sobota 18. srpna 2012

Banka těl: Mladší - recenze


Autorka: Lissa Price
Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání v ČR: 2012
Žánr: dystopie, dobrodružný, thriller
Anotace: Dívka stojí před strašlivou volbou. Rodiče jsou mrtví, bratr nemocný, za peníze se stane někým jiným. Komu může věřit? Nikomu...
Děj tohoto strhujícího románu pro teenagery se odehrává v budoucnosti.
Během smrtelné nákazy zahyne většina lidstva. Díky zázračnému léku, podávanému zpočátku jen velmi starým a velmi mladým lidem, zůstanou na živu jen starci a děti - a ti najednou stojí proti sobě. Mladým se chce žít a starým se nechce zemřít.
Aby se děti uživily, pronajímají prostřednictvím tajné organizace svá těla bohatým starým lidem, kteří chtějí znovu okusit mladost - a prodloužit si život. Hlavní hrdinka tohoto napínavého románu, Callie, se nechtěně připlete do cesty intrikářskému senátorovi, který chce vydělat jmění na tom, že těla dětem jednoduše ukradne a pronajme je navěky... Callie najednou neví, komu může důvěřovat - a do toho ji zasáhne láska... 



Moje hodnocení: 5 hvězdiček

10 komentářů:

  1. Tiež mám dystópie rada.=)
    Wow, lepšie ako Divergent, porovnateľné s HG... Divergent a HG milujem.^_^ Akurát teda tie podobnosti ma trošku vydesili, ako o nich hovoríš... Ale tak hádam to nebude pôsobiť rušivo.:)
    Iba dva dielyyyy? A v podstate uzavrené? Perfektné. Zatiaľ som čítala (a poznám) len jednu dvojdielnu dystópiu Bumped (druhý diel Thumped) a bola perfektná.=)
    Aby som sa zhrnula - na Banku tiel sa chystám už dlhšie, hoci len ako e-book a v angličtine (pritom vyzerá vážne úžasne aj vzhľadovo:). Dúfam, že si ju prečítam už čoskoro, po všetkých skvelých recenziách sa nemôžem dočkať.:)
    Inak, podarené video.~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc moc moc :) Banka se mi opravdu moc líbila. Je to úžasná knížka :)

      Vymazat
  2. Áááá, tuhle knihu už taky chci! :(..

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knížku si brousím zoubky už od chvíle, kdy se objevily první recenze. Ta tvoje už je jen pomyslným posledním hřebíčkem :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, tak to mě neskutečně nadchlo! HG jsem přečetla dalo by se říct "jedním vrzem" (mám ten komplet), když nepočítám denní odklad. A pokud je to porovnatelné právě s HG, tak budu o koupi hodně, ale opravdu hodně přemýšlet. Sice jsem si teď koupila Assassins's Creed - Tajná křížová výprava - další kousek do mé sbírky, ale vidím to tak, že tento měsíc u jedné knihy neskončím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně doufám, že pokud si Banku koupíš, tak že se Ti bude líbit. Mít na někoho vliv je sice svým způsobem super, ale abych potom neměla výčitky, když se Ti knížka třeba nebude líbit :D I když podle mě to u Banky těl nehrozí :))

      Vymazat
  5. Sakra, asi už fakt stárnu, nebo nechápu, co se to se mnou děje, ale i kdyby na to pěl chválu každý, nic už mě nedonutí to koupit.
    Přijde mi to všechno stejný, je to jako kdysi "knižní výbuch" s upíry... Každá další knížka stejného žánru už mě jen utvrzuje v mém měnícím se postoji ke všem těmhle knihám - to, co se mi ještě nedávno zdálo fajn, mi přijde trapnější a trapnější :D
    Ale nemám nic proti tomu, když to jiní čtou, je to vaše věc :) Jen jsem se už musela někde vyjádřit :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to naprosto chápu... Dystopie miluju, ale nové si asi už kupovat nebudu. Ty, které mám doma, tak jsem za ně ráda a přikoupím si další díly ze sérií, ale do nových už asi nepůjdu. To by mě musely leda opravdu hodně zaujmout :)

      Vymazat
  6. Tuto knihu si chci už dlouhou dobu přečíst, po shlédnutí tvé recenze se už nemůžu vyloženě dočkat, až si knihu koupím. Snad to bude co nejdříve!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že se Ti kniha taky tak moc bude líbit :)

      Vymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com