sobota 6. dubna 2013

I´m obsessed with... (3)

Meme od naší úžasné Domky :) A já přicházím po dlouhé době s dalším příspěvkem (!už mi to chybělo! :D)

Nejspíš to nejtěžší je vždycky vybrat téma článku. Já osobně bych mohla psát o strašně moc věcech a vždycky než se pro něco rozhodnu... No.. Dneska, po dlouhém uvažování vyhrál seriál Gilmorova děvčata.

Tumblr_mk1msq0tp41rp52spo1_500_large
Super dvojka! Já osobně mám pro Jesse zkrátka slabost!!
Tento seriál je mi opravdu hodně blízký. Vlastně bych mohla říct, že je to můj nejoblíbenější seriál. Teda asi.. Ještě mezi takové TOPKY se řadí třeba Buffy... ale Gilmorky jsou jeden z mála seriálů, které jsem viděla skoro celé (skoro :D ale nikdy ne vcelku, najednou.. byla to záležitost několika let, po kouskách a stejně si myslím, že mi nějaké epizody ještě chybí..)

Gilmorky už jsou staršího data, v dnešní době je mnohem více populárních seriálů, na které se dívají moji vrstevníci. Proč jsem si oblíbila zrovna Gilmorova děvčata? Myslím, že hlavní důvod je to, že jsou mi hlavní postavy velmi blízké a nedělá mi problém ztotožnit se s nimi. Žijeme totiž dost podobný život, místy bych řekla i stejný.


Tumblr_m7v95w2vba1rzzg2jo1_500_large
:-**
Vztah Rory a Loreli je prostě úžasný.. matka a dcera, ale zároveň i nejlepší kamarádky. Já to tak mám s mamkou stejně. Je to můj nejbližší člověk.. osoba, které můžu říct všechno. Tím, že bydlíme bez táty (který na mě kašle) je náš vztah ještě daleko silnější.. Většina dětí na své rodiče nadává, já nadávám jenom na tátu:P Mamku si nemůžu vynachválit a za nic na světě bych ji nevyměnila :))

Tumblr_ll2wy4sprd1qafh86o1_400_large
Rory milovala jídlo, byla vzornou studentkou (což tedy momentálně já o sobě nemůžu tvrdit) a celkově.. všichni mi říkají, že jsem jí podobná. A já si to dost často říkám taky :D Prostě Rory je můj člověk, máme toho tolik společného!!

Seriál je vtipný, ze života.. Co se týče kluků, OH. Dean a Jess! Dean slušňák, Jess frajer.. a samozřejmě i ostatní kluci, ale třeba takový Logan mě nikdy nějak moc nechytl... vlastně mi ani nebyl nějak extra sympatický. Rory se potom taky hodně změnila...
Anigif_enhanced-buzz-14033-1363392192-10_large
Jess byl sice takový nafrněný frajírek, ale já
ho mám prostě ráda :D

Nejradši mám cca první tři série.. Takové to Dean a Jess období.. a když Rory chodila na střední :)
V první sérii byla i postava jménem Tristan - hrál ho Chad Michael Murray a já se do něho totálně zamilovala! Teď přesně nevím, kolik mi bylo let (jo, už vím- 13 :D), ale to byla láska.. opravdu. Můžu s klidem říct, že jsem byla zamilovaná.. až po uši.. škoda, že na naše rande nikdy nedošlo :(( I když - Tristan to byl pěkný frajer a borec.. i když jak to s ním nakonec dopadlo...

Tumblr_mhgp49wecu1qc9yrlo1_500_large
Díky Gilmorkám vím, že nejsem jediný člověk, co miluje jídlo <3
A víte na co nesmím zapomenout? Gilmorky milovaly KAFE! A teď jsem na něho dostala taky pořádnou chuť!! Ale nemůžu.. musím si počkat na ráno.. pít kávu o půl jedenácté v noci, to bych už asi vážně neusla... ale mám chuť! Už aby bylo ráno :D a odpoledne (pšt! I tak toho kafe vypily Gilmorky víc!!)

Ale ta jejich láska k jídlu - to bylo taky něco.. jenom měly to štěstí, že po něm nepřibraly (což není můj případ, bohužel ://).
U nich bylo na denním programu jídlo večer k televizi - ať už čína nebo arašídové máslo (pěkně lžičkou)!!

Gilmorky jsou seriál, který mi na tváři vykouzlí úsměv, i když mi třeba není moc dobře. Tolik optimismu, skvělých hlášek... Motto seriálu je: Život je krátký, tak mluv rychle... a já tohle motto vlastně taky praktikuju..

Ano, nebýt Gilmorek, možná to nejsem já... Díky nim jsem taková, jaká jsem (částečně samozřejmě), protože s tímto seriálem jsem toho hodně prožila.. několik let. A jsem si na 100% jistá, že se na něho ještě někdy podívám.. Třeba konečně na celý, se vším všudy :-))

A co Vy? Znáte Gilmorky? Máte je rádi? :-) Určitě mi to napište!!

Rory/Tristan video.. oh, já toho Tristana fakt milovala!! 

Miluju tuhle scénu a tu písničku <3

21 komentářů:

  1. Já jsem teda měla Logana vždycky nejradši... A Jesse jsem přímo nesnášela, ani se mi nelíbí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím.. mně Logan přišel takový moc. zbohatlický :D

      Vymazat
  2. Pozerala som voľakedy, určite som videla v telke všetky časti prvých sérií, neviem presne koľko som toho videla, ale vždy sa mi páčili ich humorné situácie a hlášky 8) A Alexis Bledel je skvelá herečka 8) Nemám seriál ale dopozeraný a nejako sa už ani nechystám. U mňa je srdcovka z detstva seriál Čarodejnice (Charmed), ktorý úplne zbožňujem a plánujem si ho kompletne stiahnuť. Všetky časti som videla snáď milionkrát 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexis Bledel je super, souhlasím!!
      Čarodějky - ano, to je taky seriál mého dětství :)

      Vymazat
  3. To já Jesse ne.e, radši Logana... Zčásti asi skrz dabing, strašně se mně libilo, jak řikal to "Hvězdo"..:) Nejradši jsem ale měla Deana, asi trochu degenerace ze Supernatural (vlastně ne, ten přišel až pak) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dean je úžasnej! A ta jeho povaha.. byl to takový slušňák ♥ I když potom, co udělal své manželce.. to taky nebylo zrovna dvakrát pěkné...
      "Hvězdo" - ach, to je krásné :)) Taky bych brala, aby mi tak někdo říkal :D

      Vymazat
  4. Tento seriál som mal kedysi rád, dnes si už ani nepamätám jeho pointu :D ale viem že je to príjemné pozeranie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové nenáročné, vtipné :)) prostě fajn :D

      Vymazat
  5. awwwww gilmorky milujuuuu, videla jsem je uz minimalne 4x a je to uzasny serial a pořád se k němu vracím a vzdycky a porad budu zboznovat Jesse, ten byl nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já Gilmorky taky miluju. A stejně jako Ty, jsem během těch několika let, co byly vysílány, viděla téměř všechny díly. Co je ovšem zajímavé, je, že jsem seriál vnímala úplně jinak, když jsem byla mladší a úplně jinak ho vnímám teď. Dřév jsem viděla jen to, že je v něm spousta vtipných hlášek, že mají Rory a Lorelai super vztah a všichni kluci jsou fešáci, ovšem dnes jej vnímám jako takovou sondu lidských životů. Není jen vtipný, častokrát byl hodně smutný a hlavní hrdinky to neměly nikdy moc jednoduché a i jejich vztah byl několikrát vystaven zkoužkám. A to se mi na něm tak líbí, je to seriál o lidech, o životě, lásce, zklamání, útrapách, radostech, zkrátka mu nic nechybí...
    Naše rodina se mu v mnohém taky podobá. Jednak můj vztah s mámou, ale i to, že všichni mluvíme hrozně rychle a často najednou, překřičujeme se, ale jsme schopni při svém mluvení vnímat i to, co říká druhý. Kdo toho ovšem schopný není, jsou ostatní lidé, s nimiž se vídáme, takže na nás vždycky chvíli zděšeně koukají a pak nás přeruší s tím, že jsme neskuteční a ať mluvíme po jednom... :-)
    Jinak mými oblíbenci byli Jess a Logan (chvilku mi trvalo, než jsem si na něj zvykla, ale pak jsem ho fakt zbožňovala, mně se zkrátka líbil... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala :))
      Nemám slov, dokonale jsi to vystihla!!
      Na Logana bych si taky možná zvykla, kdybych epizody s ním viděla tak nějak vcelku a souvisle :o))
      Naše rodina toho má také hodně společného :)
      Opravdu.. nádherně jsi to napsala! :)

      Vymazat
  7. Já se přiznám...já jsem je ještě neviděla.Chci to v nejbližší době napravit.Takže je moct posoudit nemůžu.Což jě škoda.

    OdpovědětVymazat
  8. Gilmorky jsou úplně super! :D vždycky mi nahánějí chuť na kafe! :D Jesse mán ráda, ale vlastně tam nebyl nikdy nějaký kluk, kterého bych úplně zbožňovala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kafe, kafe, kafe! :D
      jedno jsem před chvilkou dopila a hned bych si dala další!

      Vymazat
  9. Gilmorky jsou úžasný seriál! :) Ještě si pamatuji, když jsem byla ještě na základce, tak jsem vždycky strašně pospíchala domů, abych stihla další díl. :) Ten seriál je naprosto úžasný!! :)
    Já vždycky nejvíc milovala Luka, ani nevím proč. Připadal mi strašně sympatický :)
    Nicméně Jess je Jess :)) <3

    OdpovědětVymazat
  10. Gilmorky jsou taky jeden z mých oblíbených seriálů :) Prakticky jsem na nich vyrostla a dívala jsem se na ně celou základku, kdy je dávali pravidelně v televizi a ještě byli v té fázi, kdy se u nás vysílali premiéry nových řad. A pak jsem si v prváku na střední stáhla celý seriál a konečně jsem se na něho podívala "jedním tahem". Gilmorky už jsem dlouho neviděla, ale občas si namátkově vytáhnu DVD a pustím si nějaký díl k žehlení :D Spolu se seriálem Chirurgové je to taková moje srdeční záležitost, ke které se hrozně ráda vracím :)

    OdpovědětVymazat
  11. Gilmorky sú moje obľúbené. A presne ako hovoríš, prvé tri série boli najlepšie, najmä časti Rory s Jessom <3 Ináč taká zaujímavosť - Alexis Bledel, ktorá hrala Rory nepije kávu, preto má v seriály namiesto kávy naliaty čaj :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám taky Gilmorky moc ráda:) děda je nenávidí. Jak všichni hrozně moc melou. Mě to taky občas přijde divné, protože tam nemluví hodně jen pár lidí,ale snad všichni, což normálně neplatí.
    Ale je fakt, že já hodně mluvím, i když o kravinách, nebo zbytečnostech. Gilmorky mi jsou moc blízké:)

    OdpovědětVymazat
  13. Já miluju Gilmorky!!! Díky nim jsem konečna zapomněla němčinu (na střední jsem měla němčinu a po ní jsem si stáhla všechny řady a zkoukla je v originále, no a pak jsem šla na jazykovku, takže vlastně rozjeli mou anglickou kariéru)... Jsou dokonalé. Vždy když mám splín ohledně školy, pustím si Rory na Yalu a je mi líp... :) Jsou skvělé, protože mluví rychle a protože milují jídlo a protože pořád pijí kafe a dívají se na filmy a jsou vtipné a zmatené a ... prostě dokonalé :) Je to snad sen každé holky, mít takovou maminku (a naopak doufám sen každé maminky mít takovou dceru), takže snad budu mít moct jednou já takový vztah se svou dcerou :)
    A jinak Jesse byl super, taky jsem mu fandila (trochu mi připomíná kluka ze seriálu Girls, ale nevzpomenu si samozřejmě na jeho jméno momentálně)..
    Jaksi mi to tady nefunguje, ale - Veru z knizni-louka.blogspot.cz :D

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com