středa 26. března 2014

Nemocná a obklopená knihami- aneb odpočinek od školy (26.3.2014)

Nejsou to jen knižní chvilky a potřebovala jsem rubriku nějakou takovou, zkrátka kam bych psala "něco" - takové fotkové články, možná i trošku zážitky z mého života. Nebojte, videa jsou stále na prvním místě, však asi hlavně díky nim mě máte rádi :-) Ale tahle nová rubrika "Den za dnem" poslouží, když bude třeba a když se mi to bude hodit :-) Původně jsem chtěla psát do rubriky Five things, protože Verunka mě zkrátka inspiruje ( ;) ), ale nakonec jsem založila tuto rubriku, Den za dnem, protože pro mě bude taková.. flexibilnější, i když bude taky fotková :-)
Tak to jen na úvod, protože se třeba s těmihle články někdy setkáte :-) Asi sem budu řadit i různé vlogy, takže videa se tu časem taky možná objeví :-) Blog chci celkově protřídit (což je celkem dřina, v tomhle jsem hrozný perfekcionista :D) a jak už jsem psala mnohokrát - doufám, že Vám nebude vadit, když kromě videí budu psát i články a fotit fotky :-)
Tož na úvod a pojďme k dnešku (který vlastně shrne dní daleko víc :) )
A ještě poslední věc k úvodu: Budu přispívat i do rubrik Knižní chvilky a I pejsci rádi čtou (to se teď bude fotit jedna báseň, když mám k dispozici hned 3 modely :-D. V této rubrice nejsem moc aktivní, ale vše napravím!)
Dneska je to přesně týden, co jsem doma. Před týdnem jsem se teda ještě ráno donutila a šla na oční, protože jsem zkrátka musela, u toho pana doktora (byl super! :)) je hodně dlouhá čekací doba. Takže jsme s mamkou šly na prohlídku a u mě se zjistilo, že trochu šilhám :-D A šilhám zrovna tak nešikovným směrem (jakoby vodorovně), že mi to celkem vadí na čtení.. ale zase na brýle to není. Ale šilhám :-D Jsem šilhák :-) Když jsem se pak vrátila domů, zalehla jsem do postele a vyloženě odpadla. V podstatě ze začátku mi bylo tak moc špatně, že jsem si ani číst nemohla. A jídlo jsem necítila. Dvě věci ze trest, hlavně to čtení. Na obrázku můžete vidět kutlich, kde jsem ten týden stonala :P A četla :-) Na posteli je Krásná katastrofa, ale to bych předbíhala, k té se teprve dostanu :-)
I když mám opravdu hodně recenzních výtisků a v tomhle směru jsem ve velkém časovém spěchu a celkově - mám toho až nad hlavu, k Vraní dívce mě to prostě táhlo. Četla jsem ji tuším necelé 3 dny. Nebylo to jednoduché čtení. Od knížky jsem toho hodně čekala a můžu říct, že zklamaná jsem nebyla, ale celkově knížka celkem překvapila. Byla celkem hodně psychologická, zmatená, složitá na pochopení, ale já ji četla pomalu a pozorně, takže jsem si ji užila. No víc už v recenzi, kterou snad natočím co nejdřív, i když toho teď mám fakt hodně :-) Zvlášť, když jsem teď dlouho nenatáčela.. Nakupilo se mi toho hrozně moc.

 Ta obálka knížky je prostě... působivá. Vraní dívka byla také první "severská" knížka, kterou jsem přečetla. A rozhodně ne poslední :-)
Vraní dívce jsem nakonec dala 4/5, přičemž se to v průběhu čtení celkem dost měnilo. Chvilku jsem uvažovala, že dám "jen" 3/5. Tahle knížka opravdu není jednoduchá, ale svým způsobem je geniální. Na konci všechno hezky zapadne a vytvoří se dost mrazivý obraz. Já pochopila skoro všechno a z konce mi celkem běhá mráz po zádech ... Potřebuju další díl! :-)
Další knížka, kterou jsem přečetla je zároveň i recenzní výtisk od Metafory a to nejnovější knížka Roberta Craise - Podezřelý. Tohle je knížka, do které jsem se naprosto zamilovala. Nádherný příběh o přátelství mezi člověkem a psem. Mezi policistou a policejním psem. Pouto, které tak moc obdivuju a sama ho znám. Miluju psí knížky a Podezřelý je jedna z nejlepších psích knih, které jsem kdy četla. A jen tak mimochodem je to i skvělá kriminálka :-) Do téhle knížky jsem se zamilovala ...


Knížku jsem měla přečtenou tuším za necelé 2 dny a dala jsem ji plný počet, 5/5 a zařadila se mezi mé srdcovky :-) Nádherná knížka, krásně se četla a já si díky ní našla nového oblíbeného pana spisovatele :-) Jen je škoda, že tolik jeho knížek už není k dostání :-( Doufám, že "psí kriminálky" s Maggie bude psát dál! :-)
 Další knížka do které jsem se pustila je Rváč. Tentokrát recenzní výtisk od Fortuny Libri. Na tuhle knížku jsem byla zvědavá, ale nemůžu říct, že bych se na ni přímo klepala :-D Knížka se v podstatě odehrává v londýnském podsvětí a vypráví příběh 17letého kluka, kterému někdo zabil nevlastního otce a on hledá skutečného vraha, protože policie si myslí, že ho zabil on sám. Nesmí nikomu věřit a dostává se do nebezpečí ...  Niall je manžel spisovatelky, která napsala 50 odstínů šedi, což pro mě bylo celkem překvapení. Knížka není špatná, ale příběhem mě úplně nepohltila, místy se u ní nudím, no nevím no... Uvidím, co přinese závěr.

Knížku dočtu zítra, protože do konce mi chybí málo, tuším nějak jen 100 stránek, takže to během zítřka určitě zvládnu :-) Zatím vidím hodnocení tak na 3/5. Ale samozřejmě i tahle knížka má své kouzlo. Já jsem zvědavá, jak se to v ní ještě všechno zašmodrchá :-)
 K Rváči jsem si zároveň rozečetla ještě Krásnu katastrofu. To je opět knížka, která není recenzní výtisk, ale prostě jsem na ni ěla hroznou chuť :-D Všichni ji chválí, všichni ji milují, já jsem asi divná. Do konce mi chybí zhruba 50 stránek, zatím to vidím tak na 3/5, přičemž to trojku trošku slabší... Nevím, čím to je. Daleko víc mě bavila třeba knížka Bez naděje  a nebo Hrej hráčem.  Takže u Krásné katastrofy (spíš) trochu zklamání. Hlavní hrdinové mě úplně nechytli za srdíčko, děj je takový velmi jednoduchý, v podstatě se v knížce nic neděje, řeší se tu jen vztahy.


Knížku opravdu nechci nijak shodit, protože vím, že má své věrné čtenáře, kteří ji mají moc rádi. Já ji nejspíš ještě dneska večer dočtu a názor na ni si ucelím. Rozhodně má nádhernou obálku a celkově je po grafické stránce moc pěkná. Ovšem příběhem ... omlouvám se všem příznivcům, ale mě fakt trochu zklamala :-(
 No a co se týká mých čtecích plánů - aneb knížky, které rozečtu snad zítra :-) Dívka z nočních můr, 2.díl Anny krví oděné. Anna se mi líbila moc, na druhý díl jsou spíš takové negativní názory a recenze a tak jsem moc zvědavá. Přiznám se, že první díl si už skoro vůbec nepamatuju, takže si ho budu muset nějak rychle osvěžit a pak hurá na druhý díl!! Chtěla bych ho mít dočtený do soboty, protože budu dělat recenzi (i na Dech :-) ), takže mám co dělat! :-)

No a k Dívce z nočních můr ještě budu louskat Život a filmy Jamese Camerona, což je životopis. Na tenhle se ale těším :-) Titanic miluju a o Jamesovi se něco nového moc ráda dozvím. Tak jen doufám, že mě knížka bude bavit. Další člen mé Titanic sbírky :-D
Nakonec jen tak pro zasmání naprosto nenamalovaná, z postele vylezená Rodaw :-D Už bylo načase odhalit svou pravou tvář :P
 A tady ten nejkrásnější manekýnek :3 Ti dva zbývající špunti se nechtěli fotit a tak aspoň Cvrčínek :-)
 To je kukuč, že? :-)
Jinak pokud se Vám tyto články líbí, budu moc ráda, když mi to napíšete třeba do komentářů :-) Je mi jasné, že videa u Vás mají větší úspěch (taky jsou daleko časově náročnější :D), ale občas si myslím, že nebude vadit, když na blog přidám i něco takového :-) Třeba to bude mít menší sledovanost, ale bude to mít kousek mě :-)

Vaše Rodaw :-)

46 komentářů:

  1. Tyhle články jsou moc fajn Rodaw. Docela ti závidím, že si dokázala přečíst Vraní dívku, protože já koukala jen na trailer a běhal mi mráz po zádech. Doufám, že se brzo uzdravíš a dělej tyto články častěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona Vraní dívka ve skutečnosti není zase tak hrozná :-) Čekala jsem, že tam těch brutálností bude daleko víc. Kdybych to měla shrnout, tak zhruba 10 stránek (max 15), kde je to fakt brutální. A to není zas tak moc, když má celá knížka nějak okolo 300 stránek :D
      Každopádně ano, nějaké scény tam nejsou pěkné, ale čekala jsem, že to bude daleko tvrdší... A děkuju moc! :-)

      Vymazat
    2. ono ty scény stojí za to ovšem není to jen o nich tahle knížka je hlavně o té psychologii a dokáže člověka naprosto vycucat

      Vymazat
    3. Souhlasím, ta knížka je hlavně založena na psychologii, ne na brutalitě (aspoň podle mě).:)

      Vymazat
  2. Přeji brzké uzdravení :)
    Aspoň je více času na čtení... já se docela těším na svou každoroční jarní nemoc..Až konečně nebudu muset do práce a budu mít čas na čtení :D
    Vraní dívka mně pořád láká..v každém knihkupectví na mě mrká a já vím,že asi neodolám :))
    Rváč má moc pěknou obálku, stejně tak Dívka z nočních můr.
    I když Krásná katastrofa je taky pěkná :)
    Já jsem prostě ujetá na ty obálky. Moje věčné prokletí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálky jsou nádherné, já jsem na nich ujetá taky :P Ale už si nekupuju knížky jen podle obálek, na tom se dá dost spálit. A někdy je nádherná knížka a třeba ani tak pěknou obálku nemá :)) Jinak pro mě bude nejhorší ten návrat do školy a návrat do normálního režimu, kdy skoro nemám čas ani na čtení a ani na blog. To bude hrůza :( Čeká mě to v pondělí :/

      Vymazat
  3. Super článek. Tvoje videa mám moc ráda, ale články máš taky príma, takže klidně zařaď více článků, protože ty si můžu přečíst i tam, kde si videa pustit nemůžu :)
    Do čtení ses teda pustila parádně. Taky bych tak trochu potřebovala být nemocná, abych mohla víc číst :D Ne...to si dělám trošku legraci :)
    Brzy se uzdrav, ať je ti líp. Fotky máš krásné, je vidět, že už jsi se s foťákem sžila :) Cvrčínek je rozkošný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasim Melindo :-D a samozrejme taky preji brzke uzdraveni Rodaw ;-)

      Vymazat
    2. Moc Vám oběma děkuji holky!! Jsem ráda, že se Vám fotkové články líbí :-)

      Vymazat
  4. moc pěkný článek ;-) za sebe tedy hlasuji pro oboje, jak videa, tak články. a tvůj "kutlich" :D vypadá velice pohodlně! na Podezřelého jsi mě nalákala kompletně, takže se těším, až se do knížky pustím. co se týče Dívky z nočních můr, tak je to sice kapku jiné než Anna krví oděná, ale mě to nějak nezklamalo. velice dobře se mi to četlo a konec byl takový... důstojný na tuto sérii. Kendar Blake jsem si zařadila do oblíbených spisovatelek a už se moc těším na její Antibohyni :-)

    přeji brzké uzdravení a hodně radosti s dalšími knížkami ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem už Dívku z nočních můr rozečetla a i když jsem jenom na nějaké 20.stránce, velice se mi to líbí!!
      Antibohyně mi podle anotace přijde trošku jako taková slátanina :-D Ale napsala to K.B. a ta píše fakt skvěle :) Takže možná tomu dám šanci a přečtu si to :) A ta obálky Dívky je přenádherná.. v reálu vypadá ještě lépe než tady na fotkách :-)
      Podezřelý je skvělá knížka, moc doporučuji :-)
      A děkuji moc!! :)

      Vymazat
  5. Krásný článek povedl se ti :) Krásnou katastrofu jsem četla a mám z ní smíšené pocity, Hrej hráčem je jasný vítěz :D A Cvrčínek je úplně kouzelný, jak nahodil ten kukuč :)
    Brzy se uzdrav :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně lidí by určitě volilo spíš Krásnou katastrofu než Hrej hráčem.. Já jsem teda dneska Krásnou katastrofu dočetla a bohužel jsem na ni názor ani nezměnila.. Je pravda, že na konci byla jedna kapitola i akční, ale nevím no.. nezasáhlo mě to tak moc, jak jsem čekala.
      A Cvrčínek je mimčo, moc děkuju!! :)

      Vymazat
  6. Dokonalé. Tolik fotek - já mám strašnou radost, že fotíš. Je to super a blog je mnohem živější... :-) Já navíc hrozně ráda roluji a jen si tak prohlížím, takže blogy s fotkami jsou pro mě to pravé... :-) A fotky se Ti moc povedly - ta, jak si čteš krásnou katastrofu je úžasná - fotil ji Eda?
    Moc se těším na další takové příspěvky...
    :-) :-):-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!! :)
      Jinak nene, nefotil Eda. Fotila jsem to sama. Hodila jsem "čtecí" výraz, do jedné ruky vzala knížku a do druhé Sony. A protože je celkem těžký, fotilo se mi jednou rukou dost zajímavě :-D

      Vymazat
  7. Na vraní dívku se taky chystam. Jsem zvědavá... A mně osobně se vic libila Dívka z nočních mur nez anna krví oděná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to jsem moc zvědavá, jak se mi Dívka z nočních můr tedy nakonec bude líbit :)

      Vymazat
  8. Wow, máš u mně velký obdiv, že dokážeš přečíst tolik knížek za tak krátkou dobu. Já bych to třeba vůbec nedala :D Přeji brzké uzdravení a rozhodně piš i nějaké ty články :) Btw., už se těším, až napíšeš recenzi na Dívku z nočních můr :3

    OdpovědětVymazat
  9. Super fotky a pěkný článek! Já mám ráda články i videa jak kdy :) Koukám, že jsi četla jako divá :) Já když byla nemocná, tak jsem neměla na čtení vůbec chuť za to teď čtu po nocích a ráno nejsem schopná vstát do práce :) Brzy se uzdrav :)

    OdpovědětVymazat
  10. awww takový malinký chlupáček a ten kukuč, bych ho samou láskou umačkala :)))
    a naprosto sdílím tvůj názor na Krásnou katastrofu. knihu jsem četla někdy na podzim a taky jsem měla co dělat, abych ji dala 3/5, fakt mě moc nezaujala a jak jsi zmínila, Bez naděje bylo mnohem lepší :)
    A uzdrav se užžžž ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dneska četla různé recenze na Krásnou katastrofu a právě všichni ji spíš chválí... tak jsem ráda, že nejsem jediná :o)
      A Cvrčínek je roztomilounkej, myslím si to taky :P :)
      A uzdravím, UŽ CHCI NATÁČET! :)

      Vymazat
  11. Skvělý článek i fotky :) Mě je v podstatě jedno, jestli sleduju tvá videa nebo čtu články a prohlížím fotky. Všechno je strašně fajn. Fotky jsou super, videa jsou senzační a nějaký ten článek si určitě taky moc ráda přečtu :) Hlavně se brzy uzdrav :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pekný článok :)
    To je teda pekne veľa knižiek čo si začala čítať a koľké máš :) Vraví dívka má podľa mňa riadne strašidelnú obálku, fakt že moc :)
    Katastrofu milujem a Rváča by som si chcela strašne prečítať :) A prajem čoskoré uzdravenie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A Vraní dívka má hooodně strašidelnou obálku, fakt z ní běhá mráz po zádech :-)

      Vymazat
  13. Opravdu super článek. Jednou za čas opravdu takovýhle článek neuškodí. Je to příjemné oživení :-). A už se moc těším na videa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, děkuji! Já už mám po natáčení celkem absťák, chybí mi to :P :)

      Vymazat
  14. Já mám tvé články ráda :) A fotky jsou taky super :) A brzo se uzdrav! A nebo ne, ať toho hodně přečteš a máš klid od školy ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pondělí už do školy jdu a vůůbec se mi tam nechce :(
      A děkuju moc :) Teď jsem opravdu měla pohodu, bylo to skvělé :)

      Vymazat
  15. Super článek a krásné fotky :) Ta Vraní dívka mě hodně zaujala, snad se k tomu časem dostanu, vypadá to hodně dobře. Podezřelý mě taky hodně zaujal, zní to jako dobrý psí příběh - vždycky jsem milovala Komisaře Rexe! :D No a ke Krásné katastrofě a zároveň taky ke tvému komentáři na mém blogu: Ano, krásná katastrofa se mi líbila a to dokonce hodně a Měděný jezdec se mi nelíbil, to je pravda. Ale když jsem začínala číst Krásnou katastrofu, věděla jsem, do čeho jdu, věděla jsem, že mám čekat romantický příběh z žánru New adult a taky jsem k tomu tak přistupovala. Ale u Měděného jezdce je to jiné, nemá to být slaďák, ale v první řadě historická freska, jak taky slibuje anotace, takže jsem k tomu přistupovala jako k historické fikci s romantickou zápletkou. A taky hrdinky obou knih byly v úplně jiných situacích - ta holka z Krásné katastrofy je studentka, která řeší takové ty klasické a normální problémy a zkrátka na mě v příběhu působila lidsky a docela přirozeně, ale Taťána je úplně jiný případ - prožila si válku, smrt blízkých, hladovění, utrpení,… A stejně se chovala jako naivní hlupačka. Tak to jen tak ve zkratce k tomu, proč se mi KK líbila a Měděný jezdec ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já právě kdybych měla srovnávat Krásnou katastrofu a Měděného jezdce, tak Krásná katastrofa je odpad... když to řeknu takhle upřímně :-D Prostě obrovitánská propast mezi tím...
      Právě Abby mi ve všech situacích nebyla úplně sympatická a právě Taťána ano, byla to pro mě hrdinka :)
      Jinak Vraní dívka, jak už jsem psala výš v nějakém komentu - je zvláštní, ale mně sedla :) Ale třeba po mně ji čte babička a té se už tak moc nelíbí, je pro ni taková moc zmatená a komplikovaná :))

      Vymazat
  16. Já jsem zase trochu krátkozraká (aspoň, tak mi to řekla doktorka:D). Rváč mě láká hlavně svoji obálkou, která je jedním slovem krásná.
    Nejsi sama. I mně Krásná katastrofa zklamala. Čekala jsem od ní něco víc. Všichni to chválí, ale mě to moc tak super nepřišlo. Souhlasím, Hrej hráčem je lepší.
    Dívku z nočních můr jsem už četla a líbila se mi. Ten konec byl dokonalý, nečekala jsem ho.
    Určitě takové články dělej častěji. Budu se na ně moc těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten konec jsem teda hodně zvědavá, teď jsi mě úplně nalákala!! :-)
      A pokusím se je dělat častěji :) Díky moc :)

      Vymazat
  17. Děkuju!!! :)
    Vraní dívka ve mně zanechala velikou stopu. Je to zvláštní knížka, ale když se na to koukám s odstupem času, tak mně sedla :)

    OdpovědětVymazat
  18. Pejsci jsou moc roztomilí! :3
    Annu krví oděnou jsem si chtěla přečíst už hrozně dávno, ale nějak se na to nedostalo... Tak doufám, že to stihnu alespoň letos. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Annu krví oděnou moc ráda :) Za mě osobně ji doporučuju :)

      Vymazat
  19. Tieto články sú super ! Určite ich píš ! Všetko od teba je skvelé ! Stále rozmýšľam či by som si Krásnu katastrofu nemohol prečítať. Celkovo recenzie, obálka, anotácia, sú veľmi zaujímavé ale stále neviem čo to je presne pre mňa! Úprimne , bojím sa že to budú zbytočne vyhodené peniaze, ale možno to skúsim ! Skoré uzdravenie !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo moc děkuji!! :)
      No já nevím.. já sama bych asi Krásnou katastrofu klukovi nedoporučila, přijde mi to fakt jako dívčí román, přičemž na mě samotnou byl až moc sladký :-D
      Ale zkusit to můžeš, třeba Tě to zaujme :-)

      Vymazat
  20. Páni! Miluji Tvé články, videa a prostě všechno :)
    A jako nenamalovaná vypadáš moc hezky, to kdyby jsi viděla mě :D
    Úplně Tě obdivuji za to, jak hodně rychle čteš, mě poslední dobou moc nějaká kniha nezaujala, že bych jí četla úplně pořád :/ Naposledy mě to chytlo u knihy V šedých tónech, jinak moc ne.. :/
    Hrozně moc jsem chtěla k narozeninám knihu Hru o trůny, ale to je prý blbý.. Tak mi nějakou koupili, naštěstí dneska rodiče někam odjeli a já šla šmírovat a našla jsem, že je to kniha Bez naděje :)
    Jenže, to znamená, že mám už 2 věci ze soutěže, kterou jsi pořádala :) Takže je to na prd! :/ :D
    Měj se moc krásně! Budu se těšit na další článek/video/cokoliv! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Videa od tebe jsou nejlepší, to nepopírám. Ale články ať už fotočlánky nebo normální jsou taky skvělé, protože jsou prostě od tebe a ty si skvělá blogerka :)

    Z knížek jsem žádnou nečetla. Některou znám z doslechu, některou jsem zaslechla v knihkupectví a některou mám v plánu si přečíst. Každopádně si počkám na tvé recenze a pak uvidím :)

    Cvrčínek úplně rozkošnej :) A ty i nenamalovaná vypadáš skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojky,
    knihu Vraní dívka na mě působí zvláštním způsobem.Takovým hororovým...
    Jseš chudáček ,že Ti je špatně,ale zase je + že si můžeš číst třeba celý den a mazlit se s pejskama.
    Krásnou katasrofu jsi asi někdy v nejbližší době přečtu,má nádhernou obálku.Hlavně ten motýl.HMMM....
    A ten Tvůj pejsek má moooooooocinky pěknej kukuč!:D

    OdpovědětVymazat
  23. Skvelý článok, pekné fotky, roztomilý hafan :). Havranie dievča veľmi chcem, takže som zvedavá na tvoj názor... snáď to bude skutočne také desivé ako to opisujú :).

    OdpovědětVymazat
  24. Skvělý článek, určitě je dělej častěji :))

    OdpovědětVymazat
  25. Videa jsou skvělá a články s fotkami jakbysmet. :))

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com