čtvrtek 14. února 2013

Knižní lákačka: ÚNOR

Dobrý večer!
Na dnešek jsem si pro Vás ještě připravila Knižní lákačku na únor. Únor bude skvělý měsíc, protože vyjde spoustu skvělých (ale fakt skvělých!!) knížek. Pro mě vyloženě elitních a nejlepších. Nemůžu se dočkat, to mi věřte :o)
Jinak jsem ráda, že se Vám líbí recenze ve formě textu na Okřídlenou duši. Psát recenze mě začalo neuvěřitelně moc bavit!! Videa budu natáčet stále, ale možná trošičku míň, protože mi to zabírá strašně moc času :(( Takže tak 1-2 týdně a budu psát taky články. Zkrátka zlatý střed.. ale o tom jindy.
Teď se pojďme podívat na knížky, které nás potkají v knihkupectví tento měsíc!! Jste zvědaví? Fáájn.. nebudu už Vás tolik napínat a jdeme na to!!

Zamilovaní andělé,  4.2., Knižní klub

Magnetofonová nahrávka končící náhlým, nesnesitelným tichem. To je všechno, co Janovi po mladším bratrovi zůstalo. Před třiadvaceti lety Sven beze stopy zmizel. Tu noc
havaroval za záhadných okolností i otec obou chlapců. Ani jeden z případů se nikdy nepodařilo objasnit. Když se Jan  vrací na místo svého dětství, minulost ho opět začne
dohánět. Mysteriózní sebevražda mladé ženy ho přivede k odhalení hrůzného tajemství.
Můj názor: Četla jsem jenom Pár, takže tuto knihu si kupovat nebudu. Každopádně už jsem ji viděla v knihkupectví a ta obálka je..Mmmm.. prostě nádherná! :)


Soumrak, 5.2., Knižní klub

V Moskvě se dějí podivuhodné věci. Anonymní zadavatel požádá překladatele Dmitrije Alexejeviče, aby přeložil do ruštiny deník španělského conquistadora ze 16. století.
Dmitrij se domnívá, že půjde o ryzí rutinu, ale bizarní události popsané v historickém textu se náhle stávají součástí jeho vlastní reality. Je vtažen do víru neuvěřitelných
událostí, které mu mají pomoci rozluštit proroctví a nahlédnout do budoucnosti – možná za cenu vlastního života.   Začíná dramatický závod s časem...
Můj názor: Knížku jsem držela v rukách, ale nakonec jsem si ji nekoupila. Není to úplně můj styl.. Každopádně pokud máte rádi autora, knížku si rozhodně kupte!



Africký příběh lásky, 7.2., Knižní klub


Strhující příběh z exotického prostředí popisuje životní osudy Daphne Sheldrickové. Narodila se v Keni, vyrůstala obklopená překrásnou přírodou a není divu, že si tento svět zamilovala. Péči o zvířata, především o osiřelá mláďata, zasvětila celý život.  V jedinečné autobiografii líčí své bohaté zážitky, studium, první lásku a zasnoubení, popisuje boje hnutí Mau Mau proti bílým osadníkům. S manželem, správcem národního parku Tsavo, se jí podařilo odchovat a vrátit do přírody mnoho ohrožených druhů, dodnes se stará o úspěšný sloní sirotčinec, jediné zařízení svého druhu v Keni.
Můj názor: Určitě silný příběh na který třeba já osobně nejspíš nemám dostatek síly.. Asi to bude dost smutné, ale každopádně určitě i hodně krásné.


Terapie láskou, 7.2., Knižní klub

Pat Peoples se vrací z léčebny pro duševně choré a svět kolem mu nedává příliš smysl. Oblíbený fotbalový tým hraje na stadionu, který před několika měsíci ještě nestál,
přátelé mají manželky a děti, ačkoli nedávno byli ještě svobodní. Nikdo mu nechce vysvětlit, jak je to možné, ani s ním mluvit o jeho ženě Nikki, s níž se jistě brzy zase
shledá, i když právě teď žijí odloučeně. Pat ale věří ve šťastné konce. Stačí na sobě pracovat, nenechat se odradit, být laskavý k lidem, a život vás odmění. Tak je to ve
všech dobrých filmech. Co si o tom myslí váš terapeut, mrzoutský táta nebo divná kamarádka, nehraje roli. Protože je jen otázkou času, kdy odluka skončí, on se s Nikki
opět shledá a budou žít šťastně až do smrti. Nebo ne?
Můj názor: Opět kniha, která není to pravé ořechové pro mě.. ale pro příznivce dramat a příběhů ze života je myslím tato kniha ideální :o) Rozhodně je to bestseller, o kterém se teď skoro všude mluví (na tom možná nese podíl i stejnojmenný film :))!!

Odplata, 12.2., Knižní klub

Johna Schwarze zadrželi poté, co na trajektu plujícím z Finska kopl zničehonic přímo do obličeje jiného muže. Něco tu ale nehraje. Co je vlastně člověk, který si říká John
Schwarz, zač? V USA mezitím proklíná Edward Finnigan svůj osud. Nenalezne klid, dokud nebude potrestán vrah jeho dcery. Pachatele měli popravit na elektrickém křesle,
ale zvláštní shodou náhod k tomu nedošlo. Policejní komisař Ewert Grens ve Švédsku vyslýchá Johna a zprvu vůbec nechápe, co se před jeho očima odehrává. Zdá se, že
ve hře je vysoká politika a zároveň spiknutí. A – stejně jako v Boxu 21, předchozím thrilleru autorské dvojice Roslund & Hellström – i sžíravá, zoufalá touha po pomstě.
Můj názor: Kriminálka, ale nemuselo by to být špatné :) I když  já osobně si knížku asi spíš nekoupím.

Další knihy od Knižního klubu najdete ZDE.

Novicka, začátek února, Domino
Ten hrůzný výjev v klášteře svaté Markéty šokuje i zkušené detektivy: novicka, sestra Camille, leží brutálně uškrcená na podlaze. Má na sobě zteřelé svatební šaty a ve tváři předsmrtnou hrůzu.
Valerie Houstonová je tragickou smrtí své sestry zdrcena. Dlouho Camillu prosila, aby ze svaté Markéty odešla, ale ta se rozhodla nadále nosit řeholní roucho a stát se samozvanou mučednicí. Nebylo to bohužel poprvé, co učinila špatné rozhodnutí: do konventu vstoupila částečně i proto, že se před časem snažila svádět Valeriina manžela Sladea.
Valerie se nemůže zbavit dojmu, že policie nevěnuje vyšetřování vraždy dostatečnou pozornost, a tak se do pátrání pustí sama. Brzy zjistí, že život v klášteře má hodně daleko do poklidného útočiště, za něž ho mnozí považují. Nejvíce ji ovšem překvapí zjištění, že její vlastní sestra vedla tajný život, o němž neměl nikdo tušení.
Vlastně měl – její vrah, který je zjevně odhodlán nadále prolévat krev, aby učinil z kláštera svaté místo podle svých vlastních zvrácených představ. Valerie pochopí, že nemá jinou možnost, než odhalit zabijáka co nejdříve. Pokud se jí to totiž nepodaří, stane se jeho příští obětí právě ona…

Můj názor: Lisa Jackson je naše rodinná oblíbená spisovatelka, takže je jasné, že si i její nejnovější knihu určitě koupíme :) Na ledničce nám tu už visí cedulka, abychom ji nezapomněla koupit! :)


Trevayne, 20.2., Domino
Trevayne je nedotknutelný. Ve třiceti se stal vlastním přičiněním milionářem. Pak udělal skvělou kariéru jako vysoce postavený vládní úředník. A nyní vede jednu z největších nadací ve Spojených státech. Trevayne je vysoce inteligentní a nezkorumpovatelný. Nikdo si na něj nepřijde a nikdo na něj nic nemá – nebo si to alespoň myslí.Když se ale pustí po stopách „tajné vlády“, ocitá se v temném polosvětě, kde namísto oficiálních míst vládne skupina mafiánských hlavounů a miliardářů. V takovémto světě lze koupit naprosto vše: křeslo v Kongresu, nebo dokonce prezidentský úřad. A muž jako Trevayne se tam může stát nepřítelem, obětí – anebo králem…
Můj názor: Tak tahle knížka není úplně můj styl.. taková moc akční a politická.


Kriminálník, 27.2., Domino
Vlastní minulost nás vždy dostihne a zkomplikuje nám současný život. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i zvláštní agent Will Trent – a to za okolností, které by si nedokázal představit ani v nejděsivějším snu.
Na začátku všeho byla vražda studentky. Proč mu ale jeho nadřízená Amanda Wagnerová brání ve vyšetřování? Will nedokáže přijít na důvod, dokud se s Amandou náhodně nesetká na chodbě opuštěného sirotčince, kam každého z nich přivedly zcela jiné důvody. Před čtyřmi desetiletími byl Willův otec odsouzen za vraždu a tato ponurá budova se stala chlapcovým domovem…Amanda tenkrát právě nastoupila k policii. Mladá nezkušená vyšetřovatelka uprostřed svébytného pánského klubu, jakým tehdy atlantská policie byla, neměla vskutku snadný start. Jedním z jejích prvních případů byla brutální vražda v nejhorší čtvrti města, a Amanda se nemohla zbavit pocitu, že je jediná, komu skutečně záleží na tom, aby byl pachatel vypátrán a zatčen. A nyní jako by ten dávný případ znovu ožil… Pokud chtějí Will i Amanda zabránit dalšímu krveprolití, musejí se vypořádat s démony vlastní minulosti. A času nemají nazbyt.

Můj názor: Doma máme od Karin Slaughter pár knížek, takže je možné, že tuto také koupíme.. Nicméně anotací mě zase tak moc nezaujala..

Klíč soudného dne, 27.2., BB/Art
Kniha vyjde jako druhé vydání (paperback)!
Sigma Force čelí největší hrozbě lidstva v dobrodružství, které sahá od římského Kolosea přes ledové norské vrcholky a rozvaliny středověkých opatství k zapomenutým hrobkám keltských králů. Nejhorší noční můra je uvězněna v talismanu pohřbeném dávno mrtvým světcem – v artefaktu známém jako klíč soudného dne.
Můj názor: James Rollins je skvělý spisovatel. Zrovna tuto knihu od něho doma nemáme, ale jeho knížky doporučuji, jsou skvělé :)




PS: Miluji Tě, 27.2., BB/Art
Kniha vyjde jako druhé vydání (paperback)!
PS: Miluju Tě je něžný, zábavný a nečekaně romantický román, jejž si čtenáři uchovají v srdci a v mysli ještě dlouho poté, co otočí poslední stránku.
Můj názor: Nemám moc ráda takovéhle smutné knížky a dramata, ale tato kniha je u všech velmi oblíbená :) Dokonce i moje spolužačka, která normálně moc nečte, tuto knížku velmi rychle přečetla a líbila se jí :)






Neviditelná oběť, 27.2., BB/Art
V domě bohaté rodiny v luxusní čtvrti Minneapolisu jsou nalezeny mrtvoly dvou starých žen – majitelky sídla a její společnice. Obě byly zabity kovovou trubkou. Pokoje v domě jsou zpřeházené, ale scházejí jen maličkosti. Zprvu všechno nasvědčuje tomu, že šlo o loupežné přepadení někým, kdo potřeboval peníze na drogy. Když se však detektiv Lucas Davenport seznámí s případem důkladněji, začíná dumat nad tím, zda ukradené věci jsou opravdu tak bezvýznamné a jestli oběti byly zavražděny náhodně.
Můj názor: Zase takové.. žádná bomba.. ale nemuselo by to být špatné.




Tyran: Bouře šípů, 27.2. , BB/Art
Příběh z doby Alexandra Velikého.
Bouře šípů vede Kineia do bitvy s Alexandrem Velikým na řece Iaxartés.
Můj názor: Historická kniha.. Takže pro všechny fandy minulosti a historie ideální :o)











Rváč, únor, Fortuna Libri

Žije se svým nevlastním otcem, neúspěšným hercem a živí se jako prodavač v restauraci s rychlým
občerstvením.
Finnovi se ve vteřině obrátí celý život naruby, když jednoho dne najde svého otce brutálně
zavražděného. Najednou je na všechno sám. Policie ho považuje za hlavního podezřelého, a tak
musí svést souboj s časem, aby očistil své jméno a zjistil, kdo a proč otce zabil. Odpovědi hledá
v nemilosrdné džungli londýnského podsvětí, odhaluje temná tajemství a zjišťuje, že člověka dokážou
nejvíce ranit ti, kterým věří...
Můj názor: Tak tato knížka je jasná volba!! Jinými slovy ano, moc ji chci!! :)) Nevím proč, ale mám pocit, že bude Finn zkrátka super!! (takový Finnick - co by, kdyby.. ach, jsem asi opilá ze zeleného čaje, promiňte! :D)


Zrada, únor, Fortuna Libri

Když na večírku kdosi ubodá Olivii Grantovou, studentku, která přijela na výměnný pobyt, obvinění
se městečkem Port Gamble šíří rychleji než nejpopulárnější zprávy na Twitteru. Skoro všichni
ukazují prstem na Briannu, již mnozí pokládají za falešnici a jejího přítele Drewa. Čisté svědomí
však nemá ani Beth Leeová, samotářka, u níž Olivia bydlela. Bethiny nejlepší přítelkyně Hayley
a Taylor Ryanovy se pokusí její jméno očistit, přitom však objeví hustou pavučinu šokujících
tajemství.
Můj názor: Oh můj bože! Je to tady!! Konečně tato knížka vyjde! Těším se neskutečně moc.. Závist mě dostala, Závist miluji a Zrada.. to bude něco!! Už se těším, až ji budu držet v rukou a hlavně - až si ji přečtu!! :)

Tma a prázdnota, únor, Mladá Fronta
Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost… Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny?
Můj názor: Konečně je to tady! Několik let čekám na ukončení této skvělé zombie série a konečně se dočkám!! Toto je pro mě asi úplně nejvíc očekávaná kniha února a snad celého roku. Nemůžu se dočkat, nemůžu se dočkat!! Neskutečně moc se těším!! :)


Zelená jako smaragd, 18.2., CooBoo
Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… 
Můj názor: Zatím jsem tuto sérii neměla tu čest číst, takže si knihu zatím nekoupím :))





Sága Lartena Hroozleyho - Zrození zabijáka , 18.2. , CooBoo
Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme.
Můj názor: Toto je spíš knížka pro děti a asi si ji nekoupím..  Každopádně Daren Shan - to je pojem! Takže.. no možnááá, knížce se rozhodně nebráním :)




Láska, sex, touha , 20.2. , Fragment
Sedmnáctiletá Sára byla poslední z party, kdo neměl OPRAVDOVÉ zkušenosti s kluky. To se ale změnilo a teď prožívá svoji první velkou lásku. Na dovolené ve Španělsku potkala báječného kluka – Joea a všechno je téměř super... alespoň ze začátku. Zničehonic však Joe zmizí, nezvedá telefon, neodpovídá na zprávy. Co když Sáru jen využívá? Podaří se jí odhalit pravdu?
Můj názor: Tak toto není úplně můj styl :D Ale myslím, že některým holkám by se tahle kniha klidně mohla líbit.. Mě odrazuje už jen ten název..









Mayské proroctví: Hadí spirála , 20.2. , Fragment
Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?
Můj názor: Stále váhám zda ano či ne.. Četla jsem první díl, ten mě tedy spíš zklamal, ale zase cítím potřebu mít celou sérii pěkně doma.. Ještě to promyslím :)) Ale momentálně je to pro mě velké dilema! :D







Já osobně se nejvíc těším na tyto dvě knihy:

A co Vy? :o) Určitě mi napište, zda Vás nějaká z knih zaujala a jestli si ji koupíte!! :)
A já doufám, že se Vám článek líbil :)


16 komentářů:

  1. Článek se mi líbil! ;) O tom není sporu :)
    Podle všeho si asi pořídím Hadí spirálu, (což se dalo čekat :D) a tím to asi končí :P :D Ale cením si toho, že sis dala práci to všechno najít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvažuju, že si tu Hadí spirálu asi taky nechám poslat.. Je dobré mít doma sérii vždy celou a pěkně uzavřenou :)

      Vymazat
  2. Aaaach, Tma a prázdnota, budu mít infarkt, až konečně vyjde :D To nebudu ani spát, jenom abych ji přečetla.. akorát je mi maličko smutno, že hlavní hrdinkou už nebude Gábi, měla jsem ji ráda... i a Eliase, samozřejmě! :D Rváč mě ani nezaujal, ale jak na to tak kouká a představila jsem si toho Finnicka.. hmmm :D Zelená jako smaragd je jasná, zítra objednávám. A Zrození zabijáka? Darren! A hlavně Larten, můj miláček.. konečně u nás tahle kniha vyjde, už abych ji měla doma! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi nebude hlavní hrdinka? Jéjda.. to jsem nevěděla :( To je škoda.. alei tak se na knížku strašně moc těším! :D

      Vymazat
  3. U mě vítězí jednoznačně Zrada (na ten díl čekám od vydání Závisti :D).
    No a co se týče toho "nákupního seznamu", tak kromě Zrady se tam vyskytuje Tma a prázdnota, Zelená jako smaragd, Terapie láskou a pokud vyjde u Levných knih tento měsíc kniha The Gathering Storm - tak i ta :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zradu taky čekám od vydání Závisti - ta kniha mě dostala :) Už abych ji měla doma!! :D

      Vymazat
  4. Já se asi nejvíc těším na Terapii láskou - viděla jsem totiž film a líbil se mi tak moc, že jsem se musela kouknout ještě jednou. Ti dva blázni mi byli prostě hrozně sympatičtí a něčím blízcí :) Jinak se hrozně těším na Tmu a prázdnotu. Četla jsem předchozí dva díly a byli hrozně super. A knížku PS. Miluju tě určitě doporučuju, četla jsem ji kdysi dávno a je to krásná a dojemná knížka. A když ne knížku,tak určitě filmové zpracování. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terapii láskou jsem dneska držela v rukách :) Klidně bych ji koupila , ale moje mamka řekla ne :(

      Vymazat
  5. U předchozí lákačky nebylo o čem váhat, protože se mi nejvíc líbila kniha Údolí tyranosaura. Už jí mám doma a těším se až se začtu.
    Ale k aktuálnímu článku. Hodně jsem se těšil na Lartena, ale ta obálka mě od koupě spíš odrazuje. Asi nejvíc se mi zdá jako vhodné počtení Novicka a Rváč.

    OdpovědětVymazat
  6. Knihu Zamilovaní Andělé mám v plánu si koupit, všechny knihy od Lauren Kateové mají naprosto úžasné obálky, i když obsah už za moc nestojí, její knihy mi přijdou spíše podprůměrné, ale už kvůli tomu krásnému obalu ji prostě musím mít doma :-D
    Okřídlenou duši jsem si zrovna včera koupila, hrozně se těším až si ji přečtu, ale zrovna mám rozečtenou Annu krví oděnou, takže si ještě chvíli počkám. Zrada vypadá taky hodně dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. ÁÁÁ rozhodně Zrození zabijáka!!Lartena miluju a konečně vyjdou knížky z jeho pohledu :)) Ten Rváč taky nevypadá vůbec špatně,samozřejmě Tmu a prázdnotu si taky chci strašně moc přečíst ,konečně se dozvíme ,jak to všechno skončí

    OdpovědětVymazat
  8. A sakra, tak to abych začala šetřit! :D Závist je úžasná knížka, takže další díl si určitě koupím.
    Zelenou bych taky chtěla, když mám doma předchozí dva docela dobré díly.
    Darrena Shana mám strašně ráda, ale ságu Lartena Hroozleyho skupovat nebudu:D
    No a teď, když konečně vyjde třetí díl Lesu rukou a zubů, chystám se koupit si celou sérii najednou :-) :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Zelená jako smaragd! Konečně! Od pondělí zas budu oblítávat knihkupectví! Tu MUSÍM mít!!!!
    Terapie láskou, - miluju ten film, takže si to hrozně ráda přečtu! Nelíbí se mi ale ta nálepka....

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně vyšla knížka zamilovaní anděle,tak dlouho jsem se na ní těšila :).
    Mě se naopak knížka Pád od Lauren Kateové libila,tak jsem si koupila další díly a ty se mi taky moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Pád chystám znovu a moc se na to těším! Změnila jsem na tuto sérii názor. Teď se mi zdá úžasná a těším se, až si všechny díly přečtu :) Zrovna dneska jsem si koupila MUKA (2.díl) + v budoucnu (čti: co nejdříve) si chci dokoupit i poslední 2 díly + novelu :) TĚŠÍM SE! :)

      Vymazat
  11. Já si rozhodně seženu P.S. Miluji tě, vážně je to jediný film, který mě rozplakal a ve kterým nebyli zvářátka...

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com