neděle 30. března 2014

Dech - recenze

Název: Dech (Breathe)
Autor: Sarah Crossan
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 264
Série: 1.díl
Anotace: Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech. 
Kniha Kniha na Goodreads: Zde
Moje hodnocení: 5/5
Moje recenze:
Mnohokrát děkuji nakladatelství BARONET na poskytnutí knihy :-)




9 komentářů:

  1. Tvoje recenze mě vážně nalákala, ale přesto ve mně hlodá červíček. Tak nějak si nedokážu představit originální knížku o dystopické společnosti. Vždy tu je vládnoucí vrstva a ostatní, kteří žijí na úkor té vládnoucí. A pár hrdinů, kteří vystupují z davu. Samozřejmě každý příběh skončí trochu jinak, ale pořád tam vidím spíš to společné. No uvidím, možná si ji přečtu. Každopádně, zajímavá recenze :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, to jsou společné prvky, takže ve své podstatě po téhle stránce Dech originální není, je to dystopie, takže jsou tam ty společné rysy :-)
      Každopádně však je to úžasná knížka, skvěle zpracovaná a třeba ta pustina a co se v ní dělo- to si myslím, že bylo zpracováno originálně a velmi dobře :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! Teď se k těm dystopiím moc nedostávám, ale chystám se třeba na Konec stříbrného věku, což je kniha od japonského autora a má to být fakt něco, moc se na to těším. Když jsem v pátek byla v knihovně, Dech jsem tam viděla a přišel mi povědomý, měla jsem ho vzít. :/ Možná by se už nevešel do tašky, ale to nevadí, opravdu jsi mě navnadila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Konec stříbrného věku slyším poprvé :D Ale Dech fakt doporučuju! Skvělá dystopie :)

      Vymazat
  3. Tak na tuhle knihu si mě rozhodně nalákala. S tou kopulí mi to tedy trochu připomíná seriál Under the Dome.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku Dech mám doma už týden a nemohla jsem se k ní nějak odhodlat,ale když jsem viděla tvoje nadšení tak jsem si řekl "Jo,to si musím přečíst",protože abych pravdu řekla tak máme hodně podobný styl čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně se do toho nenuť! :) Však až budeš mít chuť, dostaneš se k ní :)
      Já na Dech moc ráda vzpomínám, úžasná dystopie ♥

      Vymazat
  5. díky za tip, hned jak dočtu ty, co mi ještě zbyly, půjdu se po ní shánět)

    OdpovědětVymazat
  6. Knížku jsem četla a je úplně super!! :) na tuto recenzi jsem však narazila až po přečtení :D ale to vůbec nevadí. Tato recenze je 100% pravdivá! a knížka úžasná :). Jinak video se ti moc povedlo :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com