pondělí 3. září 2012

Vlny zmítané smrtí - recenze


Autorka: Carrie Ryan
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání v ČR: 2012
Žánr: dystopie, horor, romantický
Anotace: Volné pokračování hororové romance Les rukou a zubů Gábi vede klidný život v bezpečí svého městečka u moře, za hradbou. Nechává přátele snít o Temném Městě na pobřeží a sama vše jen pozoruje z majáku. Nic jiného než domov nikdy nepoznala. Nic jiného ke štěstí ani nepotřebuje. Ale život po Návratu nemůže být bezpečný. Existují nebezpečí, která ani hradba nezastaví. Gabrielina matka si myslela, že svá tajemství nechala v Lese rukou a zubů, ale tajemství v jejich světě nezůstávají pohřbena – stejně jako mrtví. Gabrielin svět se začíná hroutit. Jeden večer za hradbou… Jeden kluk, kterého Gábi znala odjakživa, a jeden zahalený tajemstvím… Jeden okamžik nepozornosti, a půlka Gabrieliny generace je mrtvá, druhá půlka uvězněná. Gábi ví jediné: Jestliže má ještě doufat v budoucnost, musí se postavit lesu z matčiny minulosti.

Vlny zmítané smrtí jsou opravdu skvělou knihou. Oproti druhému dílu jsou opravdu daleko víc akční a místy možná i napínavější. Velké plus je to, že mnoho věcí z prvního dílu je tu vysvětlených a objasněných. :-)
Už aby u nás v ČR vyšel i třetí díl!
Moje hodnocení: 4,5 hvězdiček

3 komentáře:

  1. Krásná recenze a nový vzhled blogu! =)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi si ju kúpim. Kamoška má knižku...Nijak som sa o to nezaujímala ale po tvojej recezii áno. PS: Máte krajší atwork a obálky kníh...A tie záložky. To nie je fer :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze. I mě se Vlny zmítané smrtí líbí víc než první díl.Přestože nejsem zrovna zombie fanda, takhle série mě chytla.

    Eva
    http://evakorytarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com