čtvrtek 29. listopadu 2012

Zavři oči - recenze


Autor: John Verdon
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání v ČR: 2012
Rok vydání v originále: 2011
Žánr: krimi
Počet stran: 568
Anotace: Bývalý detektiv newyorské policie Dave Gurney by měl být v penzi. Jenomže pokud je někdo jednou detektivem, zůstane jím už napořád, a tak na jeho dveře nadále klepou lidé, kteří mají problémy. A také policie. Například tehdy, když je dokonale zmatená děsivou vraždou, kterou podle všeho není schopná vyřešit.
Mladá žena byla brutálně zavražděna v průběhu své vlastní svatební hostiny. Podezřelý číslo jedna, jímž je mexický zahradník jejího nového manžela, zmizel. Stejně jako předpokládaná vražedná zbraň – mačeta, která byla podle všeho použita, když vrah usekl oběti hlavu.
Policie je bezradná. Vypadá to, jako kdyby se vrah rozplynul ve vzduchu. Když ale Dan Gurney zahájí vyšetřování, zjišťuje, že tato bizarní vražda je jen poslední ze série sadistických zločinů spáchaných kýmsi, kdo udělá všechno, aby se vyhnul zatčení.

... když se svatba stane noční můrou ..
Zavři oči je knížka, která by rozhodně neměla chybět ve Vaši knihovničce pokud máte rádi kvalitní kriminálky. Je originální svým námětem a čtenáře vtáhne do děje svou zajímavou zápletkou.
Za recenzní výtisk mnohokrát děkuji nakladatelství Baronet!!

3 komentáře:

  1. Já na deteketivky moc nejsem, takže knížku asi nijak vyhledávat nebudu, nicméně recenze je povedená jako vždy. :)
    A nedávno jsem byla v kině na filmu Sinister a vzpomněla jsem si na tebe, protože říkáš, že se ráda bojíš u hororů, kde je ta strašidelná atmosféra, a tohle byl jeden z těch opravdu povedených. Nevím, jestli to bylo jen tou atmosférou v kině, ale pokud se někdy budeš chtít na něco podívat, tak bych doporučila toto. :)
    Měj se hezky a těším se na další článek. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, ale já taky moc na detektivky a vražedné příběhy nejsem... :)

    Jinak krásný nový design! Je to tady moc příjemné :)

    OdpovědětVymazat
  3. ÁÁÁÁ ten design je naprosto kouzelný! ;) A ty animace tomu dodávají úplně vánoční náladu,připadám si jak kdyby už byly prázdniny.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com