pondělí 10. září 2012

12 knižních měsíců - Září

Ahoj všem! Na začátek bych se chtěla omluvit za to, že jsem za poslední týden nepřidala vůbec žádný článek. Důvodem byla hlavně škola a tím pádem nedostatek času. Ale nebojte, zkusím se napravit ;-)
Včera jsem Týden s knížkou nepřidala, protože jsem nemocná a tím pádem tak nějak nemůžu natáčet. V neděli Vám to všechno vynahradím ;-)

A už můžu přejít k tématu tohoto článku. Už dlouho uvažuju o tom, že se budu zapojovat do různých skvělých projektů, které pořádáte. A začnu projektem, který se jmenuje 12 knižních měsíců, jeho autorkou je skvělá Ettelëa Dragons , kterou tímto moc zdravím ;-)
O co jde? Ke každému měsíci  napsat seznam knih, které bychom chtěli přečíst + pár slov o měsíci + píseň.
Takže jdeme na to!

Já a září
Celkově mám podzim ráda, protože je takový klidný a hlavně není takové horko, jako v létě. Upřímně - ta vedra mě opravdu zabíjí. Člověk se sice může jít třeba vykoupat, ale to dusno je většinou opravdu nesnesitelné. Podzim je daleko víc svěží a vlastně i velmi romantický. Listí padá, celá příroda se zbarvuje do nejrůznějších barev... Nádhera.
Taky se daleko lépe venčí pejsci, což je taky velké plus ;-). Na druhou stranu je ale škola. Bohužel - bohudík? Ať si každý vybere ;-)
Podzim může být plný sluníčka a plný dobré nálady, i když je škola. A víte co ještě miluju na podzimu? Čaje a kakao!! Kafe piju nonstop celý rok, takže k tomu asi nemá význam cokoli psát, ale čaje a kakao!! Podzim je tou ideální dobou. V naší rodině se taky každý večer zapalují vonné svíčky ( z Ikea - kdyby to někoho zajímalo :D ) a to je prostě nádhera. Večery jsou na podzimech snad to nejhezčí. Klid, pohoda, vůně a teplý čaj. + samozřejmě dobrá kniha!!

Září a knihy aneb co bych chtěla přečíst?


NOČNÍ PAVOUK - JOHN LUTZ
Tuto knížku jsem si chtěla přečíst už dlouho a momentálně ji čtu. Je to takový psycho-krimi-thriller, který myslím zaujme každého čtenáře. Jde o to, že vrah zabíjí osamělé ženy, které žijí klidně i v 30.patře budovy. Různě se k nim spouští po lanech, potichoučku pronikne oknem do jeho bytu, sváže je prostěradlem a ubodá. Proto se mu říká Noční pavouk. Je jako pavouk, který vytváří sítě a pak bolestivě zavraždí svou oběť... Knížka se mi moc líbí. Je napínavá a čtivá :)







VIDÍM TO, CO VRAH - JILL HATHAWAY
Knížka, která mě zaujala především svou anotací a obsahem. Mysteriózní thriller, který snad bude napínavý a čtivý. Na tuto knížku se opravdu moc těším a doufám, že si ji během září přečtu a že se mi bude líbit :-)








MAYSKÉ PROROCTVÍ - CHRISTY RAEDEKE
Od této knížky očekávám v podstatě to, co od Vidím to, co vrah. Taky se na ni moc těším. Zvlášť, pokud tu opravdu bude nakousnut konec světa. Dávné civilizace mě taky hodně zajímají, takže tahle knížka pro mě bude nejspíš ideální :)








ZÁCHRANNÝ ČLUN - CHARLOTTE ROGANOVÁ
Tato kniha mě neskutečně moc láká!! A když na ni čtu tak moc pochvalné recenze, tak mám hned chuť si ji přečíst. Opravdu moc se na ni těším... Mistrně napsaný román o touze po přežití... to ideální pro mě :)








TROJSKÁ MASKA - DAVID GIBBINS
Tato kniha mi leží na poličce už opravdu hodně dlouhou dobu a tak bych si ji konečně ráda přečetla :)








A na konec píseň!!
Mimochodem už jsem říkala, že miluju simíky? ;-)

14 komentářů:

  1. Skvělý článek! Moc se mi líbí ten nápad, už jsem koukala i u Ettëley a mám chuť se zapojit. Drží pěsti, abys přečetla všechno co chceš! :D Ano taky miluju Sims :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určo se zapoj, je to bezva projekt :)) a simíci forever!! ;)

      Vymazat
  2. Září a klidné? No, možná, ale u nás ve škole určitě ne :D
    Jinak z tvého výběru znám jen Proroctví a Slide, ale všechny knihy vypadají dobře :) Tak snad se ti budé líbit i obsah^^
    Btw, tenhle projekt mě hrozně okouzlil, uvažuju, že bych se taky zapojila :D Ettëlea má skvělé nápady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se zapoj, je to opravdu super nápad :))
      Září kazí jen ta škola :// :D

      Vymazat
  3. Vidím to co vrah by som chcela 8)

    btw. super pozadie aj záhlavie! 8D

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, vy mi děláte takovou radost! Moc pěkný článek, děkuju, že ses zapojila, Rodaw! A taky mě hrozně potěšily komentáře výše, jsem ráda, že si myslíte, že mám dobré nápady, tohle člověka vážně moc potěší, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš dobré nápady, máš úžasné nápady!! :-)
      Článek na toto téma se psal suprově a moc mě to bavilo. Rozhodně jdětě všichni do toho!!
      A Ty Ett se mnou můžeš počítat i další měsíce ;-)

      Vymazat
  5. Tohle je zajímavý projekt, přitnávám, že ho vidím poprvé .) Jinak přeju brzké uzdravení a dost času na čtení - seznam máš dlouhý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :)) Dneska jsem lehla, takže nejdu ani do školy... a doufám, že všechny tyto knihy přečtu :)

      Vymazat
  6. Ten nápad je skvělý. :) Asi bych se zapojila, kdybych nevěděla, že i když si naplánuju čtení té nebo té knihy, vždy se nakonec rozhodnu pro jinou. :D Mayské proroctví bych si chtěla taky přečíst. :) Vidím to, co vrah - této knihy se docela bojím, mám strach, že by mě nebavila. Momentálně stejně nemám na čtení moc času a doma se mi válí asi dvacet knih, kterým bych se měla věnovat, takže si musím nechat zajít chuť. :D Brzy se uzdrav. Mimochodem skvělý dess. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :)) Já většinou taky takhle neplánuju. Knížky si vybírám podle chuti a nálady zrovna v ten den, kdy něco dočtu :)) Ale není špatné říct si, co bych za měsíc chtěla přečíst :-))
      Já se na Mayské p. a Vidím t.c.v. opravdu MOC těším.. ale stejně tak (možná i o trochu víc) se těším na Záchranný člun. Včera jsem si četla pár recenzí a ty knihu opravdu MOC chválily :)

      Vymazat
  7. Pěkný projekt :) knížky vypadají zajímavě, hlavně "vidím to co vrah". Ty večery musí být kouzelné :)) mám ráda barevnost podzimu. Vedra mi nijak nevadí :D Čaje piju pořád, ale sednout si na podzim doma s čajem a koukat se z okna je fajn :) Taky miluju sims, season mám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Je pochopitelný, že není čas... škola zaútočila v plné zbroji! :D
    Jinak knížky vypadají zajímavě :) a projekt se mi dost líbí, už jsem ho viděla u více blogerů :) ;) takže uvidím a možná se po čase zapojím :)

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com