvědavá na tenhle typ konce světa :-)Nicméně vzadu v knize jsem si četla o Jamie a je hrozně sympatická!! Má tři pejsky, to už je skoro jako my :-D

 PSYCHO II je další úžasná knížka. O prázdninách plánuju přečíst celou sérii (nebojte, video o plánech na prázdniny bude, už ho připravuju :-) ) a fakt se na to těším. Dvojka vypadá báječně, už se těším na trojku :-) Obálky se Baronetu moc povedly, mají je zajímavě vymyšlené :-)

 LVICE bude historický román, moc se na něho těším. Autorka napsala Kočovnou nevěstku, která má celkem 5 dílů, doma máme bohužel jen dva :( Ale viděla jsem filmy a ty se mi opravdu hodně líbily :-)

 PRONÁSLEDOVANÁ už v naší knihovně je, takhle bude pro Vás, BUDE SOUTĚŽ :-) Těšíte se? Napište do komentářů :-)) Myslím, že už si nějakou soutěž zasloužíte, jste skvělí! :)

 No a tady končí bux a zrovna tato kniha od Haliny Pawlowské je z Dobrovského, mamka knihy od Haliny miluje. A já jsem se zamilovala do této věty:
Když máš depku, dej si něco k snědku. (Halina Pawlowská)
Jo, nějaká pravda na tom rozhodně bude! Mně třeba čokoláda vždycky pomůže :P
 FAKTOR TŘETÍHO ČLOVĚKA je dnešní úlovek z Levných knih a jsem hrozně ráda, že jsem tam na něho narazila :3 Fascinují mě i krizové situace atd, kdy jde fakt o život. No a tahle knížka vypráví příběhy lidí, kteří něco takového prožili a přežili. Útok na Dvojčata v roce 2001, výprava do hor ... WOW!
Samozřejmě je tu ten třetí člověk - síla, neviditelná osoba, anděl? Vím, že teď možná kroutíte hlavou, ale naše rodina se s něčím takovým jednou taky setkala a prostě... já myslím, že něco na tom je. Protože já na nadpřirozeno věřím a po tom zážitku věřím i na strážné anděly a klidně si myslete, že jsem blázen :D Jsou věci mezi nebem a zemí a radši půjdem dál, protože už teď mi běhá husina z toho dne, kdy se to stalo...  Jinak možná rychle ještě jedna věc (taková ta má odbočka, však to znáte :D) - občas se mě ptáte na duchy a spol- mně přijde neuctivé to psát do článku, aji se občas bojím. No zkrátka já si troufám říct, že jsem se s tím setkala, dokonce víckrát za život. Někdy to bylo poslední rozloučení, ale někdy to bylo něco, z čeho mám doteď strach a stejně, když to někomu říkám, stejně mi nevěří... možná je to dobře, v některé věci asi lepší nevěřit, já v některé taky nevěřila, ale teď už věřím :) a poslední odbočka: včera jsem se ve 3:00 vzbudila (po hodině zase usla) a napadl mě námět na knihu. Nemám absolutně čas ani talent něco napsat, ale stejně toho červíka v hlavě mám :D
Jinak mimochodem v Levných knihách jsem poznala jednu moc milou slečnu, která mě poznala z videí! Ten pocit, k nepopsání!! :-)
Připraveni jít dál? Tak jdem :-)
 CHLAPEC NA DŘEVĚNÉ BEDNĚ aneb recenzák od Fortuny, děkuji moc! :-) Tahle knížka nebude nic veselého, ale bude to pravdivý příběh a však víte, někdy se ráda ponořím do takových příběhů.. strašná doba to byla, šílená. Do té se narodit bylo v mnoha případech za trest. Z téhle knížky jsou všichni nadšeni, tak jsem zvědavá, jestli uchvátí i mě :-)
PRVNÍCH 100 jsem si dneska táhla s sebou do Brna. Původně jsem chtěla brát Hru o trůny, ale pak jsem se začala bát, že bych u knihu poničila (nejvíc jsem se asi bála prasknutí, je to fakt bichlička :D). Tak jsem vzala Prvních 100. Jsem zhruba na straně 50 a zatím SUPER! Má to spád, stále se tam něco děje, zatím jsem nadšená :) Fakt naprosto skvělé čtení, moc mě baví.

A teď ještě pár drobnůstek mimo knihy a pak bych Vám už měla dát dobrou noc, protože ten článek bude neskutečně dlouhý!! Takže nejen, že se vykecávám ve videích, už i v článcích se hodně rozepisuju, jde to se mnou z kopce přátelé ...


Tady je další moje dnešní radost, krásný baťůžek s motýlky. Když jsem ho viděla, musela jsem ho prostě vzít :) No a za 300 to myslím byla dobrá koupě!! :-) A je fakt nádherný a půjde v něm skvěle nosit knížka, už jsem to zkoušela!! Doma mám takové dvě kabelky, ale jsou hodně malé (i když krásné) a knížku do nich prostě nenarvu, takže s sebou vždycky musím mít ještě nějakou igelitku, ale do tohoto baťůžku se vleze všechno krásně :-)

Po 4 měsících se Vilíček přestal bát a dneska se převalil na zádička a nechal se drbat!! TEN POCIT! Bože, vzít si pejska z útulku chce tolik trpělivosti a občas i pevné nervy, ale ten výsledek stojí za to :-) 
Nový pelíšek pro prcky :-)
Dnešní procházka mi ukázala, jací debilové (pardon, ale v tomhle se neumím krotit) jsou někteří lidi v naší vesnici. Šli jsme normálně po takové polňačce, přičemž se k nám přihrnul pejsek, který utekl zahradou (která byla u nás). Začala na něho volat nějaká ženská, já ji řekla dobrý den (myslíte, že odpověděla?). Pejsek nic... po 5 minutách cca odběhl. Jenomže Kubíček se chce s každým kamarádit a tak běžel za ním a protože je (polo)slepý /spíš slepý bohužel/, tak neviděl drát od plotu (celý rezavý a špičatý) a chudáček si do toho namotal celou hlavičku i krček a začal plakat a panikařit. Bylo mi ho tak líto :( Ženská neřekla ani bú a odešla.. Je celkem dost smutné, že někteří lidi už neví, co je to slušné vychování :(


Moje supr čupr pyžamko :-D Mám ho hrozně ráda! :) Tak já jdu ještě mrknout na nějaká Vaše videa/blogy, mějte se moc krásně :-)

A kdyžtak jedna otázka na závěr- v budoucnu bavily by Vás i nějaké tyto články? Jenom abych věděla :-) Já vím, že máte nejraději videa :-D

Mějte se krásně a ahoj! :)

22 komentářů:

  1. panejo to je megakrabice s knizkama :-D tvoji pejsci jsou krasni a to ze uz se neboji musi byt skvely pocit, hezky se o ne starate :) batuzek je super a stejne tak pyzamko! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tolik knih, jedna hezčí než druhá :) A kluci jsou naprosto kouzelní :) Faktem je, že někteří lidé se vážně neumějí chovat :( Určitě dělej takových článků :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoji psíkovia sú nádherní ^•^ prajem im veľa sily a odvahy znovu dôverovať. <3

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů pejsánci mi zvedli náladu :) A ty jsi hrozně milá, sympatická a usměvavá :) A držím palce se zdravím :)

    OdpovědětVymazat
  5. krásné fotky :-) pejsi úžasní a to pyžamo je fakt super! ;-) někteří lidi jsou fakt tak neteční ke všemu, že by jim člověk musel snad vrazit denně facku, aby se vzpamatovali... :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Zvrat od Lutze mi přišel jako recenzní výtisk a včera jsem ho začal číst. Jsem na to zvědavý. Od Lutze jsem zatím četl jen Spolubydlící. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju tvuj optimismus a tu silu, ktera z tebe vyzaruje. Jsi bajecna osoba :). Preju hodne zdravicka :). A na soutez se urcite tesim :).

    OdpovědětVymazat
  8. Upřímně řečeno, já jenom doufám, že všechno bude v pořádku, protože bez tvých videí bych jen těžko zaháněla nudu! :))
    Tak držím palce. :)
    Co se týče samotného balíčku knih, je to ohromná kopa a spousta výborných knih! Doufám, že se Vám budou líbit. :)
    Batůžek i pyžámko jsou super, ten batůžek se skutečně vyplatil, protože vypadá skvěle! :3 :)
    A pejsci jako to nejlepší nakonec jsou naprosto úžasní. Hrozně se mi líbí, ani nevím, který z nich více, ale jednoduše řečeno - jsou nádherní...:3
    Ještě abych odpověděla na tvou otázku - videa jsou rozhodně dokonalá a nejlepší, ale tyhle články nejsou o nic horší, takže s chutí do toho! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Páni úžasnej článek, určitě s nima pokračuj a těším se na soutěž :) A Kubíčka je mi líto :(

    OdpovědětVymazat
  10. Páni,páni!!!!!
    Tolik knih v jedné krabici jsem ani neviděla!!!!!!To musela být těžká!!!!
    Určitě bych chtěla kdybys takovéhle články psala nadále.
    A Tvoje roztomilá stvoření- pejsci jsou teda úžasní!
    Těším se až budeš dělat recenzi na knihu Panenka!Chtěla bych si ji přečíst!
    A náhodou neznáš nějakou dobrou hororovou knížku?
    Děkuji Ti, že máš tenhle blog!

    Evča.

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek. I když videa jsou nejelpší od tebe, tak i článek jednou za čas by určitě nebyl na škodu. Od tebe se k tomu i dobře čte :).
    Pejsci jsem nádherní :), lepší rodinu si nemohli přát :).
    A jinak ty knížky prostě nádhera :). Taky bych jich chtěla tolik co máš ty :D. Ćasem bych si určitě chtěla přečíst Prvních 100 i Červený vrch :). A jsem strašně ráda že budeš číst knížku Chlapec na dřevěné bedně. Knížku jsem četla na začátku tohohle roku a byla to skvělá kniha a je to dost silný příběh ze života. Jsem zvědavá jak se bude líbit tobě a moc se těším na recenzi :ú).
    A na fotce ti to moc sluší!! ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Úžasný článek. :)
    Skvělé knihy. :)
    Baťůžek je opravdu nádherný! :)
    Ano. Chování některých lidí je strašné. :/

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky a ten BATŮŽEK JE BOŽÍÍÍÍÍÍ, mám podobný, ale jen obyčejný riflový.

    OdpovědětVymazat
  14. Určitě takovéhle články piš častěji. Nejraději mám videa, ale když se to někdy proloží nějakým článkem, je to fajn :-)

    Tolik knížek? :D
    Doufám, že uděláš recenzi na Prvních 100.
    Ten baťoh :O Parádní.

    A takovýhle neslušný (víc jak neslušný) lidi nesnáším a nechápu je...

    Přeju, aby se ti srdíčko uzdravilo.

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherný článek! Ano, souhlasím někteří lidé jsou debilové. Nádherný baťůžek! Všechny knihy vypadají velmi lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  16. Příště ten unboxing natoč! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Krása, tolik úžasných knížek... Závist :D Batůžek je krásný :) Jinak chudák Kubíček, podrbej ho za mě za uchem a ostatní prcky taky :) ... No jo, někteří lidé se hold nezmění :/
    Články piš určitě častěji! Od tebe si moc ráda přečtu a zkouknu VŠECHNO!!! Jsi úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ano, bavily. :-)
    Krásná sbírka, Panenka a Červený vrch jsou prostě dokonalé. :-)
    Pyžamko super :-) a pejskové ještě více super. Moc krásné a povedené, chci jich více! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ach, ten batůžek chci taky! Motýlci...
    A rozhodně by mě takové články bavily :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super ! nádhernej batoh, super recenze :-)
    Tolik knih, wow!
    Moje mamka taky hrozně chce knihy od Pawlovské, takže kdyžtak pak řekni svůj názor na tu knihu, prosím :-) Prostě super že si alespoň fotila :D

    OdpovědětVymazat
  21. Knížky jsou opravdu nádherné, nedivím se, že si nevydržela čekat :)
    Na soutěž se těším. A někdy během prázdnin budu mít cestu do Levných knih, tak se určitě podívám po Faktoru třetího člověka. Docela mě ta kniha zaujala :)
    Já teď nevím, jestli jsem ti to nepsala už někam pod video, ale ten batoh je prostě dokonalý :) Na knížky ideální :) Já si budu muset taky nějaký koupit, ale bohužel do školy, takže bude muset být velký a pochybuji, že něco pěkného seženu ve velkém :(
    Vilík je prostě roztomilý :) A pelíšky jsou pěkné. Na můj vkus trochu málo barevné, ale pěkné :)
    Chudáček Kubíček :( Takové lidi fakt nechápu. Chudák pejsek si zamotá hlavičku do plotu a oni dělají, že nic nevidí :((
    Pejskové jsou nádherní a tobě to pyžamo sluší :)
    Tyhle články jsou skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  22. Taky čekám balík z buxu a Tess je taky moje oblíbenkyně :-)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com