úterý 18. září 2012

30 Day Book Challenge - Day 01

Projekt vymyslela Kacennka. Já se do něho chci zapojit už hodně dlouhou dobu a jsem ráda, že jsem se k tomu konečně dostala :-)

Oblíbená kniha
Určit knihu pro dnešní den nebylo náročné. Zahrada kostí je knížka, do které jsem se zamilovala. A věřím, že nejsem jediná.
Připomíná mi tak trochu Titanic.
Je tu medecína (a to mě opravdu moc bavilo, jelikož bych se sama jednou chtěla stát doktorkou), mnoho skvělých postav, zvraty a překvapení.. Napívané, úžasné, čtivé, historické, zajímavé. Tato kniha mě opravdu okouzlila. Nebojte se, víc Vám toho řeknu určitě v samotné recenzi, kterou připravuji :-)) (a při troše štěstí by se mohla objevit zítra).
Ale abych ji tu stále jen nechválila, tak bych Vám ji ráda trošičku přiblížila. Většina knihy se odehrává v 19.století. Čtenář u knihy opravdu pozná, jak tenkrát "fungovala" medecína. Nemoci, porody, pitvy.. s tím vším se v knížce setkáváme. 
Kniha je napsaná velmi elegantně a čte se zkrátka úžasně. Já osobně jsem se od knížky nemohla odtrhnout. Hlavně na konci, u kterého jsem prožívala hromadu různých emocí. Nebudu Vám lhát - taky jsem si u knížky dost pobrečela. Já pláču spíš u filmů. U knížek se mi to zatím stalo jen dvakrát - Hunger games a právě Zahrada kostí. 15 minus bylo taky hodně emotivní, ale to jsem měla spíš na krajíčku. U Zahrady jsem brečela "na plné pecky" :-))
Knížku rozhodně doporučuji. 

3 komentáře:

  1. Tyjo, fakt je ta knížka tak dobrá??
    Mě neskutečně odradila svou obálkou, nijak moc mě nezaujala a prostě mi přišla jako nějaká obyčejná, nijak moc povedená, detektivka, a ještě k tomu - kdyby nebylo autorky, hádala bych, že snad i česká detektivka :DDD

    Ale koukám, že je to jen mylný dojem, jak to tak čtu, mám chuť se po knize podívat a přečíst si ji :D

    A hlavně... díky! :D Připomněla jsi mi 30 Day Book Chalenge, do které jsem se zapojila, ale stále ji nedokončila... no jo, ta skleroza :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta knížka opravdu stojí za to. Ano - nemá moc atraktivní obálku, ale uvnitř je poklad :)) Mně se to opravdu moc líbilo :)

      Vymazat
  2. Tahle kniha nepatří mezi tu skupinu knih, které čtu, ale vypadá zajímavě...

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com