čtvrtek 5. prosince 2013

Když je člověk i notebook nemocný ...

Krásné čtvrteční odpoledne všem! Možná se trošku divíte, že jsem se poměrně dlouho neozvala. Před několika dny jsem nastavila nový design, plánovala mnoho videí a dopadlo to tak, že nový design je sice nastavený (doufám, že se Vám aspoň trošičku líbí :) ) , ale nová videa nejsou a na blogu taky není vše doděláno tak, jak jsem chtěla.

Videa nejsou z toho důvodu, že je můj notebook v opravně. Mám ho od strýce a bohužel už není v tak dobrém stavu. Byl hodně zaprášený a často se mi zahříval. Takže odjel na pročištění :)
Mezitím mi ale přišel můj malý brouček, nový kamarád a to sice netbooček Asus. Koupila jsem si ho především kvůli škole, ale i kvůli tomu, abych měla něco menšího a konečně něco, co je čistě moje. Můj větší notebook Toshiba už si přece jenom něco zažil a je poměrně velký a těžký a tak jsem chtěla něco, co bude maličké a lehké k přenášení :) Můj nový brouček toto skvěle splňuje :) Ovšem není tak výkonný, abych v něm mohla stříhat videa. Zkusím sem alespoň stáhnout Photoscape na úpravu fotek.
Tolik tedy k mé aktuální notebookové situaci. Ale nebojte - videa budou už brzy!! Rekonstrukci také dodělám co nejdříve, aby už mohl blog (konečně) jet na 101% :)
Co je úplně úžasné je to, že už budou Vánoce. Nevím jak Vy, ale já Vánoce miluji a už je cítím všude kolem :) Toto předvánoční období je pro mne hodně důležité a krásné a užívám si ho už teď :)
Moc mě baví číst vánoční články - i na blozích. Snow Fairy vymysela skvělý vánoční projekt, do kterého se chci také zapojit, určitě se koukněte :)

Další věc je ta, že jsem nemocná i já. Včera jsem celé odpoledne prospala, bylo mi dost mizerně. Dnes je to už lepší a hodně čtu :) Dočetla jsem Návnadu a musím říct, že tahle knížka nemá chybu. Recenzi začnu připravovat už dnes :) Rozhodně knihu doporučuji všem, kterým se líbila kniha 15 minus. Návnada je úžasná, velmi napínavá a bavila mě až do poslední stránky. Před obědem jsem rozečetla knížku Mé sladké šestnácté století od nakladatelství CooBoo. Zatím jsem na cca 30. stránce a působí to na mě jako taková milá pohádka pro teenagery. Baví mě to :) Když to srovnám třeba s tou Návnadou, je to poměrně hodně naivní, ale já to berou jako skvělou oddechovku, která mě moc baví. Hlavní hrdinka Cat se právě dostala do roku 1505, do Florencie, má na sobě zlaté šaty a já jsem zvědavá, jaká dobrodružství zažije :)


Předevčírem mi už sice bylo špatně, ale to mi nebránilo v tom jít koupit nové knihy. Tak nějak jsem tušila, že možná budu nemocná a tak jsem knížky chtěla koupit, dokud to ještě šlo:)
A jaké krásky jsem koupila?



 Jak vidíte naše knihovna se rozrostla o 4 nové kousky :) Teď Vás s nimi trochu blíže seznámím :)
Catherine jsem koupila z důvodu, že od autorky máme doma knihu Jane. Zatím ji u nás nikdo nečetl. Obě dvě tyto knihy jsou - dalo by se říci - remaky na klasická literární díla. Na internetu jsou na ně docela rozporuplné recenze. Někomu se líbily, někomu ne. Někdo je dokonce řadí k odpadu. Já jsem na ně velmi zvědavá, neodsuzuji je jenom proto, že jsou to remaky. Myslím, že právo to je dělá zajímavými. Asi by bylo dobré přečíst si před nimi "původní" klasické verze, ale uvidíme, jak mi to vyjde.. Já se na obě knihy těším :)
První hrob napravo je možná trošku sázka do loterie, protože jsem o této knížce ani nikdy předtím neslyšela. V knihkupectví mě zaujala, po telefonu jsem mamce přečetla anotaci a ta mi řekla, ať knihu koupím. Tak jsem ji koupila :) Duchy mám ráda a tohle bude taková legrační a příjemná oddechovka. Alespoň tak na mě knížka působí. Nic náročného.
Stíny na Nilu byly zase naopak jasnou volbou. Od Kate Furnivallové máme doma už dvě knížky. Píše historické romány pro ženy a Stíny na Nilu mě zaujaly, jako všechny knihy od ní. Momentálně je čte babička a knihu si velmi pochvaluje :)
No a na konec to nejlepší. Kniha, kvůli které jsem můj celý knižní výlet pořádala. Zápisník jedné lásky od mého milovaného Nicholase Sparkse. Jeho knihy miluji. Zápisník jedné lásky jsem si strašně dlouho přála a litovala jsem toho, že už je vyprodaný a nejspíš nikdy si ho nebudu moci přečíst. Má přání byla vyslyšena a úžasný Ikar vydal tuto knihu znovu, dokonce s krásnou filmovou obálkou. I když je knížka poměrně teňučká a má jenom 150 stránek, tak se moc těším, až si ji přečtu. Vůbec mi nevadí, že vím, o čem je a jak dopadne, protože jsem viděla film. O to víc se na ni těším. Až si připomenu nezapomenutelný příběh jedné lásky.

V knihkupectví jsem také v rukách držela knihu Odveď mě domů. Nemohla jsem se rozhodnout, zda ji koupit a nebo nekoupit. Nakonec jsem ji tam nechala...  Chtěla jsem se zeptat - četl někdo z Vás tuto knížku? Co na ni říkáte?

To by bylo asi vše, co jsem Vám chtěla v tomto článku napsat :) Zkrátka takové aktualitky - o blogu, o mně a samozřejmě i o knížkách.
Já teď jdu pít horký čaj a procházet Vaše blogy a moc se na to těším, protože se vždycky ráda podívám, co je i u Vás nového :)

Mějte krásný den!!
Večer se pokusím ozvat :)


5 komentářů:

  1. Vánoce mám také hodně ráda, hlavně tu atmosféru, světla, svíčky, ozdoby, spoustu mlsání... Jen je přede mnou ještě spousta příprav, tak doufám, že z toho nezjančím. :-D Doufám, že budeš brzo zdravá, být nemocný je otrava. Jediné pozitivum vidím vždycky v tom, že když je člověku už trochu lépe, může číst celý den. :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Uzdrav se brzo a doufám, že se ti Zápisník jedné lásky bude líbit. Jinak První hrob napravo dostanu na recenzi, jsem taky zvědavá, jaké to bude. :)

    OdpovědětVymazat
  3. přeji ti brzké uzdravení, je pravda, že o nemoci, když člověk není příliš ospalý, toho opravdu hodně přečte - nebo i shlédne :) Vánoční čas já miluju, všechno si doma nazdobí, suším si pomeranče a dělám hřebíčkové ježky. Ještě cukroví a bude to hotovo. S dárky se nestresuju, mám už půlku za sebou, jen to nějak hezky zabalit.:)
    Knížka Návnada, vypadá zajímavě, počkám si na recenzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Vánoce miluji stejně jako ty! :) Design se ti moc povedl. První hrob napravo vypadá velmi zajímavě. 15 mínus se mi hodně líbilo, tak se těším až si přečtu Návnadu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, krásné knihy :) A vánoční design je úžasnej :) Miluju Vánoce :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com