středa 18. července 2012

Inkarceron - recenze


Autorka: Catherine Fisherová
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání v ČR: 2011
Autorka knihy
Žánr: dystopie, dobrodužný
Anotace: Oceněná kniha pro mládež na pomezí fantasy a thrilleru. Sedmnáctiletý Finn denně bojuje o život v Inkarceronu, obrovském vězení, které má vlastní inteligenci a krutě s ní střeží tisíce vězňů. Finn si je díky znamení na ruce jist, že se zde nenarodil jako ostatní, ale přišel Zvenčí. Claudia je dcerou Správce Inkarceronu a má se vdávat; nenáviděný princ jí byl nastrčen mocichtivou královnou. Panuje totiž navenek středověká Doba – supermoderní svět se zastavil a dobrovolně se zbavil vší techniky v zájmu míru. Claudia i Finn jsou vězni svých světů – jenže vše se změní, když naleznou křišťálový klíč, který jim umožní spolu komunikovat.
Videorecenze:
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

17 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Myslíš žánr? Nebo promiň, nechápu :D

      Vymazat
    2. To "chovají se jako v minulosti", to je steam punk. Zkus si o tom něco najít. (A upřímně doufám, že nemystifikuji.)

      Vymazat
    3. Koukala jsem a našla jsem, že to nějak souvisí s párou a s technologií. Ale možná máš pravdu, já se v těch žánrech zase tak moc nevyznám. :D

      Vymazat
    4. Já jsem si to teda v tomhle stylu představovala :)

      Vymazat
  2. Áno, obálka je úžasná, s tím stoprocentně souhlasím, taky mě oslnila... (A obálka druhého dílu - ááááh^^) Ale nakonec jsem si ji půjčila jen od kamarádky a byla jsem docela zklamaná. Přečetla jsem asi 60 stránek a pak jsem ji odložila, prostě mě to nechytilo, nebavilo, nesedl mi styl... Je to možná tím, že "se nečte jako po másle," jak říkáš.
    Ale, pokud si pamatuješ, dávala jsem ji do giveaway, protože kamarádka ji taky hrozně opěvovala a navíc ta obálka...^^
    A jak je na coveru "nejlepší kniha" blablabla, tak nevím proč, ale mě to vždycky spíš odradí. Myslím, že dobrá kniha nepotřebuje milionpět reklam a toho, jak je úžasná, protože to vevnitř je. A valná většina takových knih, co jsem četla, byla propadák (až na třeba Milénium, které bylo víc než úžasné^^).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je opravdu krásná a ano, na Tvou skvělou giveaway si samozřejmě pamatuju :) Knížka je na čtení trochu náročnější než ostatní dystopie, ale na druhou stranu když se do ni začteš, tak je to v pohodě :) Ale jasné, každý má jiný styl :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze, ostatně jako každá :-).. na knížku jsem moc zvědavá, zrovna dneska jsem si ji objednala, tak těším až dorazí a konečně se do ní začtu, doufám, že se mi bude taky líbit... jinak v podstatě na Tvé doporučení jsem včera začala číst ,,Past", teď jsem za polovinou, takže doufám, že ji brzy dočtu a musím říct, že máš pravdu, je skutečně perfektní, moc se mi líbí, takže děkuji za výborný tip :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, co na Inkarceron řekneš!! :)
      A jsem moc ráda, že se Ti Past líbí :) Je to fakt skvělá knížka!

      Vymazat
  4. Inkarceron mám doma asi už dva měsíce, ale pořád jsem se k němu nedostala :) Když koukám na tuhle velmi pochvalnou recenzi, tak si říkám, že bych se do knížky měla pustit co nejdřív :)
    Super recenze ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Po této knize pokukuji už hodně dlouho, ale pořád jsem se nedokopala k tomu, abych si ji koupila, nebo alespoň přečetla! :)

    Jinak skvělá videorecenze! :) A doufám, že si knížku přečtu dříve, než uvidím film! :-D

    PS: Ta obálka je nádherná! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že knížku jsem přečetla během asi dvou dní, ve volném čase. Strašně se mi zalíbila už od začátku. Je to vážně super knížka. Chystám se někdy v budoucnosti (co nejdříve) koupit druhé vydání ... a co se týče Taylora alias Finna, musím říct, že mě to trochu zklamalo. Chudáčka Finna z vězení jsem si představovala jinak ...

    OdpovědětVymazat
  7. Knížka je super, i 1. díl i 2. díl. Moc mě bavila číst a vřele doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je super, že ji takhle hodnotíš, protože jsem si ji dneska půjčila jako knižního partáka na dovču, tak doufám, že nesklame :D:) už se moc těším. sakra, ted si mě nalákala abych ji začala číst,ale to nesmím, jedeme až 3.srpna :D

    OdpovědětVymazat
  9. Inkarceron mě velmi mile překvapil. Opravdu skvělá svižná knížka, s dobrou zápletkou, střet dvou světů (a původ Inkarceronu vůbec) dokáže vyvolat spoustu akcí a reakcí. Vězení, které je vlastně živé a dokáže se obnovovat a venkovní svět, spojení futuristické doby a téměř středověku, je také dost rafinované.
    Zaujala mě, skvěle se čte, nabitá dějem a akcí, které by možná vyšly na tři romány.
    A moc se mi líbilo tvé video představení. Je vidět, že knihu jsi nejen četla a že se ti nejen líbila, ale dokázala jsi v ní najít právě to, co ji ozvláštňuje. Perfektní!

    OdpovědětVymazat
  10. Inkarceron jsme si vzala snad před dvěmi lety na dovolenou a úplně mě to uchvátilo. Byla jsem neskutečně ráda, že jsem i přes protesty mamky přibalila i druhý díl. Naopak má kamarádka knihu nemohla ani dočíst, což mě vážně dostalo a překvapilo. Holt sto lidí, sto chutí... Jinak info z roku 2015: film se zejmě odkládá na tento rok, ale moc bych se na to nespoléhala, nikde nejsou žádné bližší informace... :(

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com