neděle 19. února 2012

Žebříček #2: Nejoblíbenější hrdinové

Opravdu se omlouvám , že s týdenním zpožděním, ale snad to nebude vadit. Teď jsem měla hodně práce (jak s přesunem blogu, tak s novým členem rodiny- Cvrčkem). No ale článek sem přece jen nakonec dám! :-)

Mí nejoblíbenější hrdinové.... jste zvědaví??



Opravdu dlouho jsem se nemohla rozhodnout koho bych sem měla uvést. V každé knížce si najde nějakého "idola", sympaťáka, oblíbence... Dám jich sem víc, třeba se i se mnou v nějakých shodnete! ;-)
Neřadím to podle nej-nejhorší... Všichni zde zmínění jsou mí oblíbení :-)

Katniss (Hunger games)
Tato série se mi zkrátka dostala pod kůži. Považuji ji za dokonalé, bezchybné dílo, které řadím mezi svou nejoblíbenější knižní sérii.
Katniss je hlavní hrdinka, která svůj život rozhodně nemá jednoduchý. Je odvážná, plná energie a odhodlání a já ji za to obdivuju.
To, co dokázala a jak žila... to je neuvěřitelné.
Hodně lidí ji nemá rádo, nechápe její chování.. Já jsem teda všechno pochopila a až na malou maličkost s ní se vším souhlasím
(SPOILER! Nesouhlasím s ní v tom, že na konci knih přikývla na návrh závěrečných hladových her s dětmi těch největších grázlíků.. na jednu stranu se to dá chápat, ale bylo to od ní přece jen trochu.. necitlivé? Možná i zbytečné.. KONEC SPOILERU!)
Je pro mě hrdinkou a zkrátka jí mám ráda. Je svá, originální a pro mě - jak už jsem psala- statečná. Mám před ní respekt :-)



Hurikán (Hunger games)
Možná mě za to ukamenujete - ale já ho mám snad i radši než Peetu (k němu se taky dostanu).
Hurikán je lovec, "dravec" a velký zbouřenec. Říká to, co si myslí a nemá problém s někým se porvat. Občas je možná sobecký, malicherný nebo urážlivý, ale já ho mám ráda. Hodně.
Přiznám se, že jsem mu vlastně celou dobu  fandila i u Katniss. Myslím si, že se k ní povahově hodil víc. Měli společný "koníček" - tedy lov a byli si mentálně blíž. Znali se odmala a myslím si, že ji Hurikán opravdu miloval.
Taky mi přišlo, že měl přece jen těžší život než Peeta (když už to srovnávám :D). Musel živit rodinu a bylo na něm závislých několik hladových krků.


Peeta (Hunger games)
Když už jsem se tak rozjela, nesmím zapomenout na Peetu. I když je pro mě "jednička" Hurikán, Peetu taky. "žeru" :-))
No přiznejme to- pro svou zamilovanost by dal život (doslova).
Na Peetovi je opravdu moc hezky vidět, jak se chová zamilovaný kluk, který svou lásku myslí opravdu vážně. Takového kluka by asi chtěla každá holka, nebo se mýlím? :-)
Peeta by se mi nejvíc hodil k Prim... Možná by i jednou byli spolu. Dál tu jejich budoucnost rozebírat nebudu (kdo četl, ví).
Každopádně mám Peetu taky moc ráda :-))




Finnick (Hunger games)
Finnick.. Snad má vůbec nejoblíbenější postava. Opravdu. Krásný, na první pohled velmi namyšlený Finnick. Co skrývá pod slupkou? Zlato :-)
Ano.. má opravdu zlaté srdce a úžasný charakter.
Bez něho by Hunger games nebyly Hunger games.

(SPOILER! z jeho smrti jsem se dosud nevzpamatovala.. KONEC SPOILERU! )



Dimitrij (Vampýrská akademie)
Kdo by neznal Dimitrije? Kdo by si ho neoblíbil?
Asi každému (zvlášť dívkám) tenhle černovlasý hezoun zkrátka padl do oka. Zakázaná láska. Profesor a studentka. Není to romantika?
"Nemůžeme být spolu.."
"Naše láska nemůže existovat.."
"Miluji Tě , ale na tom nezáleží.."
Ano... zakázaná láska.
Dimitrij je chytrý, hezký, elegantní a neodolatelný.








Christian (Vampýrská akademie)
Christian.. áá.. toho taky miluju.
Od první scény.
Od prvního slova.
Je naprosto... upřímný a drzý.
Má šarm a šmrnc.
Dokonalá postava :-)
Do VA se opravdu hodí a jsem strašně zvědavá, jak to s ním bude dál. Držím mu pěsti a přeju mu, aby se mu dařilo a zkrátka.. ano, jsem na jeho osud skutečně zvědavá :-))





Adrian (Vampýrská akademie)
... opravdu chcete, abych k němu něco dodávala?
Tak jo, fajn.
On a jeho povaha... to je jednoduše síla.
Cigárko stále v puse, drzý úšklebek a jeho balící metody.
Je občas nehorázně nevychovaný, ale taky milý.
Co víc napsat?
Mám pocit, že tady vyjmenovávám snad všechny postavy z HG a VA :-D Snad mi to odpustíte :-))
Adrian je Adrian a jeho způsob pro humor zkrátka miluju :)





Rozepsala jsem se k postavám u kterých si myslím, že pro Vás přece jenom nebudou cizí. Dál mám ráda třeba Mannyho z Amazonie od Jamese Rollinse - je statečný hrdina... při pomyšlení na jeho konec mám vždycky slzy v očích...
Myslím si, že v každé knížce se najde někdo, kdo se Vám zkrátka do srdce dostane a u kterého si říkáte na každé stránce "Kéž by tu byl nebo něco řekl"... Já to tak většinou mám. Každá postava má něco do sebe :-)

4 komentáře:

  1. Z tohohle výběru by to u mě asi vyhrál Adrian... :)

    OdpovědětVymazat
  2. jsme na stejné vlně ;) Co jiného, že? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Finnick, Adrian, Hurikán, Christian, Katniss(a naprosto souhlasím se spoilerem, nečekala jsem od ní takové necitlivé rozhodnutí..)! Vidím, že máme hodně podobný vkus:D
    Kelsí

    OdpovědětVymazat
  4. Jinak ke spoileru u Katniss - já bych se v té situaci zachovala asi stejně.. Prostě byla naštvaná, takže se jí nedivím. Navíc si myslím, že by možná byla trenérkou :).. Jinak, já mám teda Peetu radši než Hurikána, Hurikán mě celou 2. a 3. knihu pěkně vytáčel :D

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com