středa 29. února 2012

Vampýrská akademie 4 - Krvavý slib




Informace o knize

Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Anotace: Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů. Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra? V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?





Moje recenze


Krvavý slib


Co byste dělali, kdybyste něco slíbili svému milovanému a najednou nastala situace, kdy je třeba slib splnit- ať už je jakkoli náročný nebo i krvavý. Na tomto místě je nyní i Rose. Už nikdy nebude nic jako dřív. Všechno je jinak.
Učinila dost bojů, ještě více těžkých rozhodnutí a vydává se na Sibiř.
Nad vodou ji drží pomyšlení na to, že učiní to, co v minulosti slíbila. 
Ale co udělá, až opravdu uvidí svého milovaného ??
Není to pro ni jednoduché, ale i tak si jde naše paličatá Rose za svým.






Nový svět


Kniha mě opravdu hodně bavila. Myslím si, že to bylo i proto, že se objevil zcela nový svět. Zeměpisně jistě víte, že Sibiř je v Rusku. 
Oproti Americe jsou tu zcela jiné podmínky a řekla bych i způsob života.
Z knížky se dozvíte několik zajímavých informací a postřehů.
Rose je v tomto světě zcela cizí a vše musí poznávat. Je to umění, protože být sám v neznámém prostředí rozhodně není jednoduché.


Skvělá rodina, nový domov?


Rose poznává rodinu Dimitrije a je z ní doslova očarovaná. 
Viktorie - sestra Dimitrije - Rose hned padla do oka. Bohužel po jejich ne zrovna přátelském rozloučení doufám, že se Viki ještě v následujících knížkách objeví :-)
Rose se cítí v "nové" rodině víc než jen dobře a uvažuje, jestli s rodinou zůstat a přijat ji právoplatně za svou.




Láska za jak velkou cenu?


Nejspíš každý tuší, že i v této knize půjde nějakým způsobem o lásku. Kolem Rose se točí hodně mužů a rozhodně není všem lhostejná.
V knížce je pro mě celkem dost zajímavá zamilovaná zápletka, kdy se musí Rose dost radikálně a důležitě rozhodnout - zůstat se svým princem navěky nebo ne?
Na jednu stranu je ano na místě, ale na druhý pohled je to vlastně úplný nesmysl. 
Já jsem toho názoru, že Rose se umí rozhodovat správně a vždycky najde nějaké rozumné řešení.


No ale nesmím zapomenout na to, že se v této knize objeví ještě jeden ctitel Rose. Já ho upřímně opravdu miluju- vtipný, zábavný, velkorysý a fandím mu.
Nejsem žádný team, většinou si oblíbím všechny, ale někdy bych si to s Rose opravdu vyměnila, protože ona má jedním slovem skvělé známosti :-)


Mnoho napětí a akce

Všechny díly VA mám ráda. Označení nejlepší upírská sága si opravdu zaslouží. Možná se budu opakovat, ale Richelle Mead má talent. Velký talent. Převeliký talent.
Ovšem tato knížka pro mě byla i tak překvapením. Byla dokonalá. Napětí by se dalo krájet, stále se něco dělo. Nebyl ani jeden moment, kdy bych se nudila (a to je co říct!).
Už teď jsem si na 100% jistá, že se k této knížce ještě vrátím.


Šokující závěr


Já si myslím, že koncem knihy je překvapený každý. V podstatě se zde odhalí postavení jedné postavy. Já  jsem ji vlastně celou knížku nějak výrazně neřešila,ale na konci mě to pravdu hodně hodně překvapilo a dalo mi na věc zcela nový pohled a taky mi to vykouzlilo úsměv na tváři :-)


No ale i z jiných věcí jsem byla dost překvapená. Celá tato kniha je pro mě velmi příjemným překvapením :-) Ani nevíte, jak moc jsem ráda, že jsem se ke čtení VA dostala!!


Celkové shrnutí


Dosavadním dílům Vampýrské akademie jsem dávala 4 hvězdičky. Líbily se mi opravdu hodně, ale vždy jsem tam našla něco , co mi malilinkato ubralo na celkovém dojmu. Ovšem tady - pozor - měním hodnocení. Tento díl byl pro mě tak skvělý, že neváhám a dávám 5 hvězdiček.


Opravdu knihu velmi doporučuji. Nebudete litovat.




Zdroje obrázků: www.weheartit.com    www.google.com

3 komentáře:

  1. Chá :D Krásná recenze :) A miluju tenhle díl :) Ctitel je prostě nejlepší :D Ne, že bych neměla ráda Dimku, ale ctitel vede, bez Rose :D

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju celou VA, ale tenhle díl se mi tolik nelíbil.. i když má něco do sebe. :) Těším se, až si v létě přečtu všechny díly znovu. :D (už po třetí :D)
    P.S.: doufám, že na pejsánkov přidáš nějaké novinky o árínkovi a cvrčkovi. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky miluju celou sérii VA. Mám ráda Dimitrije i Adriana, až celou sérii dočteš určitě si přečti Pokrevní pouta. Chystám se přečíst celou sérii znovu od začátku, jen není čas.

    OdpovědětVymazat

Moc Ti děkuji za komentář! Vždycky mi udělá radost :))
Můžeš mi také napsat na můj mail: rodawzknihankova@gmail.com