čtvrtek 14. června 2012

Nejsem sériový vrah - recenze



Informace o knize
Autor: Dan Wells
Nakladatelství: BB/art
Počet stran: 224
Anotace: Patnáctiletý John Wayne Cleaver je nebezpečný a dobře to ví. Je posedlý sériovými vrahy. Nechce se však stát jedním z nich, a proto si ve svém vlastním zájmu – a v zájmu bezpečí svých blízkých – stanovil přísná pravidla, jimiž se řídí. Snaží se žít normální život tak, jako by šlo o soukromé náboženství, které jej může ochránit před zatracením. Johnova matka provozuje pohřební ústav a s mrtvými těly se tak setkává od dětství. Vlastně je má rád. Mrtvoly nevyžadují ani neočekávají empatii, kterou John neumí poskytnout. Možná proto rozpozná, že na těle, které policie nalezla v jedné zadní uličce, je něco divného – a uvědomí si, co tato odlišnost znamená. Poprvé se tak John musí postavit tváří v tvář nebezpečí, které nevychází přímo z něj a neumí je ovládat. Zlu, jež může ohrozit všechno a všechny, které by měl mít rád – kdyby ovšem mohl.

Seznámení s knihou
     Už je to celkem dlouho, co jsme tuto knihu koupili. Zaujala mě okamžitě především svým názvem a anotací. Obálka je taky moc pěkná, ale to při výběru knížek u mě nehraje zas tak velkou roli. Knihu jsem měla přečtenou za několik dnů, protože mě moc bavila. Hltala jsem každé písmenko a na konci byla smutná z toho, že už je konec. Napínavá, dramatická, akční, strašidelná, překvapivá. Splnila přesně to, co jsem od ní očekávala. Dokonce byla ještě lepší...



Postavy
    Hlavní hrdina John je zde... zajímavý :-) Nevíte, zda mu fandit a nebo naopak. Je to strašně zvláštní kluk, který Vás bude svým chováním určitě šokovat. Jeho povaha je komplikovaná a jeho chování je zkrátka nepředvídatelné. S takovým hrdinou jsem se ještě nesetkala - klaďas a současně záporák..

Klady

  • Akce
  • Velmi napínavá - což beru jako velké plus. U čtení jsem se zkrátka bavila a bála. Se zatajeným dechem jsem obracela další a další stránku..
  • Převraty v ději - našla jsem zde poměrně hodně scén, které jsem  nečekala a  z kterých jsem byla upřímně dost překvapená..
  • Hodně úmrtí - to samozřejmě není klad :D , ale této knížce to sedlo. Autor se s ničím nepáře a z mnoha scén Vám bude běhat mráz po zádech.
  • Hororový thriller - takhle bych označila žánr knihy. Já se ráda bojím, takže toto bylo to ideální pro mě :)
Zápory
  • Moc krátká!!! :)) Čekání na další díl nevydržím!! :-D
Videorecenze

Celkové shrnutí
     Knížku rozhodně doporučuji, hlavně lidem, kteří se rádi bojí. Je to částečně horor, ale i thriller a detektivka v jednom. Kniha není moc tlustá, takže se přečte poměrně rychle. Pokud Vás zaujala, rozhodně si ji přečtěte, nebudete litovat! :)

Mé hodnocení: 5 hvězdiček

10 komentářů:

  1. Knížku jsem četla ve stejnou dobu jako ty a taktéž jsem z ní nadšená. Hlavně se mi líbila ta zápletka, protože (SPOILER, SPOILER, SPOILER!!!) jsem vážně nečekala, že by ten milý soused od naproti mohl být oním démonem a zabíjet lidi kvůli nahrazování sebe samu. Stejně jako ty jsem si všimla uvedení na zadní straně. Dextera jsem četla první dva díly a teď čtu pátej, takže jsem tyhle dvě knížky pořád srovnávala, i když jsou úplně jiný. Určitě po něm sáhni, jestli máš ráda brutalitu a dopodrobna rozepsané drastické scény. Mně první dva díly půjčil spolužák a já to původně číst nechtěla, protože jsem myslela, že je to blbost, ale vážně se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Knížnu právě čtu a musím říct, že se mi opravdu moc líbí ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku si chci opravdu moc přečíst :D Anotace i obálka vypadají moc zajímavě (a máš pravdu česká obálka je mnohem hezčí než originál).

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku vlastním a musím říct, že po tvojí recenzi bych nejraděj všechny rozečtené knihy hodila do kouta a šla číst tuto. :D No, snad se k ní brzy dostanu, opravdu se na ni těším! :)
    Kelsí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že pak nebudeš zklamaná. Každému se kniha může líbit jinak :) IUž jsem zvědavá, co na knížku řekneš! :)

      Vymazat
  5. Recenze samozřejmě povedená... Ačkoli se ale jedná o horor, prostě mě to vůbec neláká a i když to všichni kolem chválí, nemám ani sebemenší chuť si to přečíst... a to já jsem hororový šílenec! :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není vyloženě horor, ale dost se to tomu blíží :) a děkuji za pochvalu ;)

      Vymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com