čtvrtek 19. září 2013

Měděný jezdec - recenze

Autorka: Paullina Simmons
Nakladatelství: Ikar
Anotace: Poutavá historická freska je zároveň nezapomenutelným příběhem o lásce vzdorující hrůzám války i lidské zášti. 17letá Taťána vyrostla v Leningradě, v městě, kde památníky zašlé slávy kontrastují s šedivou realitou stalinského Ruska. V roce 1941, ten den, kdy Němci napadnou Rusko, se Taťána poprvé zamiluje - vzápětí pocítí trpkost zakázané lásky: nadporučík Alexandr Bělov je vyvolený její sestry Dáši. Navíc má Alexandr temné tajemství - pochází z rodiny amerických komunistů, kterou zlikvidovalo NKVD. Lásce Taťány a Alexandra není přáno: město drtí německá blokáda, hladomor, zima a všudypřítomný strach ze smrti. Ale jindy slabá Táňa se ukáže jako nejsilnější člen rodiny a s Alexandrovou pomocí překonává všechny útrapy. Nejtěžší zkouškou však bude odolat vlastní touze…
Má recenze:

9 komentářů:

  1. Měděného jezdce mám doma a už se na něj moc těším, akorát si ho šetřím na dobu, až budu mít trochu víc času, abych si to pořádně užila... Až bude nějaké delší volno, tak se do něj rozhodně pustím! Jinak pěkné video, čekala jsem na tvou recenzi už dlouho, i když jsem věděla, že ty budeš knihu určitě chválit. :) Teď jsem na knihu natěšená ještě víc, bude sice asi hodně emotivní, ale přesto věřím, že se mi bude líbit a nezklame mě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná recenze! :) Měděného jezdce mám doma a po tvé recenzi chci hned teď začít knížku číst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná recenze! Je vidět, jak na tebe kniha zapůsobila :) Já bych si ji chtěla hned přečíst, ale teď nemám moc peněz, škoda, že knížka patří k těm dražším :P :/

    OdpovědětVymazat
  4. skvelá recenzia..kniha vyzerá veľmi zaujímavo.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na toto sa chystám už strašne dlho, no stále ma to nejako obchádza 8D

    OdpovědětVymazat
  6. tvá recenze se mi opravdu líbila a musím s tebou souhlasit, protože kniha byla skvělá ;) včera jsem ji dočetla. posledních několik desítek stran jsem musela zhltnout najednou, protože mi z toho bylo tak zle, že jsem POTŘEBOVALA vědět, jak to dopadne. konec jsem musela pomalu rozdýchávat :D ale po zjištění, že není všem dnům určité postavy konec, jsem si přece jen oddechla a mohla víceméně klidně usnout. ale pořád mám ten příběh v hlavě!

    OdpovědětVymazat
  7. Všem moc děkuji za komentáře, Měděný jezdec je opravdu úžasná a nezapomenutelná kniha ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám rozečteno, mám za sebou první část a nemůžu se odtrhnout, hrozně se mi MJ líbí. Nikdy mě tento žánr příliš nezajímal, každopádně na MJ jsem si troufla a jsem za to neskutečně ráda. Je to úžasná knížka. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, tvoj blog a hlavne videa su super! Chcem sa spytat, nenasla som, ze by si robila recenziu na druhy diel serie. Ja som spravila prave teraz na mojom blogu a chcela som vidiet, ze co vravis na tu knihu prave ty :-)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com