sobota 1. června 2013

Milý Johne - recenze

Autor: Nicholas Sparks
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 272
Anotace: Nicholas Sparks: Milý Johne. Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska překonat stesk a odloučení, ale i hlubší rozpory mezi milenci?

Moje recenze:


12 komentářů:

  1. Na knížku jsem zvědavá. Moje kámoška knížku četla a říkala, že je to nejlepší knížka na světě....no musím si jí co nejdřív přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka už na mě kouká z knihovničky, takže se co nejdříve pustím do čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu moc pěkná recenze! :-) Neskutečně se těším, až si tuhle knížku taky přečtu. A strašně se mi líbí ta filmová obálka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som videla len film, ale neuveriteľne sa mi páčil. :) Inak som si všimla, že zvyknú meniť jeho konce, aj Šťastlivec (u vás Talisman) skončil v knihe a vo filme inak. No posledná pieseň bola rovnaká v oboch prevedeniach. Spomínaný zápisník jednej lásky ma totálne odrovnal (film) a A walk to remember ani nehovorím - patrí k mojim najobľúbenejším. Len nechápem, prečo všetky konce musia byť také zničujúce a poväčšine veľmi smutné.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá moc zajímavě. Určitě si ji někdy přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zase jsem si jednou udělala čas na úžasnou Rodaw! Milý Johne bych si taky chtěla přečíst, no momentálně jsou mé úspory ale totálně vyčerpané. :D
    Dokonalé video ako vždy :3 Jdu na nějaké další. :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za doporučení :) určitě si ji po tak krásné recenzi přečtu !:) Jdu hledat i filma :D
    Jednoduše tvoje recenze miluju, protože se pokaždé těšim na tvoje roztomilé a super videa. Máš hrozně příjemný hlas a si mi šíleně sympatická :)

    OdpovědětVymazat
  8. Občas mě trochu mrzí, že není v internetovém světě moc knihomolů, kteří stejně jako já milují Nicholase Sparkse. Když se pak ale někdo najde, jsem nadšená. :)
    Já bezesporu řadím Nicholase mezi nejoblíbenější, nejlepší spisovatele a rozhodně je to jeden z mých obrovských vzorů.
    Četla jsem od něj už všechno, co česky vyšlo. Bezpečný přístav jsem četla dokonce i anglicky :)
    Jinak - jestli to nevíš, tak ti teď asi udělám radost: od 4.července by měla být k prodeji další kniha od Sparkse :) koukej: http://www.bux.cz/knihy/135372-to-nejlepsi-z-nas.html :)))
    Já rozhodně budu kupovat hned, jak budu moci :)
    Zápisník jedné lásky jsem také sháněla hodně dlouho, nakonec se na mě ale usmálo štěstí a sehnala jsem ho v knihovně :) ale abych byla upřímná, film mě dostal víc... On celkově Sparks píše lépe teď. Přijde mi, že se stále a stále zdokonaluje a jeho knihy jsou lepší a lepší. Miluju od něj Poslední píseň, Talisman, Bezpečný přístav... no prostě na něj nedám dopustit.
    I když jsou ty knížky většinou hodně podobné, vždycky mají to své kouzlo, které tě přímo vcucne do příběhu, že máš chuť tam vlézt a už nikdy nevylézt. Že jo? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Mám hrozně ráda Tvá videa :)
    Tahle knížka mě moc zaujala, myslím, že bych si ji taky někdy chtěla přečíst :)
    K.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Rodaw, tvé video recenze jsou skvělé a ty jsi v nich zábavná, sympatická a milá. Přiznám se, že jsou pro mě takovým příjemným oddychem a relaxem (a to jsem si zatím pustila jen čtyři videa). Jsem velká milovnice knížek, takže jsem moc ráda, že jsem objevila Tvůj blog (vlastně díky Tvému krásnému komentáři, který jsi u mě na blogu nechala, a který mě rozveselil a projasnil mi dnešní den). Děkuju Ti a budu se sem moc ráda vracet. ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Okolo toho Sparkse pořád váhám, už jem na něj párkrát narazila a nikdy jsem jeho knihu nepopadla, ale když se to líbilo tobě, mohlo by to být opravdu pěkné.. Možná si přečtu ten Notebook

    OdpovědětVymazat
  12. Už jsem viděla film, ale po tvé recenzi si musím přečíst i knihu. Vypadá naprosto úžasně, film mě zaujal a myslím, že kniha bude na stejné úrovni, stejně jako u tebe. Díky moc za recenzi..:)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com