neděle 19. května 2013

Svět knihy 2013

Včera přišel den D, na který jsem se tak dlouho těšila. Svět knihy v Praze. Upřímně - původně jsem si myslela, že spíš nepojedu. Pak přišel nápad, že pojedu s babičkou a nakonec to dopadlo tak, že jsem jela s mamkou a za to jsem moc ráda, protože lepšího parťáka jsem si nemohla přát!! Děkuju, maminko :-**
Klidně bych si celý den zopákla znovu! :)

Den plný zážitků, knih, dobrého jídla (:P :D) a akce! Domů jsem si odvezla 14 knih, poznala skvělé lidi a v metru se skamarádila s Rusy ( Já ně mnogo pani maju paruski - špatně napsané, ale už to umím říct! :D)
Ale teď hezky popořadě - uděláme průlet celým dnem :))


Začalo to ve 3 ráno, kdy jsem vstávala. Den předtím jsem ještě musela dělat úkol do němčiny, takže jsem celkem spala asi 4 hoďky. Co si budeme povídat, vstávalo se mi moooooc těžko. Připadala jsem si jako chodící zombie a nebýt ranní kávy, asi bych se neprobudila. Ovšem po kávě a mé oblíbené ovesné kaši jsem už byla schopna dobalit si (rychle) tašku a vyrazit společně s mamkou na autobus :). Napřed jsme se musely dostat obyčejným spojem do Brna a pak z Brna do Prahy autobusem Student Agency. Jel nový, moderní a cesta byla skvělá! Pochutnala jsem si na úžasné horké čokoládě, mamka spala a já se koukala na film Let číslo 93, což je neuvěřitelně silný film, na který od včerejška hodně často myslím. Když se člověk na takový film podívá, okamžitě si začne svého života vážit více. Příběh o odvaze, který dokazuje, že některým věcem prostě nemůžeme zabránit a že každý má svůj osud, který neovlivníme... Opět jsem se ujistila o tom, že mám atentát na Dvojčata pořád v sobě a hodně mě to děsí.. teď už ale zpět ke včerejšku! :)
Holky na srazu :))

Do Prahy jsme dorazily před osmou, na Florenci jsme potkali Veryuu a mé spolužačky, které do Prahy jely samy, na vlastní pěst. Pak jsem si koupila skvělou kávu a zamířila s mamkou směrem na metro. V Praze jsem byla předminulý rok s babičkou, ale úplně jsem zapomněla, jak se mi líbí jezdit Metrem! Je to super! Vždycky si vzpomenu na horor Metro a začne mě mrazit v zádech :o))

Na veletrh jsme dorazily kolem 9 a pak ještě 30 minut čekaly, než nám otevřou. A pak hurá dovnitř!
Upřímně mě to docela překvapilo. Nemám ráda davy lidí, kde se všichni na všechny mačkají. Napřed mi to hrozně vadilo, ale pak jsem si zvykla. Hold nejsme jediní na světě, kteří milují knížky :) Ale místy jsem si říkala, že těch lidí je opravdu až moc....
Uvnitř bylo mnoho stánků a některé mi přišly i zbytečné (fajn- zbytečné ne, ale já jsem je nijak nevyužila). Skvělé to bylo u Joty, Arga, BB/Artu, Baronetu... strašně moc lidí bylo i Knižního klubu- tam se nedalo ani hýbat, to mi vadilo hodně..  Pokud člověk chtěl, mohl se zúčastnit i různých přednášek a tak dál, tam jsem ovšem ale nebyla. A samozřejmě tu byly i autogramiády, kterých jsem se ale taky nezúčastnila..

Ráno jsme to prošly, pak jsme si zašly na oběd. Výborné špagety a poprvé v životě tiramisu! A jak dobré tiramisu! Ach ta chuť... hned bych si dala znova :)
Odpoledne jsme pokračovaly, chodily, nakupovaly, užívaly si :))
Odpočinek nahoře v restauraci :)


V průběhu celého dne jsem se setkala s mnoha super lidmi! Např. jsem poznala moc příjemnou paní redaktorku z Joty a nebo jsem se seznámila s úžasným panem Kapsem z Baronetu. Byl tak hodný a milý! Skvělé to bylo :))
A samozřejmě bloggeři. Těch jsem potkala hodně a jsem za to neuvěřitelně moc ráda :)
Kéž bychom se takhle mohli stýkat častěji. Velikánskou radost mám z toho, že jsem konečně poznala Terezku, která je ve skutečnosti stejně skvělá dokonalá, jako po internetu :)
Děkuji Vám všem, že jsem Vás mohla poznat :-))

A teď ke koupeným knihám... Dokázala bych jich koupit ještě více!! Na veletrhu se mi ale líbilo, že skoro u každého stánku Vám rádi a ochotně pomohli s výběrem knížky, popř. doporučili nějakou, kterou jsem třeba já ani neznala. Přikládám fotky a pár slov ke knihám na nich :)

Všechny knihy dohromady :)

A teď už konkrétní knihy :) Dáma z růže se odehrává v Anglii, po stoleté válce. Děj možná trošku připomíná Romea a Julii. Já jsem z knížky nadšená, určo bude super! 
Druhá sezóna je spíš mamčinou knihou, má ráda tyto romány. Od Jane Green toho doma máme hodně :)
Intenzita je boží super horor! Škoda jen, že mi Wendy řekla celkovou pointu...
V zemi korálového stromu je rodinná sága, odehrávající se v Portugalsku. Jistě se bude jednat o skvělé čtení, na knížku jsem zvědavá. Rudý šál bude dobrodružný román, odehrávající se v 40.letech 20.století.
Knihy od Petra Tremayna jsou spíš pro babičku... já se do nich nijak extra neženu... a kniha Až po uši od Jane Green opět spíš pro mamku :)
Zatímco spíš - konečně knižní horor! Tuto knížku jsem chtěla dlouho a konečně se zadařilo :) Jupí jej!
Taťána a Alexandr aneb druhý díl Měděného jezdce, kterého momentálně čtu a moc se mi líbí :) Dvojka už je značně tenčí a kratší, ale i tak se mooooc těším :)
A Jednou za život- kniha opět spíš pro mamku.
Růže ze Sevastopolu - historický román a já myslím, že bude úžasný. Kniha mě zaujala hned na první pohled. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti- tuto knížku jsem chtěla dlouho a konečně jsem si ji koupila. Bylo to nečekané a já toho rozhodně nelituju! Jsem na ni nesmírně zvědavá :))
Tajemství ze záhrobí je úlovek z Baronetu. Myslím, že půjde o záhadné a tajemné čtení! :)

Byli jste na veletrhu i Vy? Co pěkného jste si odvezli a jak se Vám tam líbilo? :)

A na závěr přikládám video od Terky, které je prostě super! Je v něm pěkně vidět, jak to celé probíhalo :)

29 komentářů:

  1. meli tam levnejsi knihy nez normalne v obchodech?

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek!!! :)
    Já nejsem dokonalá, ale právě teď se červenám :) Jsi úžasná kamarádka a strašně ráda jsem tě viděla a potkala :) Musíme se vidět znovu :)
    Ke knížkám - Páni! Tolik zajímavých knížek! Strašně ti závidím - všechny:)

    Děkuji za pochvalu videa a za všechno - jsi skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Měli tam levněji knihy?:) jinak tu růži ze sebastopolu četla kamarádka a prej uzasny!!!!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já spát tak málo, tak umřu, kafe nepiju. :D Krásné knížky, většinu z nich neznám. Příští rok bych strašně ráda jela taky. Jinak k těm Růžím ze Sevastopolu - četla jsem od autorky jinou knihu a nepíše špatně, nevím, jak se to bude podobat, ale myslím, že by se ti to líbit mohlo. (To píšu jen tak, protože je to jediná kniha - tedy autorka - se kterou mám zkušenosti :D.)

    OdpovědětVymazat
  5. Příští rok se tam musíme Rodaw potkat :)) A chci společnou fotku ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Koupila sis Sirotčinec... supér ! :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je skvělých knížek, ale tíha to musela být strašná, mě stačilo táhnout 7 knížek. Veletrh byl super, takové knižní vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  8. knihy tam měli asi levnější že? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já nad nim přemýšlela,ale nakonec jsem nebyla,vlastně jsem i na to zapomněla. Ale parádní knihy,závidim. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Wow, krása! A neboj, Intenzita je skvělá i když víš pointu ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Týjo, škoda, že jsem tam nebyla :( Snad příští rok :)

    OdpovědětVymazat
  12. Strašně ráda jsem tě poznala, konečně! =D I když jsem tě celkově viděla jenom chvíli, ale nevadí, aspoň to, koukám, že sis veletrh užila dostatečně, a to je dobře! Máš suprový úlovky, spoustu z toho ti závidim! ^^
    A souhlasim, to video je supr =D

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasná nadílka! Moc se mi líbí Až po uši - má nádhernou obálku. :-) Mrzí mě, že jsme se tam nemohly vidět, ale věřím, že se nám poštěstí někdy příště... :-) Měj krásné pondělí! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek :) A tolik knih, co sis přivezla domů, no krása! To musel být těžký náklad, že? :D
    Já bohužel na veletrh nemohla jet, což mě hrozně mrzí, ale doufám, že někdy se tam snad dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Hlavné je, že si si to užila :)

    OdpovědětVymazat
  16. Závist .. :) Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.. tuhle knížku ti třeba úplně závidím :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ty si sa zbláznila, toľko kníh! Si mala so sebou kamión? :D

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem bohužel nemohla dorazit. :/ Snad příští rok. :D Super knížky, Sirotčinec si ti bude líbit, je takový tajemný. :D

    OdpovědětVymazat
  19. BYLO TO PROSTĚ BOŽÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

    OdpovědětVymazat
  20. Já se prostě musím zeptat.. Jak si to odnesla proboha domů? :O :DDD

    OdpovědětVymazat
  21. Sirotčinec je úžasná kniha!!
    A příští rok se tam určitě taky dostavím!:)

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek...škoda jen že je ode mně Praha,tak daleko jinak bych tam hned jela :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já tam tak chtěla jet! :( ale bohužel ...
    Tolik knížek :D
    Jinak Sirotčinec je boží, boží, boží!!
    A prý se pracuje na druhém dílu!! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Já jsem tam bohužel nebyla:( Ale mám radost za tebe :)

    OdpovědětVymazat
  25. Byla jsem tam, ale domů jsem dovezla pouze a jenom dvě knížky-Jsem roztříštěná a Espressologie. Už mám obě přečtené a jsem z nich nadšená. ;D

    OdpovědětVymazat
  26. Jak ja vám to závidím. Ahh...:D Kniha Intenzita vyzerá bohovsky a dúfala som, že pôjde práve o horror. Ale...prosímťa...toľko kníh nemám ani na Vianoce. Kokos. :DD

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj:-) Skvělý blog, zrovna jsem ho objevila:-) Sama pracuji v knihkupectví a vystudovala jsem Střední školu knižní kultury, takže praxe v knihkupectví mám hodně:-) Ráda píšu, čtu... a na veletrhu jsem během školy i pracovala, takže na něj samozřejmě chodím každý rok:-) Tvůj blog se mi líbí, jen tak dál:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Škoda, že jsme se tam nepotkaly! :( Já si to jinak užila jako vždycky :) a domů odcházela se zničenými zády, z těch příšerně nacpaných tašek. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti mám doma taky, nebo spíš, ségra ho má... já pořád nevím, jestli si to přečíst nebo ne. Ty obrázky tam mě děsí. :D Musíš pak dát vědět, až to přečteš, jaké to bylo! :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com