pátek 22. června 2012

Past - recenze



Informace o knize
Autor: Lauren DeStefano
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 368
Anotace: Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

Seznámení s knihou
     Tuto naprosto úžasnou knihu jsem si koupila hned, jak jsem ji v knihkupectví uviděla. Myslím, že už podle opravdu vydařené obálky zaujme, ale ten námět! Ten děj! Je to naprosto dokonalá knížka, která mě pohltila a klidně bych si ji přečetla teď hned znovu. Dystopie opravdu můžu a tato je extrémně vydařená.
Představte si budoucnost, ve které víte, kdy umřete. Dívky 20 let a chlapci 25 let. Strašné. Plus ještě zrůdná společnost a hrozný život. Svět je na tom opravdu hodně bídně a Vy si říkáte, jestli má vůbec smysl žít.
Hlavní hrdinka je unesena a musí žít nový život, který se ji od začátku hnusí. Jak se s tím vším vypořádá? Bude slušnou manželkou a nebo uteče? Budete plakat a  napětím nedýchat.. Tahle kniha je opravdu.. DOKONALÁ.



Postavy
    Rein (hlavní hrdinka) je prostě skvělá holka. Byla mi opravdu hodně sympatická a velmi jsem jí fandila. Stejně tak jsem si oblíbila Rose, Jenny, Gabriela... Každá postava něčím zaujme. Kniha je napsaná "přímě", s ničím se "nepáře".. pláčete a říkáte si, jestli je toto všechno možné. Autorka se s žádnou postavou nemazlí. S nikým nemá slitování.. Knížka hodně šokuje a od čtení se odtrhnout prostě nedokážete! Aspoň já jsem to tak měla.

Klady

  • Akce
  • Napětí
  • Brutalita - teď nemyslím krev, ale prostě knížka si nebere servítky. Je tam všechno napsáno přímo a bez slitování..
  • Šoky a převraty v ději
  • Láska
  • A mohla bych napsat ještě xy dalších...
Zápory
  • Toto je typ knihy, u které se dle mého názoru žádný zápor najít zkrátka nedá.. :-)
Videorecenze


Celkové shrnutí
     Úžasná kniha, která zaujme a u které hltáte každou stránku. Rozhodně doporučuji.

Mé hodnocení: 5 hvězdiček
... a i 5 hvězdiček je málo :-))

7 komentářů:

  1. hmmm..tak teď si mi namlsala, už se na ni moc těším!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jenom souhlasím, tato kniha je něco neobvyklého a skutečného, ale nikdo z nás by to nechtěl zažít. Už jenom proto je dobré si takovou knihu přečíst. Teprve potom si uvědomíme, o kolik bychom mohli přijít. Takže já s tvým názorem naprosto souhlasím a jako obvykle, skvělá videorecenze :)))))

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to vážně moc zajímavě, myslím, že po téhle Tvoji skvělé recenzi si knihu, co nejdříve pořídím...obálka mě už několikrát zaujala i anotace zní super, ale to ještě neznamená dobrou knihu, teď jsem ale přesvědčená, že to bude prostě zážitek, na který se už moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. tiež si to píšem do zoznamu :) vlastne pasca, banka tiel, hostiteľ, divergencia, to sú také tie, ktoré by som rada mala aj doma a prečítala si ich :)

    OdpovědětVymazat
  5. O koupi téhle knihy jsme uvažovala snad půl roku, ale tak to já uvažuji i o spoustě dlaších : D. Pak jsem si všimla, že se i tobě líbí a snad si to myslím někde přirovnávala k Hunger Games. Tak jsme si ji konečně nedávno koupila a včera začala číst. A hádej co? Dnes dočteno :D
    Po dočtení třetího dílu HG jsem za takhle krátkou dobu žádnou knihu nepřečetla. Naprosto ssouhlasím s tvou recenzí a jsem zvědavá na druhý díl, sice mi ten konec prvního přišel docela uzavřený, ale když je i ten druhý tak si ho nesmím nechat ujít a co nejdřív ho někde sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem opravdu moc ráda za to, že se Ti knížka líbila :-) Na druhý díl jsem taky zvědavá, snad se ke mně nějak dostane :-D :)) Každopádně jsem opravdu moc ráda, že se Ti Past líbila!! :)

      Vymazat
  6. Past se mi moc líbila.Původně jsem si jí ani nechtěla koupit,ale když jsem jí viděla v knihkupectví,tak jsem prostě neodolala.Ta obálka je nádherná.Knížku jsem měla přečtenou za dva dny a můžu říct,že je dokonalá.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com