pátek 3. května 2013

I´m obsessed with... (4)

Skvělé meme od Emily.L :)
Skoro po měsíci! Přitom do této rubriky píšu tak ráda a tak moc mě to baví.. No, měla bych se nad sebou zamyslet :)) Fakt, zkusím sem psát pravidelně! :)
Nad dnešním tématem jsem dlouhou dobu uvažovala a nakonec jsem vybrala...
NAKUPOVÁNÍ KNÍŽEK
.. protože je to závislost :DD

VelkýS klidem můžu říct, že mě nákupy knížek baví víc než nákupy oblečení. Ano, jsem normální holka. A dokonce bych ani netvrdila, že chodím oblékaná jako bezdomovec. Ale nakupování oblečení mi přijde... no chápejte- celý ten proces mi přijde docela dost únavný. Nákupy knížek - ty si užívám. Pěkně v klidu, většinou i v tichu... áá, jak já to miluju!

Nejspíš každý správný knihomol nakupuje rád knížky. Já to miluju. Zbožňuju. A v poslední době zjišťuju, že jsem na tom závislá (asi.. závislosti ale nejsou dobré! Tato mi ale zas tak moc nevadí :)) užívám si to!).
Doma kupujeme knížky nové, nepoužívané. V poslední době chodím nejčastěji do Dobrovského (u nás v něm mají i výbornou kavárnu, kam v poslední době taky hodně chodím) a do Levných knih (tam většinou najdu něco superního!). Nákupy dělám často a strašně moc mě to baví. Většinou koupím tak 3-7 knih (zhruba). 

A jak u mě proces vybírání knížek vypadá? Vždycky si vezmu knížku, co je někde dole na hromádce. Zkrátka neberu hned tu první (omakanou) seshora. Potom si ji pořádně prohlédnu, zjistím jestli je v pořádku (dokážu ji zkoumat třeba i půl hodiny! V tomhle jsem šílenec!!) a pokud ano, koupím si ji :)) Pořádně si pročtu anotaci, vždy si čtu profil autora a tak nějak celkově - knížku si pořádně "prokouknu". To je pro mě důležité :)) Není to o tom, že bych přišla a nazdar... fakt si to užívám! :)

VelkýCo si budeme povídat - knížky jsou drahé. A v poslední době se ještě víc zdražily, což je teda hrůza.. dát za knížku 350 Kč, když vlastně ani není tlustá? Hm, super.. ale když ji chcete mít, nemáte jinou možnost. Bohužel. Co si ale budeme povídat- štve mě to. Hodně mě to štve. Ale nic s tím nenadělám.

Naštěstí je moje mamka taky bookaholic, takže nás nic nezastaví. Kdybych měla mamku, co nerada čte, bylo by to horší.. 

Zrovna dneska jsem byla nakupovat... tady jsou knížky, co jsem koupila :) :

První dvě knihy jsem koupila v Levných knihách, knihu vpravo pak v Dobrovském. Cestou jsem si vytipovala ještě zhruba další 4 knížky, co bych chtěla koupit! A to nepočítám knížky, co teprve vyjdou! Těch knížek je tolik! Nebylo by špatné být milionářem a koupit si je všechny, že? :o) 

O víkendu přijde mnoho videí - od lákačky až po recenze, takže se máte na co těšit! :)
A já teď jdu do postele, číst Zradu :)

Mějte se krásně!
A pokud ještě nejste na facebooku, rozhodně se přidejte! V poslední době tam dávám hodně příspěvků a fotek, co se na blog nedostanou :))

13 komentářů:

  1. Ach, jsme na tom úplně stejně. :-) Do knihkupectví chodím mnohem raději a jistojistě častěji než do obchodů s oblečením a botami. Jsem schopná utratit za knihy nehoráznou spoustu peněz a kupuji je, i když jich mám doma ještě mnoho nepřečtených. Dělá mi to neuvěřitelnou radost a přiznávám, že jsem závislá... :-) A to že si neberu hned tu prní knihu z hromádky, dělám taky (a nejen s knihami - vlastně to tak dělám u všeho, co kupuji; mám to po tátovi, že všehno přebírám, a mamku tím doslova vytáčím)... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dřív jsem taky nakupovala jak divá a chtěla mít každou knihu doma, jenže místa doma ubývalo a většina těch knih za to po přečtení ani moc nestála. Proto jsem se naučila vždy nejdřív dívat na aukro anebo antikvariáty a v poslední době využívám hojně knihovny. Samozřejmě když dopředu o knize vím, že je oblíbená a mohla by se mi obzvláště líbit tak taky mi to nedá a musím si ji koupit za plnou cenu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím!! :D Nakupování knížek je božské (:D), vždy se kochám novými knihami a jejich obálkami. Bohužel na brigádu ještě chodit nemůžu a rodiče mi koupí tak jednu knihu za měsíc. :/ Takže docela často chodím do knihovny, kde jsou také skvělé knížky, jen si je bohužel nemůžu nechat doma. :D

    Na videa se MOC těším!! :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mě to štve...tenké knížky za 350,-Kč....ach jo :((
    Vybírání knížek to je taky má závislost,akorát je nevybírám,tak pečlivě jako ty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nakupování knížek je opravdu super a taky si ho užívám. I když v poslední době nakupuji spíš po internetu. Koupit knihu z druhé ruky mi nevadí, ale musí být v pořádku. Hanča by ti potvrdila, že na nějaké ohnuté rohy a další defekty jsem šíleně alergický! :D

    OdpovědětVymazat
  6. "Kdybych měla mamku, co nerada čte, bylo by to horší.. " - takže čo ja mám akože robiť? 8DDD Moji rodičia si myslia, že proste míňam prachy na blbosti. Takú chuť mám vtedy dačo odseknúť, ale radšej si hovorím "Dýchaj, dýchaj, oni to nechápu..." 8D
    Milujem nakupovanie knižiek 8) vždy sa teším jak malé bábo, keď mi dojdú knižky 8)

    OdpovědětVymazat
  7. Já moc knížky nekupuju v kamených obchodech..spíš je kupuju ve formě e-knih :) ale i tak utrácím majland...pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Excellent post however I was wanting to know if you could write a
    litte more on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

    Here is my page ... Authentic kris letang jersey

    OdpovědětVymazat
  9. Každý měsíc si říkám, že by nebylo špatné si koupit něco na sebe. Pak vlezu do knihkupectví a dojde, že oblečení vlastně moc nepotřebuju :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem taky zavislá. Bohužel moje peněžní zdroje to nechápou. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký nákup :) Plánuji, že zítra vyrazím do města se po nějakých knížkách porozhlídnout :)

    OdpovědětVymazat
  12. Aj ja milujem nakupovanie kníh. Ale teraz som si povedala, že s tým na nejaký čas seknem, lebo si chcem šetriť. Strašne chcem čítačku :D A nie som milionárka (žial). A to kedy stíhaš čítať?

    OdpovědětVymazat
  13. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Připojte se k úspěchu - Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com