pondělí 12. března 2012

Nebezpečná láska ( RC review)





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Informace o knize
Nakladatelství: Fragment
Autorka: Kateřina Petrusová
Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moje recenze


Život není věčný
Na knížku jsem se už podle anotace velmi těšila. Když jsem zjistila, že knížku napsala česká spisovatelka, celé mě to zaujalo ještě víc. Na její způsob psaní jsem byla zvědavá.
Kniha začala hodně dobře, i když pro mě i smutně. Jsem člověk, kterého dokáže rozplakat kdeco, tady jsem měla na krajíčku také. 
Je tu dokázáno to, že opravdu nežijeme věčně. Proto si života važme. Hlavní hrdinku Paige obdivuji, já bych tuto práci psychicky nezvládla.


Dítě v nejlepších letech


Paige po smrti svého pacienta nastupuje jako ošetřovatelka do luxusního domu. Zjistí, že se bude starat o dospělého muže, který se chová jako dítě. 
Autorka tuto situaci dokázala perfektně popsat. Celá knížka mě opravdu hrozně moc bavila a ani chvíli jsem se u ní nenudila.
Dokážete si představit dítě v dospělém těle? Michael se po nehodě "vrátil do svých dětských let" a teď je úplně jiný. Někdo na něho kouká skrz prsty, někdo k němu cítí lítost a někdo se snaží vrátit ho do původní podoby. 
Paige se k němu chová opravdu mile a hezky, v mnoha situacích jsem ji obdivovala.


Milé zavedení do děje


Možná jsem tu už napsala to, že Kateřina Petrusová opravdu umí dobře vyprávět. Co dobře - přímo úžasně!! Měla jsem pocit, že se mi celý příběh odehrává před očima. Obecně čtu ráda. Každou knihu si umím užít aspoň v něčem, ale u Nebezpečné lásky jsem se... nemohla odpoutat. Četla jsem všude. Byla to taková moje droga, ke které se někdy moc ráda vrátím :-)
Knížka se Vám bude líbit od začátku, od prvního slova, ne-li písmenka.


Skvěle působící atmosféra


Jak se Michael chová, co všechno vyvádí, co Paige dělá, co ke komu cítí.. Je to kupa zábavy a všechno to působí tak přirozeně. Nic není vymyšleno násilně. Kdybych to měla říct hovorově, asi bych řekla: "Všechno jde jako po másle". Žádné zádrhely, vše v pořádku. Děj se mi zdá originální a hlavně je velmi dobře podán. Klobouk dolů. Že bude kniha tak skvělá, jsem opravdu nečekala.
K tomu všemu je místy i dost vtipná! Opravdu v hodně momentech jsem se smála. Nebezpečná láska má zkrátka vše, co má dobrá kniha mít.


Fajn mafián


Už podle anotace poznáte, že se tato kniha bude týkat i mafie. Napřed jsem se toho trochu bála , ale vyšlo to jak jinak, než skvěle. Do děje se to opravdu hodí a knížku to skvěle .. doplnilo a obohatilo. Ač si to neradi přiznáváme, mafie na světě je a asi i bude. S tím my nic nenaděláme. Ale zpět ke knize: Jedna z věcí, co u ní mám ráda jsou postavy. Mám zde několik svých oblíbenců, na které vážně nedám dopustit. Vlastně tu mám ráda skoro všechny (vyjímky jsou všude).
Z knihy jsem poznala to, že rodinné vztahy jsou velmi silné, i když se jedná o mafiány. Opravdu se mi líbilo, jak všichni drželi pospolu. Skvěle na ně sedí motto "Jeden za všechny, všichni za jednoho".


Celkové rozuzlení děje


Kniha se nakonec odebrala trošku jiným směrem, než jsem čekala. Ovšem to mi nevadilo, stále mě to hodně bavilo. Fakt je to čtivé a chytlavé.


Láska je všude


Už podle názvu knihy se dá poznat, že i zde půjde o lásku. Tady je velmi zajímavě "okořeněná" a zpestřená zajímavou zápletkou. Původně jsem si myslela, že se Paige zamiluje do někoho jiného, ale konečná volba mě velmi příjemně překvapila a naprosto ji schvaluji :-)




Těžká rozhodnutí


Co všechno jste schopni pro lásku obětovat?
Na jednu stranu být zamilovaný je opravdu hezká věc, po které touží většina z nás, ale...Za jak velkou cenu?
Paige si našla svého prince, ale jejich vztah není vůbec jednoduchý. Upřímně já bych na jejím místě nešla do takových extrémů. V pár věcech jsem s ní vážně nesouhlasila, ale zase když byla tak moc zamilovaná, dalo se to chápat.
Láska, vášeň, těžká rozhodnutí.. to zde rozhodně nechybělo.
Občas mi to přišlo jako červená knihovna (pár stráneček, samozřejmě ne celá kniha), ale najdete tu i akci.
Nejvíc oceňuji již výše zmíněný vypravěčský talent autorky.
Kniha se vážně dost dobře čte a proto ji vřele doporučuji.
Celkově neváhám a dávám ji 5 hvězdiček!!






Na závěr chci moc poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy :-)

7 komentářů:

  1. Super recenze. Vypadá to opravdu na moc pěknou knížku. Zase něco jiného:-). Docela jsi mě navnadila:D.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze. Utvrdila jsi mě v tom, že si ji !musím! pořídit!

    OdpovědětVymazat
  3. Abych pravdu řekla,podle názvu a ani anotace si mě tato kniha moc nezaujala,ale vzhledem k tomu že se ti tolik líbila asi bude dobrá :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím, skvělá recenze, čekám, až mi knížka dorazí a jak tak všude čtu ty pochvalné názory, tak se na ni těším čím dál tím víc, tak doufám, že se mi bude líbit. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. á, jasně, moc se omlouvám a ještě víc se stydím :// omylem jsem se spletla a naklikla jiný název.. ale už je to spravené..

      Vymazat
    2. Mně se to taky stává a nikdo mě neopraví a já pak na to koukám jak puk a říkám si "no fuj, co to tam mám" :D Takže jakmile u mě najdeš nějaký paskvil, klidně mě upozorni :))

      Vymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com