čtvrtek 10. dubna 2014

Ve stínu černých ptáků - recenze

Název: Ve stínu černých ptáků (IN THE SHADOW OF BLACKBIRDS)
Autor: Can Winters
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 352
Anotace: V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci. Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?
Kniha na Goodreads: Tady
Moje recenze: 
Mnohokrát děkuji skvělému nakladatelství JOTA za poskytnutí knížky! :-)







9 komentářů:

  1. Na tuhle knížku se strašně moc těším! Čím víc recenzí čtu, tím víc jí chci :) a po tvém videu ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná recenze!! Knížka takhle malinko připomíná Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, i když tohle bude určitě lepší kniha, kterou si určitě někdy přečtu :).

    OdpovědětVymazat
  3. O tejto knihe som ešte nepočula, ale urobila si skvelú recenziu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasná recenzia a ďalšia kniha pridaná do wishlistu. Obálku má naozaj krásnu a vidieť ju v kníhkupectve, už ju mám v košíku. Zaujala ma aj príbehom, takže určite si ju niekedy do budúcna kúpim a prečítam. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úprimne povedané, to ako si spracovala túto recenziu ma neskutočne vystrašilo :D A to mám duchariny rada. O knihe som ešte nepočula a ak sa niekedy na to bude cítiť určite sa po nej obziem. Čo ma ale nadchlo bola minulá recenziu Roméo, Júlia a tma. Znie to neskutočne zaujímavo a teším sa kedy si to prečítam. Ďakujem za skvelé recenzie. Ináč neviem ći o tom vieš ale vyśla nová Sparksovka Najdlhšia cesta. Som iba v pólke ale i napriek tomu tam už boli pasáže kedy som bola dojatá a len tak,tak som nevyronila slzu. Odporúčam ak ju ešte nemáš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem ako v čechách ale tu nájdeš aspoň prvé stránky http://www.martinus.sk/?uItem=164389

      Vymazat
  6. Tvoje recenze mě pořádně navnadila :)
    Vypadá to na hodně zajímavý příběh. Že by další kniha do wishlistu? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezká recenze. :) Docela mě navnadila, abych si knihu přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá recenze! Tuhle knížku si chci už dlouho přečíst, tak uvidím, dost se na ní těším.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com