pondělí 3. září 2012

Les rukou a zubů - recenze


Autorka: Carrie Ryan
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání v ČR: 2011
Žánr: dystopie, horor, romantický
Anotace: Hororová romance plná temnoty, záhad a bojů s temnými silami Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým – v Lese zubů a rukou – žijí „nečistí“, kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise. Pak ale nečistí proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa. Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a nečisté, do světa, který tam venku přece musí někde být.

Tato knížka má opravdu něco do sebe. Je napsána velmi zvláštně a přeci svým příběhem dokáže zaujmout..
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

8 komentářů:

  1. Takže se ti ta kniha líbila víc než mě :DD a nebo jsi až moc shovívavá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle kniha je úžasná.. Líbí se mi více jak druhý díl a nemůžu se dočkat třetího :D

    OdpovědětVymazat
  4. OOO :) nový desing! To jsi mě překvapila :) Na Les rukou a zubů má každý naprosto diametrálně odlišný názor, takže jsem si ráda poslechla i tvůj názor :) .. a také musím pochválit obálku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle knihu zbožňcuju - asi je má nejoblíbenější ;)) máš úžasný blog, moc se mi líbí, jak si to tu nově předělala...:) jen, jestli by ses jukla na můj blog - http://watchfilmandserial.blogspot.cz/ - je i o knížkách, kdyžtak mi můžeš napsat na můj mail - kubikova.sarinka@seznam.cz - jestli se ti líbí, či ne :)) dík :)

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem tuto knihu před deseti měsíci dočetla, nevěděla jsem, co si mám o ni myslet. Líbila se mi i nelíbila. Od té doby jsem přečetla hodně knížek, ale na Les rukou a zubů nemohu zapomenout. I když má své mouchy, patří k mým oblíbeným, přestože druhý díl se mi líbil o trošku víc.

    Eva
    http://evakorytarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com