pondělí 14. května 2012

Erebos – Hra, která zabíjí - recenze




Nakladatelství:
Fragment
Autorka: U.Poznanski
Počet stran: 320
Anotace: Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud poslouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?


Erebos je kniha, na kterou jen tak nezapomenete. Je to úžasně vymyšlený thriller, u kterého Vás bude místy doslova mrazit v zádech. Hlavní hrdina Nick musí zachránit život nejen sobě, ale i svým blízkým. Opravdu skvěle vymyšlený příběh. Moc se mi zalíbil a ke čtení se ještě někdy velmi ráda vrátím. Doporučuju především fanouškům napětí a samozřejmě i počítačových her - ty v knize hrají velkou roli. Knížka se však určitě zalíbí i ne-fanouškům počítačových her, takže nemusíte bát :)) Je tu akce, dobrodružství, napětí a při čtení budete zvědavější a zvědavější. Na konci je všechno moc pěkně vysvětleno. Mně osobně se konec líbil, i když jsem čekala možná trošku jiný závěr, ale proč by to nešlo i takhle :) Knížka se dle mého názoru zalíbí i fanoušků, Hunger games, protože autorky píší podobným stylem :)

Má videorecenze:
Mé celkové hodnocení:
5 hvězdiček
Kniha se mi opravdu moc líbila :)

Vaše hodnocení aneb co na knihu říkáte Vy?

Free Rating Code
Na závěr bych chtěla moc poděkovat Fragmentu za poskytnutí recenzního výtisku této knížky. J

7 komentářů:

  1. Irčo...běž dělat hlasatelku do rádia :D už teď jsi jako profík....strašně příjemný hlas,nezasekáváš se,radost tě poslouchat :-)
    jo...a jak bylo dnes v rádiu??? :-)
    Zu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Takový komentář mě vždycky potěší :D V rádiu to bylo opravdu skvělý!! Uvažuju, že o tom napíšu i článek :DD Nezapomenutelný zážitek :)

      Vymazat
  2. Máš moc pěkný recenze, akorát máš tendence se všude opakovat :-D. Schválně si to po sobě třeba posť, a uvidíš, jak to z tvých recenzí křičí...

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu Erebos jsem právě dočetla a mám v plánu zkusit taky napsat na ni nějakou recenzi (to dopadne :D ). :) Souhlasím s tebou, je to úžasná knížka. Jo a chtěla jsem ti říct, že jsi dostala skvělý nápad dělat videorecenze!:) A také souhlasím s Tsubaki. Máš příjemný hlas. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Protože tam být vidět prostě musíš. :D Já tam nevypadám o moc líp, věř mi. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Knížku znám (zatím) jen z knižních blogů. Anotace zní zajímavě, ale ta obálka mi připomíná komouše a obočí jednoho sovětského prezidenta :DD
    Po tvojí recenzi mám na knihu jiný pohled. Myslela jsem si, že to bude spíš pro nějaký kluky "ajťáky", ale vůbec to tak nevypadá. Naopak, rozloženou akci + uzavření v podobě vysvětlení mám ráda, tak se kouknu nejspíš i po této knížce. Přijde mi totiž, že je škoda, že ty lepší knížky jsou většinou na série :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, většinou jsou fakt ty série :)
      Jinak s tím názorem na obálku jsi mě opravdu pobavila :-DDD dobře ty!! :))

      Vymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com